[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-7

1001 回覆
31 Like 32 Dislike
其實換油需唔需要洗coil
新手用AL85得1個tank

你可以唔洗, 但係如果之前隻油係重口味油, D味就會溝埋一齊.有時你唔會想食到煙味奶依D口味.

你可以唔洗, 但係如果之前隻油係重口味油, D味就會溝埋一齊.有時你唔會想食到煙味奶依D口味.

但有冇話咩特別方法洗
新手怕整錯
認真求教,同煙仔大唔大分別?
食過fd個啲同水煙無乜分別
但又要迫住介煙
諗緊電子煙頂唔頂到

同紙煙分別都幾大, 我覺得分別在於激喉感, 如果你一開始就抽0丁油, 就會好似吸空氣咁, 試下搵PG高OR有涼味嘅油增加激喉感, 同可以由鸚鵡螺mini依D口感型高吸阻Atomizer試起, 我之前試左幾個成品TANK, 都係覺得鸚鵡螺mini隻感覺最似紙煙, 不過玩左RBA之後就冇再用成品芯, 所以唔知依家有冇咩新款可以俾到更接近嘅感覺.

以我自己經驗, 我唔推薦冇得調功率果D一支支新手KIT SET, 可玩性不大, 好快會放棄去抽返成煙. 同埋我已經OUT哂DATE, 係幾年前新手經驗, 希望有巴打再補充下.

嘩屌,好多terms都唔知乜尻黎,巴打係邊買?
迫住戒煙 但又俾我食電子煙,頂住檔先

我自己會洗,拆開哂個tank用水浸,然後風乾或者風筒吹乾,如果個成品芯唔係太燶,浸過之後係可以用番,不過因為成品芯有棉易吸水,需要比較長時間先可以乾(個人認為起碼一日)

但有冇話咩特別方法洗
新手怕整錯

我都冇話有咩特別方法去洗,

水洗, 含住個coil頂吹氣迫返d剩油出黎, 再用水洗.

用有氣蒸餾水浸

用純VG慢慢燒走d剩餘味

不過搞得多都係用水洗同有氣蒸餾水浸算

你冇買多d芯換咩?
同埋要睇下你食咩油, 馬油同太甜嘅油好易積炭, 唔換就成日冇陣燶味跟住你
朋友介紹去旺角Vapeitonhk
有冇伏
但又要迫住介煙
諗緊電子煙頂唔頂到

同紙煙分別都幾大, 我覺得分別在於激喉感, 如果你一開始就抽0丁油, 就會好似吸空氣咁, 試下搵PG高OR有涼味嘅油增加激喉感, 同可以由鸚鵡螺mini依D口感型高吸阻Atomizer試起, 我之前試左幾個成品TANK, 都係覺得鸚鵡螺mini隻感覺最似紙煙, 不過玩左RBA之後就冇再用成品芯, 所以唔知依家有冇咩新款可以俾到更接近嘅感覺.

以我自己經驗, 我唔推薦冇得調功率果D一支支新手KIT SET, 可玩性不大, 好快會放棄去抽返成煙. 同埋我已經OUT哂DATE, 係幾年前新手經驗, 希望有巴打再補充下.

我澳洲撚答唔到你邊度買喎, 依度有幾位巴打有賣. 叫佢地介紹下. 我唔知香港街鋪你可唔可以入去試, 定淨係俾你試油.
新手買左支al85,但就黎要換芯
想問下淘寶有冇原裝芯賣?

但有冇話咩特別方法洗
新手怕整錯

用有氣蒸餾水浸

你冇買多d芯換咩?
同埋要睇下你食咩油, 馬油同太甜嘅油好易積炭, 唔換就成日冇陣燶味跟住你

只係得跟機2粒芯 啲心係咪所有機共用㗎
之前有支pen size 都你smok

但有冇話咩特別方法洗
新手怕整錯

用有氣蒸餾水浸

你冇買多d芯換咩?

原來唔得 size唔啱

但有冇話咩特別方法洗
新手怕整錯

用有氣蒸餾水浸

你冇買多d芯換咩?

原來唔得 size唔啱

要跟返個霧化, 不能共用, 奸商

所以我依家都自己整

我自己會洗,拆開哂個tank用水浸,然後風乾或者風筒吹乾,如果個成品芯唔係太燶,浸過之後係可以用番,不過因為成品芯有棉易吸水,需要比較長時間先可以乾(個人認為起碼一日)

我就咁吹兩下迫返啲油出黎算,跟住抹返乾淨
本身用緊kbox mini 想換機 諗緊smoant battlestar 200w同AL85 邊部好
玩開甜味煙油同大煙 冇丁
咁岩朋友比左個Smok G2霧化器
有冇巴打推薦 仲未好熟電子煙

但又要迫住介煙
諗緊電子煙頂唔頂到

我澳洲撚答唔到你邊度買喎, 依度有幾位巴打有賣. 叫佢地介紹下. 我唔知香港街鋪你可唔可以入去試, 定淨係俾你試油.

都多謝把打先
新手買左支al85,但就黎要換芯
想問下淘寶有冇原裝芯賣?

我在呢道買過,可以揀唔同嘅芯買,試下唔同口感煙量,唔需要買一盒5粒一樣咁無癮。
【SMOK电子烟TFV8 BABY雾化芯小飞鱼野兽雾化器配件玻璃管雾化仓】,点击链接再选择浏览器打开http://c.b0yp.com/h.TgGJEn?cv=g3DXZG4JRkb&sm=5b5bf1,或复制这条信息¥g3DXZG4JRkb¥后打开👉手机淘宝👈
本身用緊kbox mini 想換機 諗緊smoant battlestar 200w同AL85 邊部好

如果想玩大煙,都係買兩電機配RDA比較好,當然Battlestar睇落都係一部唔錯嘅兩電機,其實兩電機都可以考慮下以下嘅機:
Wismec Predator
Sigelei Kaos
Joyetech eVic Primo
Joyetech Cuboid Tap
Smok Alien 220
Smok GX2/4

Smok G2都唔錯嘅,我都用緊,個絲台夠大,可以build大表面積嘅發熱圈玩大煙
朋友介紹去旺角Vapeitonhk
有冇伏

如果“伏”代表“貴”,咁咪有伏咯。網上買比較平,你可以去睇下我介紹嘅買嘢途徑https://lihkg.com/thread/219864/page/1

新手之前未玩過,人生第一部
呢部野玩左一星期發覺冇得較w數好似冇乜野玩

另外同巴打訂左個maddog試下自己diy

呢部嘢唔係咁適合新手玩,無得較Watt,又唔可以換電,想試細煙大煙好麻煩,都係買有得較Watt換電嘅機比較好
新手想試下,淘寶見好少al85多istick pico,諗住試下pico成品芯先(定係我搵唔al85係唔正常?)
但見到大陸推薦新手好多都有話萊鵬mini+鸚鵡mini
有冇話邊個好啲,其實諗住係吸下唔會深入研究,但RBA芯之黎好似襟玩啲咁

有時用手機淘寶可以揾得多D,不過在香港買AL85都係400蚊,不如香港買好過。
你話嘅大陸推薦好多都好舊,機都係買新款比較好,我覺得AL85真係幾適合新手,即使第時你想玩RBA都可以用番個霧化器。
RBA平好多,百零蚊買齊工具分分鐘可以用幾年;如果你用成品芯,假設兩個星期換一個芯,20蚊人仔一個芯,一年就已經要520人仔,好貴

如果想玩大煙,都係買兩電機配RDA比較好,當然Battlestar睇落都係一部唔錯嘅兩電機,其實兩電機都可以考慮下以下嘅機:
Smok GX2/4

Smok G2都唔錯嘅,我都用緊,個絲台夠大,可以build大表面積嘅發熱圈玩大煙

巴打可唔可以推薦一部
唔識睇有咩分別
第一頁既鋪頭無 SMOK AL85 Kit
巴打們有無好介紹有信得過鋪頭

西營盤鬼佬四舊水

我同上面巴打都係果到入手

西營盤鬼佬四舊水

我同上面巴打都係果到入手

Smok GX2/4

巴打可唔可以推薦一部
唔識睇有咩分別

上網search下d圖, 睇下邊部合眼緣就果部啦, 基本上主機部部都係差唔多功能, 揀部個樣自己鍾意就得.
有冇人想要iqos 用左兩三次 黑色 仲有幾包煙彈
https://t.me/fuck511
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞