急症室醫生,你問我答

1001 回覆
252 Like 30 Dislike
同埋

想屌柒急症室護士

之前肚瀉左成12個鐘,食極其他醫生開既藥都無用,終於頂唔順去左急症室

點知個柒頭皮護士連鹽水都唔比包我

我自己都知要鹽水吊命

最後等左4個鐘先上到房

話缺水到急性腎衰竭,差d要洗血

屌喇星一個狗督察都50k

醫生就救命,班狗就攞命
咁你識人就諗諗點解人地考到train完出埋私家自己仲係度得個嘈字...咁你都好senior la 師兄
一來外國最叻既都唔係做醫生
二來外國拎住外國人工係外國住 生活質素都好過我地
只係識得用銀碼去睇 你知唔知咩叫real income
考試制度就係要確保本地醫護人員嘅質素,無可能免試如果免試咁等變大陸啦
鹽水係要醫生處方嘅,你鬧個護士做咩?
點limited registration 無人黎點睇?無心服務公立?考過member 唔過份掛
咁你個仔10A狀元辛苦考到,格離成績差成皮出去讀就話翻黎做又點,咁又咩公眾利益,有錢人利益咋掛
鬼識

屌返醫生
關咩事,問你做乜無人報limited registration 呀,咩原因呀
有咩好嘈咁多頁
我就唔係醫療行業咩都唔識,但依家香港醫護都畀人嫌廢,如果話外國返嚟嘅醫生仲廢過香港醫生連local試都pass唔到,我做病人寧願等耐啲
如果但求人多唔理質素,一定要降低門檻先夠醫生用,咁我寧願將本地醫生嘅門檻降低,將資源投資返落本地人,起碼溝通無問題先啦
其實我覺得十萬八萬人工一個月唔算高人工
我公司個文員仔都萬幾兩萬,兩萬蚊搵鬼做醫生咩
胃好唔舒服 成日好漲 成日好多氣「Erh」出嚟
食過兩款成藥都無用 巳經Keep住兩三個禮拜 呢啲case係咪都可以睇急症? 你係咪淨係開胃餅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞