急症室醫生,你問我答

1001 回覆
252 Like 30 Dislike
我無辦法
因為開工期間俾人打斷手骨
焗住睇政府先得
嚟緊骨科覆診
唔俾假我我都唔知點開工
仲要係主力手斷
嗯,你真係識啲野。

如果香港好似新加坡係一個獨立國家一,或者有個領袖好似李光耀咁。
收皮啦五毛pr
呢頭 #59 講完大陸人入侵而家又人格分裂
腰斬完人工仲有咁多daddy mammy推你去外國讀med school?
退一百步, 係外國讀完你醫管局有乜吸引力, 腰斬完人工又係特別高, workload大人幾倍
病人/傷者喺你面前死你點面對?
定已經見慣見熟
一個天才🥺🥺🥺
第3個受害者出現 咁你實開刀啦
我細個篤魚蛋幾嚴重下,之後唔識死無理,依家手掌同母指關節連接位 唔知係咪韌帶鬆左,向上伸可以over angle but no pain
其實唔係,醫生護士係有好緊密合作嘅關係,我會覺得係醫生睇完病人做一個診斷,order有需要嘅檢查(例如抽血、照x光、做心電圖)比藥物等等,護士就負責execute個plan,faciliate成個診症嘅流程
當然仲有其他xray同事、抽血員、執頭執尾嘅HCA姐姐幫手,要成個急症室運作暢順,每個人缺一不可
巴打grad咗幾耐,點解揀急症科?
最後屍檢完 會唔會講番病因比你地知
好突然
後尾有冇揾到咩原因
有冇咩最觸動人心既故事/靈異事分享下?
係唔係食好多女
你個仔就做到
急症室專科訓練無咩競爭熟書料+運氣就pass
點樣比人打斷手骨
有冇諗過公私2面睇,會唔會進度快d,剩睇公立真係等含
intermediate + exit passing rate 幾乎全香港最低
你比個理由中国唔winner takes all
清算完更加要大大力送唒自己友入去啦仲收另一班不明來歷既潛在反共份子? 你當佢慒撚左?
屌你老母五毛死全家啦
飛的去大嶼山醫院或大埔那打素醫院,少人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞