急症室醫生,你問我答

1001 回覆
252 Like 30 Dislike
望佢地快啲去死
你派咗好多年膠,搵日靜少少
又未必為屌政府搞到乜都賴政府
其實我想問個啲cat乜 係咪啲護士睇心情派,我以前爆手指入急症 我竟然比個傷風感冒既仲後入,最後派左3個幾鐘先到我縫針 ,btw 隻手指爆到見白色野,醫生話唔係骨 想問會係啲乜
香港可以係讀緊其他專科果啲rotate去AED
講緊係mo 左1年果種
義肢糾形部 /職業治療負責整膠托
急症其實做中間人角色 refer完就唔關事
R 房係咪成日要入?
有次PACS壞左。醫生要過X-ray果邊睇相。我見佢3秒睇完一張chest。點解可以咁快。怕唔怕睇漏野
之前2月幾爆武肺果時突然哮喘發作
去咗急症睇
佢俾咗封轉介信我去約專科門診
爆得太勁唔敢去醫院 上個月見疫情好咗啲
想打翻去book發現過咗期
係咪要重新攞過轉介信先可以去排?
身邊係咪好多考LMCHK出黎嘅大陸醫生
唔好理啲負評,真係好好笑
收皮啦,唔得閒都開post都要俾你屌?交稅多過你啦下話
屌我個次打比賽又係 仲要坐白車入醫院佢話我肌肉拉傷但我係完全行唔到 送左我上骨科 之後我訓左幾日都無幫我照MRI 到第三日有個正常少少既老少少既醫生黎巡房 佢同我傾都話我似斷ACL 叫我快啲去私家照 諗尼度無得照
無話唔得既

等返10個8個鐘應該有得睇
此po已完 拉
遇唔遇到好醫生,有時真係要睇運氣
其實話番個病因比你知
唔會下次更快可以對症下藥咩
有幾呀 cheap gag only
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞