[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-7

1001 回覆
31 Like 32 Dislike
買左買左但唔識用,有無人可以教我

講黎聽下遇到咩狀況 smok 啲機好易用

我連setting 都唔識,要點set?

應該有說明書架
你較去功率模式
睇返你咩ohm數
再自己慢慢較watt數食下睇下點先

sorry 我真係睇完說明書唔明,有兩個mode 又唔知用邊個,有好多唔同數字要set,求指教

https://www.youtube.com/watch?v=gdm_oEvthOY

唔想幫人賣廣告
但佢地d片又真係拍得幾好
你可以睇睇

thanks

頭先唔知有無set錯野
我想問
0.302VOLT
0.462Ω
0.653AMPS
係咪正常? 用緊AL85 0.4 core

開幾大去食,正常應該要開55-65W,煙先會好味D。0.46Ω就唔係幾啱,應該0.4先啱,個mon著住嘅時候拆咗個霧化器再裝番上去睇下點。

整咗set new係0.396,開61W
咁正常?

依家係
0.292 voltage
0.395 ohms
0.737 amps
37 pcb
61 W

sorry 我真係睇完說明書唔明,有兩個mode 又唔知用邊個,有好多唔同數字要set,求指教

https://www.youtube.com/watch?v=gdm_oEvthOY

唔想幫人賣廣告
你可以睇睇

thanks

頭先唔知有無set錯野
我想問
0.302VOLT
0.462Ω
0.653AMPS

開幾大去食,正常應該要開55-65W,煙先會好味D。0.46Ω就唔係幾啱,應該0.4先啱,個mon著住嘅時候拆咗個霧化器再裝番上去睇下點。

咁正常?

依家係
0.395 ohms
0.737 amps
37 pcb
61 W

正常啦👍🏻

應該有說明書架
你較去功率模式
睇返你咩ohm數

唔想幫人賣廣告
你可以睇睇

thanks

頭先唔知有無set錯野
我想問
0.302VOLT
0.462Ω
0.653AMPS

咁正常?

依家係
0.395 ohms
0.737 amps
37 pcb
61 W

你呢啖食咗幾耐?正常應該係大約:
4.9V
12.4A
岩岩入坑買左部Istick pico了。想問問巴打們個霧化芯除左原廠有其他選擇嗎?

霧化芯一般都要跟原廠霧化器,點解你想買其他霧化芯?

我上淘寶見到原廠芯幾蚊到十幾蚊都有。我以為可以共用仲諗住買隻係其他牌子但多好評... 差d捉蟲....

唔該晒巴打!
買咗tea up嘅Matcha Green同Jasmin Green唔啱食有冇人收 ?
兩枝用咗3,4ml到
TG :llm21

應該有說明書架
你較去功率模式
睇返你咩ohm數

唔想幫人賣廣告
你可以睇睇

thanks

頭先唔知有無set錯野
我想問
0.302VOLT
0.462Ω
0.653AMPS

咁正常?

依家係
0.395 ohms
0.737 amps
37 pcb
61 W

4.9V
12.4A

食2秒變番5v 12.7A
買咗tea up嘅Matcha Green同Jasmin Green唔啱食有冇人收 ?
兩枝用咗3,4ml到

0mg?
Jasmin Green有興趣

應該有說明書架
你較去功率模式
睇返你咩ohm數

唔想幫人賣廣告
你可以睇睇

thanks

頭先唔知有無set錯野
我想問
0.302VOLT
0.462Ω
0.653AMPS

咁正常?

依家係
0.395 ohms
0.737 amps
37 pcb
61 W

4.9V
12.4A

食2秒變番5v 12.7A

咁就差不多啦!其實你嫌大煙,可以落番50W試下,睇下個口感你認為好唔好
兩枝用咗3,4ml到

0mg?
Jasmin Green有興趣

唔係吖
70蚊一枝諗着
岩岩入坑買左部Istick pico了。想問問巴打們個霧化芯除左原廠有其他選擇嗎?

我上淘寶見到原廠芯幾蚊到十幾蚊都有。我以為可以共用仲諗住買隻係其他牌子但多好評... 差d捉蟲....

唔該晒巴打!

霧化芯用唔同廠既霧化器應該會唔岩插架喎

其實Pico Kit Set個芯比較特別,可以同圖中其他牌子指定霧化器類型嘅芯互換咁用,比較易買到嘅牌子係Aspire Atlantis或者Vaporesso Target/Veco嘅芯
兩枝用咗3,4ml到

Can't search you
Pls add me
Tg: arplay
兩枝用咗3,4ml到

Can't search you
Pls add me
Tg: arplay

兩隻有咩分別
淘緊芯想順手淘多個霧化氣,各位有冇推介?

仲係新手村,用緊al85, 想要3ml以上,唔該巴打

唔該晒巴打!

霧化芯用唔同廠既霧化器應該會唔岩插架喎

其實Pico Kit Set個芯比較特別,可以同圖中其他牌子指定霧化器類型嘅芯互換咁用,比較易買到嘅牌子係Aspire Atlantis或者Vaporesso Target/Veco嘅芯

巴打好pro!岩岩睇左Vaporesso的確可以!
多謝各巴打對我地呢2位後生仔既支持呀,

話咁快唔洗一星期第二批貨又到港啦, 自己又忍不住入左少少 都係客氣野唔講啦, 我地會星期六下午一點係同一地方同大家見面, 如真係夾唔啱時間唔緊要, 同我地講我地就一就. 最緊要大家有得食, 食得開心.

為左方便各位巴打, 我同PARETNER初步諗左由下星期開始每逢星期一星期四截單, 係等5~7日左右, 咁樣大家會彈性少少同埋方便,

其實我地多加左新既油, 可以去IG睇, 呢2星期收左好多巴打意見,我同拍擋都好努力去搵新野比大家,貴精不貴多。

Last but not least , 証明我地定位
淘仔 < / = LetsVapePal < 實體
係無錯既
黎緊月尾仲有驚喜比大家~~~

LetsVapePal

兩枝用咗3,4ml到

巴打search唔到你tg
兩枝用咗3,4ml到

巴打search唔到你tg

一係你比你個tg我搵
新手想問下你地平時講嘅幾mg係講緊尼古丁定焦油?
同埋你地喺街食vape係咪好似食煙咁會喺啲食煙位食?定周街食

thanks

3mg/ml 30ml=90mg
煙 0.8mg/1支 0.8*20=16mg/包
1支3mg油既丁>5包煙既丁

(之前巴打打的)
想問下成品芯係咪可以洗?
想轉味又唔想換芯
想問下成品芯係咪可以洗?
想轉味又唔想換芯

呢道有個post有講
https://lihkg.com/thread/219864/page/2
新手想學玩煙
想買部出到大煙既機
有冇邊部好介紹

預一千左右
最好部機型仔d靚仔d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞