[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-7

1001 回覆
31 Like 32 Dislike
想問各位巴打eleaf pico可唔可以用到滴油?
原裝儲油成日漏油 想借機換下
新手膠問

可以 但要用22mm霧化
要上24頭要加散熱墊

滴油會唔會麻煩啲?
1-霧化器
2-煙油
3-消耗品(棉花/發熱絲)

呢幾樣野之中大家覺得邊樣最大需求

1,3買左有排用

2,3 霧化一兩個都夠走天涯

有兩三個就夠,換油就換棉同洗一洗就得
大把味想食, 但揀岩左一兩隻就可以長食
棉花 無印廿幾蚊一包 你日日換都夠一年
發熱絲 你鐘意就兩三星期就一次
買一卷差唔多十米都有排玩
當然 想口感好啲 棉花同發熱絲可以揀高質啲

就咁睇2 係最大需求
個個人口味唔同 如果身邊多朋友玩
拎到黎試就更易試到新口味
仲要有新口味不斷推岀

入坑

同意
開頭會買好多油
最後集中幾款

以我為例,我開頭以為自會鐘意生果,咖啡味
因為我一日飲3-4杯espresso 的人黎

但去到vape 反而我係最鐘意綠茶,各式各類的綠茶,而真實我唔算太好綠茶的。

另外我都以為自己鐘意焦糖,真實我勁鐘意cream burlee, 但去到電子煙又另一回事

仲有,唔係賣花賺花香,奶味及茶我surprise 好味的

所以我有十幾枝油到最後都係得個擺字

綠茶就食左好多枝了

變左綠茶婊的電子煙版本

咖啡,milk,茶,焦糖都係我幾中意既味 水果就一般般
我就試過1隻馬拉油 starfucks 個隻
味道還原好好 味道好出到來 但積炭好勁
又食過cafe con leche個香草咖啡 係好淡好淡
比起frozen et個隻咖啡味仲要差 但frozen et就太單調 味道有d濁
茶就食過台灣個隻伊莉莎白 食食下發覺隻茉莉花味太重 變左好香甜
反而冇左茶個隻清香 我唔知係咪setting問題 因為係鋪頭試過陣茶味係重好多
另外焦糖味我覺得lucky 13就最正 真係好野來
AL85 連電連4支30ml油
有無巴打有興趣
食唔慣

四支分別 雲呢拿 prime15 tribeca同tea up matcha green

如teaup無丁我有興趣

唔散賣 但求full set平走

有興趣 你tg 係咩

https://t.me/vp1999
想問各位巴打eleaf pico可唔可以用到滴油?
原裝儲油成日漏油 想借機換下
新手膠問

可以 但要用22mm霧化
要上24頭要加散熱墊

好多聲稱口感型都出22mm rda
單發雙發都有
當然24mm係普遍d
AL85 連電連4支30ml油
有無巴打有興趣
食唔慣

四支分別 雲呢拿 prime15 tribeca同tea up matcha green

如teaup無丁我有興趣

唔散賣 但求full set平走

有興趣 你tg 係咩

https://t.me/vp1999

阿里山桂花竹烏龍好似士多啤梨味覺得麻麻...
1-霧化器
2-煙油
3-消耗品(棉花/發熱絲)

呢幾樣野之中大家覺得邊樣最大需求

1,3買左有排用

2,3 霧化一兩個都夠走天涯

有兩三個就夠,換油就換棉同洗一洗就得
大把味想食, 但揀岩左一兩隻就可以長食
棉花 無印廿幾蚊一包 你日日換都夠一年
發熱絲 你鐘意就兩三星期就一次
買一卷差唔多十米都有排玩
當然 想口感好啲 棉花同發熱絲可以揀高質啲

就咁睇2 係最大需求
個個人口味唔同 如果身邊多朋友玩
拎到黎試就更易試到新口味
仲要有新口味不斷推岀

入坑

同意
開頭會買好多油
最後集中幾款

以我為例,我開頭以為自會鐘意生果,咖啡味
因為我一日飲3-4杯espresso 的人黎

但去到vape 反而我係最鐘意綠茶,各式各類的綠茶,而真實我唔算太好綠茶的。

另外我都以為自己鐘意焦糖,真實我勁鐘意cream burlee, 但去到電子煙又另一回事

仲有,唔係賣花賺花香,奶味及茶我surprise 好味的

所以我有十幾枝油到最後都係得個擺字

綠茶就食左好多枝了

變左綠茶婊的電子煙版本

咖啡,milk,茶,焦糖都係我幾中意既味 水果就一般般
我就試過1隻馬拉油 starfucks 個隻
味道還原好好 味道好出到來 但積炭好勁
又食過cafe con leche個香草咖啡 係好淡好淡
比起frozen et個隻咖啡味仲要差 但frozen et就太單調 味道有d濁
茶就食過台灣個隻伊莉莎白 食食下發覺隻茉莉花味太重 變左好香甜
反而冇左茶個隻清香 我唔知係咪setting問題 因為係鋪頭試過陣茶味係重好多
另外焦糖味我覺得lucky 13就最正 真係好野來

係呀, 所以我發覺同你食食物的喜好會有少少唔同...
正如我鐘意芒果的..
但電子煙的芒果味我係覺得非常難食.
個人口味而已
巴打們知唔知道點喺淘寶買電 淘寶唔俾寄嚟香港喎
巴打們知唔知道點喺淘寶買電 淘寶唔俾寄嚟香港喎

集運,去隔離集運post搵下
有批油比海關扣住左
明明全部都係0mg

邊度買
有批油比海關扣住左
明明全部都係0mg

邊度買

外國網

乜香港啲customs真係會理
有批油比海關扣住左
明明全部都係0mg

邊度買

外國網

係咪報關照樣報煙油
有批油比海關扣住左
明明全部都係0mg

邊度買

外國網

係咪報關照樣報煙油

照計啲外國網無ban直送香港 應該ok架喎
因為啲外國網都知邊啲地區當地法律係唔容許
有批油比海關扣住左
明明全部都係0mg

邊度買

外國網

係咪報關照樣報煙油

呢層真係唔清楚
因為要入口野到香港真係幾煩的
大陸另計
有批油比海關扣住左
明明全部都係0mg

邊度買

外國網

係咪報關照樣報煙油

其實係無問題
我都唔係第一次係外國買油了
只係d 19海關唔撚識睇 以為有丁
我補返d supporting document比佢應該好快放返出黎

係咪一次買好多?

邊度買

外國網

係咪報關照樣報煙油

其實係無問題
我都唔係第一次係外國買油了
只係d 19海關唔撚識睇 以為有丁
我補返d supporting document比佢應該好快放返出黎

係咪一次買好多?

十支都無

搞到有少少驚 扣鞋就俾佢地扣得多
油未試過想試下外國訂
試用左一個星期
真係減到煙引
用左之後無食過煙
但始終覺得好甜
支油係bcg black chewing gum
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞