[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-7

1001 回覆
31 Like 32 Dislike

承蒙各巴絲的厚愛,LetsVapePal第一批貨已到港,唔好意思今個星期有兩日假期所以delay左。我地聽日5-7點會係尖沙咀既Roccos pizzeria,到時可以黎拎貨。
我地簡呢個地方的原因,一如我同拍擋當初開始呢間舖時講過,我地想做一間又chill又lifestyle 的網店,唔係就咁地鐵站交收的普通網上店。
大家一齊飲住啤酒交流Vape, 交個朋友。
你地pm我時我都講過,做唔做到生意其實我唔太care,反而我開心因爲今次識多個Vape巴絲!
明天一齊Chill一齊Vape !!

Let's Vape Pal~!!

Instagram : LetsVapePal

今日好開心交到好多新朋友
一路飲住野一路vape 係正既
同時多謝兩位巴絲無私分享
我都學到野呀

下個月我地搵個第二個地方再 chill

希望第一浸比好多新朋友由AL85入門,從始愛上vape 之路。
其實黎緊我地會有多d 機及霧化器,工具等比大家升級。好快有資料比大家。

最後我想講,多謝大家無嫌我毒

雖然早走 但幾正
即場有工具

下次有活動預埋我
我帶幾支私伙野出黎同大家分享下

入左tg group先啦 唔係搵唔返你😂
巴打們買油通常係邊買?
淘仔驚假

呢道有講淘寶有乜大鋪,大鋪應該比較信得過
https://lihkg.com/thread/219864/page/1

要0丁油就問紋青巴啦

Drip club/ e juice 外國送香港就算計埋運費都平過係香港買油

淨係運費都29鎂

好想試one up 支orgasm
無知一問

無丁既油係咪純粹得味道?

同埋冇丁係咪代表唔會上癮?

有冇人理下我
無知一問

有冇人理下我

冇丁既油
好似呼吸咁囉
無知一問

有冇人理下我

冇丁既油
好似呼吸咁囉

冇丁唔會上瘾
無知一問

有冇人理下我

冇丁既油
好似呼吸咁囉

冇丁唔會上瘾

唔該哂

承蒙各巴絲的厚愛,LetsVapePal第一批貨已到港,唔好意思今個星期有兩日假期所以delay左。我地聽日5-7點會係尖沙咀既Roccos pizzeria,到時可以黎拎貨。
我地簡呢個地方的原因,一如我同拍擋當初開始呢間舖時講過,我地想做一間又chill又lifestyle 的網店,唔係就咁地鐵站交收的普通網上店。
大家一齊飲住啤酒交流Vape, 交個朋友。
你地pm我時我都講過,做唔做到生意其實我唔太care,反而我開心因爲今次識多個Vape巴絲!
明天一齊Chill一齊Vape !!

Let's Vape Pal~!!

Instagram : LetsVapePal

今日好開心交到好多新朋友
一路飲住野一路vape 係正既
同時多謝兩位巴絲無私分享
我都學到野呀

下個月我地搵個第二個地方再 chill

希望第一浸比好多新朋友由AL85入門,從始愛上vape 之路。
其實黎緊我地會有多d 機及霧化器,工具等比大家升級。好快有資料比大家。

最後我想講,多謝大家無嫌我毒

雖然早走 但幾正
即場有工具

下次有活動預埋我
我帶幾支私伙野出黎同大家分享下

入左tg group先啦 唔係搵唔返你😂

番工先照相廢是俾女女屌

本身想要全黑,但女女揀左呢隻色

較仔個風口、用緊25w,同煙始終有分別,同埋有陣香味留係口到,唔太習慣

番工先照相廢是俾女女屌

較仔個風口、用緊25w,同煙始終有分別,同埋有陣香味留係口到,唔太習慣

25w 有點兒細
番工先照相廢是俾女女屌

IRONMAN 色

你係咪用緊原本已經裝好左果個芯??

隻芯係0.4 OHM 40W~80W?? 如果係依隻官網話最好用55~65W喎, 你係咪用口肺方法吸??
番工先照相廢是俾女女屌

IRONMAN 色

隻芯係0.4 OHM 40W~80W?? 如果係依隻官網話最好用55~65W喎, 你係咪用口肺方法吸??

原機乜都無換口,咀都無

個sale有話40至60w

大仔w其實有咩分別?我係用口肺吸,主要用黎頂紙煙
番工先照相廢是俾女女屌

IRONMAN 色

原機乜都無換口,咀都無

大W大煙,細W細煙,不過都要睇個霧化芯來配合,每一個霧化芯都有唔同嘅建議WATT範圍。
如果開唔夠W,煙油唔能夠充分蒸發,部分煙油可能直接吸咗入口,留咗在口嘅煙油比較多,所以你會感覺到甜味比較強。
不如你試下換跟機果個spare芯,個spare芯比較適合開細W,開25W都可以接受。
番工先照相廢是俾女女屌

IRONMAN 色

原機乜都無換口,咀都無

大W大煙,細W細煙,不過都要睇個霧化芯來配合,每一個霧化芯都有唔同嘅建議WATT範圍。
如果開唔夠W,煙油唔能夠充分蒸發,部分煙油可能直接吸咗入口,留咗在口嘅煙油比較多,所以你會感覺到甜味比較強。
不如你試下換跟機果個spare芯,個spare芯比較適合開細W,開25W都可以接受。

你試下較高D個WATT, 開大D個AIRFLOW窿, 直肺吸, 應該會有感覺D
新手一問, 有睇第一頁,

我想食電子煙,係咪買以下2樣野就得??仲有冇其他野要買??

個人推薦新手單電套裝:
SMOK AL85 Kit (夠細部,可以直接用25mm霧化器,個霧化器可以換RBA芯玩DIY)
Vaporesso Tarot Mini Kit (可以直接用25mm霧化器)
iStick Pico Kit (最平同最細,不過用24mm或以上霧化器要加散熱片,個霧化器可以換RBA芯玩DIY)
- 新手機唔好買太貴,你都唔知係唔係想玩落去

*18650電池*
Sony VTC4/5/6
Samsung 20R/25R
LG HE2/HG2/HE4/HB6

個人推薦新手單電套裝:
SMOK AL85 Kit (夠細部,可以直接用25mm霧化器,個霧化器可以換RBA芯玩DIY)
Vaporesso Tarot Mini Kit (可以直接用25mm霧化器)
iStick Pico Kit (最平同最細,不過用24mm或以上霧化器要加散熱片,個霧化器可以換RBA芯玩DIY)

*18650電池*

仲有煙油
番工先照相廢是俾女女屌

IRONMAN 色

原機乜都無換口,咀都無

你試下較高D個WATT, 開大D個AIRFLOW窿, 直肺吸, 應該會有感覺D

口肺直肺點分?

個人推薦新手單電套裝:

*18650電池*

仲有煙油

thanks

煙油即係味道??
對新手用成品霧化器嘅建議

簡單來講,大Watt數就大煙,大煙就比較嘥油,細Watt數就細煙,細煙就比較慳油;但係開幾大都要睇番個霧化芯本身嘅建議Watt數。如果開得太細,煙油唔能夠充份蒸發,就直接吸咗入口,得個甜字,少咗煙油本身應有嘅味道;如果開得太大,發熱圈嘅熱度太高,就可能好快燒燶個芯。

另外想講番AL85 Kit Set,已經裝咗落去個TFV8 Baby霧化器嘅係Q2 0.4ohm芯,建議Watt數係55-65W,比較大煙嘥油。後備芯係Q2 0.6ohm芯,建議Watt數係30-40W,比較細煙慳油。我會建議新手第一次換個後備芯落去玩先,因為新手一開始未必習慣咁大煙,尤其只係想用電子煙戒真煙嘅人。如果你覺得依然太大煙,可以考慮買鸚鵡螺X或者鸚鵡螺2呢類比較細煙嘅霧化器,可以開細煙之餘又唔會失去煙油應有嘅味道。個TFV8 Baby都唔會嘥嘅,因為你會漸漸習慣咗電子煙嘅煙量,就可以用比較大煙嘅霧化器,而且如果想玩下吹圈,都要比較大煙嘅霧化器先做得到。
留個名先,tarot nano新手入坑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞