急症室醫生,你問我答

1001 回覆
252 Like 30 Dislike
某d id真係熟口熟面
咁驚比人disclose呢行d野

幫樓豬推推post先
巴打點解想做醫生
證明佢真係做急症室
有冇聽過做lab同醫生拍拖,畢業之後應該做lab,聽過個護士朋友講lab入面啲人佢見都未見過真心想搵個醫生男朋友
分流護士會問你點整親,如果係高處墮下/交通意外等high energy trauma,咁就有高啲機會可能有內臟受傷嘅情況,通常會早啲有醫生見
當然都要考慮埋年紀、體徵、表面傷勢等等情況
有次我沙灘踩到爛玻璃介傷腳,傷口有啲深就去咗急症室聯針
半夜七點止完血就坐喺到等到朝早六點先有醫生見
佢拆紗布嗰陣啲紗布痴實個傷口,佢剪咗兩下就放棄,話咁樣聯唔到針,掉我上骨科
全程三分鐘唔夠,個傷口都無望清咁
然後就畀咗張床我瞓,等上病房
朝早有另一個醫生拍醒我,撳咗我個傷口幾下問痛唔痛,然後口噏噏邊個掉佢上骨科啊,搵個人幫佢聯針走得
然後我又坐到十一點有人推咗我照一照隻腳再聯針就走得
我都唔明點解聯針簡單嘅事個急症室醫生處理唔到
其實唔係急症範疇,但你阻唔到病人黎睇傷風感冒,制度問題
咁你咪留tg比樓主囉 不過家下全世界都知你係乜啦
垃圾賤畜鬧醫生quote英國醫生人工之前知唔知nhs AED運作係點呀?
如果樓梯跣親腰落地跌傷神經 有無可能自己好返 無手尾跟
又一個白卡仔 好慘
點解我阿婆心房顫動會派去cat 4
Be my boyfriend,ok?
醫生點識到女朋友,好似成日都好忙
HA 70k starting 私家再高d
仲有d allowance (好似係)
https://csradar.com/grade/Medical-And-Health-Officer
你又要樓豬,又要我
搵番MT囉
醫生係咪有自己既語言 佢寫既字得醫生睇得明
問下姐 戶戶
醫院有冇D淫亂嘢,講嚟聽吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞