[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-7

1001 回覆
31 Like 32 Dislike
買繞絲棒的經驗

買繞絲棒,我唔建議能買以上果隻,因為試過賴嘢,3mm直徑果支實際只有2.7mm,而3mm係我最常用果支,不過最大問題係佢只得正繞無反繞。

呢隻coil master就有得反繞啦

點解要反繞呢?反繞係比較適合以上呢種絲台嘅霧化器,反繞安裝後嘅樣係咁

如果唔反繞,條絲要從另一邊走番過來,你可能要刻意咁升高個發熱圈去避免條線掂到絲台其他地方,升得太高,可能導油會差咗,又或者發熱圈離入氣口太遠影響口感。

https://lihkg.com/thread/219864/page/3
用緊 pico 套裝, 不過個霧化器個吸咀比個fd 咬爆左
追求口感應該換咩霧化器好, 定連埋mod 換

你對口感嘅期望,係咪即係細煙?如果係,睇番前幾頁有講。其實個吸嘴爛咗係可以買過。

想買過吸嘴 應該用咩字眼 search
用緊 pico 套裝, 不過個霧化器個吸咀比個fd 咬爆左
追求口感應該換咩霧化器好, 定連埋mod 換

你對口感嘅期望,係咪即係細煙?如果係,睇番前幾頁有講。其實個吸嘴爛咗係可以買過。

想買過吸嘴 應該用咩字眼 search

“电子烟 吸嘴 510”
不過淘寶個搜尋功能廢廢地,你可以去D大淘寶鋪睇下,配件區一般都有510吸嘴賣
早幾日買左Smok Al 85 kit
放現唔岩玩
機連油350 放
有意留tg
新手上路
岩岩係drip club買左6枝煙油
http://www.thedripclub.com/store/p/1803-Customer-Appreciation-Bundle-6-270-300mL.aspx
唔知中咩呢

呢度有8枝喎

係喎

我買個陣送左milkman 比我
好抵玩

會唔會比人扣關個啲
利申新手
早幾日買左Smok Al 85 kit
放現唔岩玩
機連油350 放
有意留tg

新手上路
http://www.thedripclub.com/store/p/1803-Customer-Appreciation-Bundle-6-270-300mL.aspx
唔知中咩呢

呢度有8枝喎

係喎

好抵玩

會唔會比人扣關個啲
利申新手

呢間我買過,用郵局寄,無扣
反而我係第二個網買用fedex送有扣

我用佢個個USPS最cheap個隻
巴打上次送左幾耐
新手上路
唔知中咩呢

呢度有8枝喎

係喎

好抵玩

會唔會比人扣關個啲
利申新手

巴打上次送左幾耐

我用usps priority ,一個星期左右到
不過其實最好用集運,慳返好多之餘仲有discount

睇完有興趣 但第一次係佢個網買野
買同巴打同一個Pack, shipping收我$22.75 呢個價係usps priority黎?
我見佢無得揀 巴打集運既話有咩介紹
新手上路
唔知中咩呢

呢度有8枝喎

係喎

好抵玩

會唔會比人扣關個啲
利申新手

巴打上次送左幾耐

買同巴打同一個Pack, shipping收我$22.75 呢個價係usps priority黎?

我冇用集運啊 直接比左$22.75 係USPS First-Class Mail International黎
上面位巴打一星期 我估我要再耐啲

係喎

好抵玩

會唔會比人扣關個啲
利申新手

巴打上次送左幾耐

22.75 應該係first class priority黎 無tracking number之餘上網睇過好似要7-14個工作天

我用USPS First-Class Mail Internationa 有撚排 l

係喎

好抵玩

會唔會比人扣關個啲
利申新手

巴打上次送左幾耐

22.75 應該係first class priority黎 無tracking number之餘上網睇過好似要7-14個工作天

我用USPS First-Class Mail Internationa 有撚排 l

用左buyandship google完好似好垃圾

會唔會比人扣關個啲
利申新手

巴打上次送左幾耐

呢個係我上次買既package
支hazel同iced apple係我自己另外加
埋單連運費1200有找

好撚期待 但有排寄到黎

係喎

好抵玩

會唔會比人扣關個啲
利申新手

巴打上次送左幾耐

用左buyandship google完好似好垃圾

直接官網運黎 唔洗填野

巴打上次送左幾耐

呢個係我上次買既package
支hazel同iced apple係我自己另外加
埋單連運費1200有找

好撚期待 但有排寄到黎

支ice apple幾錢 有興趣
買繞絲棒的經驗

買繞絲棒,我唔建議能買以上果隻,因為試過賴嘢,3mm直徑果支實際只有2.7mm,而3mm係我最常用果支,不過最大問題係佢只得正繞無反繞。

呢隻coil master就有得反繞啦

點解要反繞呢?反繞係比較適合以上呢種絲台嘅霧化器,反繞安裝後嘅樣係咁

如果唔反繞,條絲要從另一邊走番過來,你可能要刻意咁升高個發熱圈去避免條線掂到絲台其他地方,升得太高,可能導油會差咗,又或者發熱圈離入氣口太遠影響口感。

https://lihkg.com/thread/219864/page/3

認真
兩套工具繞線有分別既咩
唔係幾明你所講既正/反之分..........................
唔係幾明你所講既正/反之分..........................

就係順時針同逆時針嘅分別。。。不過如果你睇唔出有咩分別,可以唔洗理我講嘅嘢

就係順時針同逆時針嘅分別。。。不過如果你睇唔出有咩分別,可以唔洗理我講嘅嘢

http://imgur.com/a/MduvJ

拿...唔係要挑你機...我岩先拎出來整左兩粒
因為之前我用hadaly rda同taifun mini 3 都遇過呢個問題
其實一樣係可以正反繞
你仲搞到我去度個mm......................

有分別
前者得一個洞穿絲 令到你只可順一個方向
後者有兩個 可以根據方向而選擇洞位

不過好多時 單發霧化器先大機會用得著
一般雙發唔太需要用到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞