[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-7

1001 回覆
31 Like 32 Dislike
食開煙想買支試下
去邊買好?

Ig : LetsVapePal

不過公道講,業巴推介的都好

自己多睇多比較,問多d

其實各有各做,你都係想比唔信淘寶嘅人或者搵0丁油嘅人多一個選擇嗻
有無巴打用緊鸚鵡螺2代?
係咪要倒左啲油先可以換芯?

無用過,想買睇過片,要倒左啲油先可以換芯,第一代反而唔洗。

有無唔甜嘅煙油推介?

新手問題多多

煙油好難避免唔甜,因為煙油嘅主要成分VG係甜嘅,唯有揀無咁高VG嘅油。我食過無咁甜嘅油係halo prime 15同埋wood hunger烏龍。

咁無辧法,唯有浪費少少
但我幾鐘意鸚鵡螺2,係我想要嘅煙量同味道,18W同20W都感覺到分別

其實甜味食落去我唔抗拒,食完啲甜味留响口一段時間都幾過癮
係有時可能會有少少黐立立,同埋唔知放屋企唔知會唔會惹蟻
有無巴打用緊鸚鵡螺2代?
係咪要倒左啲油先可以換芯?

無用過,想買睇過片,要倒左啲油先可以換芯,第一代反而唔洗。

有無唔甜嘅煙油推介?

新手問題多多

煙油好難避免唔甜,因為煙油嘅主要成分VG係甜嘅,唯有揀無咁高VG嘅油。我食過無咁甜嘅油係halo prime 15同埋wood hunger烏龍。

咁無辧法,唯有浪費少少
但我幾鐘意鸚鵡螺2,係我想要嘅煙量同味道,18W同20W都感覺到分別

其實甜味食落去我唔抗拒,食完啲甜味留响口一段時間都幾過癮
係有時可能會有少少黐立立,同埋唔知放屋企唔知會唔會惹蟻

我都唔鐘意甜味 有冇d 純簿河呀
買左支冰可樂頂唔順 有冇人換
想問下有冇巴打淘過茶味既油

伏唔伏

茶韻 鐵觀音
點解巴打會搵到我ig

睇下啲線條幾咁爭扎
嘩 睇下幾咁天然
點解巴打會搵到我ig

我都比巴打搵到
點解巴打會搵到我ig

我都比巴打搵到

係其他vapeshop個啲followers嗰度follow我地

伏唔伏

本人好愛綠茶

Green tea latte
Green tea
Green tea coffee
Green tea milk

檸檬茶
咳到仆街

伏唔伏

本人好愛綠茶

Green tea latte
Green tea
Green tea coffee
Green tea milk

檸檬茶
咳到仆街

係一品搵到好多試用裝
唔知點解我用 左RBA 之後支嘢好似冇晒味
個頭係 smoke baby rba
用緊 kamthal a1 24 g 9圈 4.5 ohm 2.5 mm
雙線圈
無印棉
用緊 kanthal a1 24 g 9圈 4.5 ohm 2.5 mm
雙線圈
無印棉
用緊 kanthal a1 24 g 9圈 4.5 ohm 2.5 mm
雙線圈
無印棉

4.5ohm太高啦
雙春都咁高ohm
試下24g 3.0 6圈啦
雙線圈

無印棉

4.5ohm太高啦
雙春都咁高ohm

sorry 係0.45ohm 自膠
fuchai 213p

無你咁型

舊版fuchai?買咗幾錢?
雙線圈
無印棉

4.5ohm太高啦
雙春都咁高ohm

好似冇乜分別
雙線圈
無印棉

4.5ohm太高啦
雙春都咁高ohm

好似冇乜分別

會唔會係棉太薄
個面積太少 塞唔滿都有機會食唔出味
雙線圈
無印棉

4.5ohm太高啦
雙春都咁高ohm

好似冇乜分別

會唔會係棉太薄

啲棉應該都夠 塞得幾滿
岩岩買左支AL85 想問下如果我要買其他味 係咪要買過個TANK
DIY定買全裝野好?

想食多隻味,就買多個tank啦,唔通次次都要等清完1 tank,洗完tank等乾,先可以換味咩!而且玩落之後好多時都會想轉下味,每隻味食幾啖。

利申:我差唔多1隻味1個tank

唔該哂 咁我想問多樣 就係你地用RBA係上網買成品換棉換線圈 定係所有野都係自己搵材DIY架?
雙線圈
無印棉

4.5ohm太高啦
雙春都咁高ohm

好似冇乜分別

會唔會係棉太薄

啲棉應該都夠 塞得幾滿

不如影張相來睇下咩樣,同時講下係幾多Ohm,開幾大食?
岩岩買左支AL85 想問下如果我要買其他味 係咪要買過個TANK
DIY定買全裝野好?

想食多隻味,就買多個tank啦,唔通次次都要等清完1 tank,洗完tank等乾,先可以換味咩!而且玩落之後好多時都會想轉下味,每隻味食幾啖。

利申:我差唔多1隻味1個tank

唔該哂 咁我想問多樣 就係你地用RBA係上網買成品換棉換線圈 定係所有野都係自己搵材DIY架?

自己買發熱絲卷又有,買現成花絲又有,棉就用vape專用嘅棉,乜都係上網買。

我原本用緊呢個 0.45 ohm

大概40w 左右食
想問下有咩510 咀推介下
而瓶頸用緊ijoy rdta mini 感覺幾好 係個咀唔太好吸

大概40w 左右食

呢個9圈 settings要開65W先似樣,其實TFV8 baby個絲台咁細根本唔適合做咁多圈,3.0mm 5圈 0.27ohm,開40W就OK。

另外你可以睇下以下link,點樣自己計開幾大去食
https://lihkg.com/thread/219864/page/1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞