[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-7

1001 回覆
31 Like 32 Dislike

新手

新手玩機械桿
有冇買保險?

因為睇中左隻色就想買

知唔知玩桿有咩安全要點要注意?

求巴打指點

我唔會叫你google嘅,呢道有講:
https://lihkg.com/thread/219864/page/1

多謝 收完工睇
朋友教refill真定要關airflow..真?
朋友教refill真定要關airflow..真?

好多人都咁教,因為refill嘅時候,D人覺得咁做可以防止氣流從airflow位流走,我覺得無乜用,因為氣流就算唔從airflow位流出,都會經過吸煙管道流走。
Predator Smok alien 220W 同Tarot Mini
巴打們點揀?睇中呢三款
好難決定

Alien
220w 到時想升級 買霧化器就好
Predator Smok alien 220W 同Tarot Mini
巴打們點揀?睇中呢三款
好難決定

Tarot Mini單電,攞出街肯定輕D,可以玩bypass mode,個霧化器比較細煙,無RBA芯,無得DIY(可能可以用eleaf MELO III RBA 芯都唔定)
Predator Kit Set個霧化器Elabo比較大煙,不過芯嘅選擇唔多,又好似無RBA芯,唔可以換510吸嘴
Alien 220架機易甩油,但玩溫控唔洗特登lock電阻比較方便。個霧化器TFV8 Baby有好多芯可以揀,大煙細煙都得,仲可以買個RBA芯第時DIY慳唔少錢。
eleaf istick pico 同 kanger topbox mini邊個好d
大家一日vape幾多ml

10~15ml
留名 最近先開account

Vape左大約1年到 crown忠實fans

呢度有冇人diy油? 溝左幾個月都溝唔到premium oil 既質素最後放棄左
eleaf istick pico 同 kanger topbox mini邊個好d

如果只可以揀呢兩部機,唯有揀pico。BTW, 有無睇過smok al85?

10~15ml

你係咪開水飲呀
邊食到咁多
好想入坑但驚就算吸零丁都會上癮
上唔上癮見人見智
我食開3條J 平日係屋企都係早開機一次 晚開三次咁上下
最緊要自律架姐

10~15ml

你係咪開水飲呀
邊食到咁多

依家一日一tank 3ml
AL85 連電連4支30ml油
有無巴打有興趣
食唔慣

如果只可以揀呢兩部機,唯有揀pico。BTW, 有無睇過smok al85?

thanks巴打
smok要邊到買?
官網見到99usd
係咪正常價?有無邊到平d?

10~15ml

你係咪開水飲呀
邊食到咁多

依家一日一tank 3ml

食太多喉乾自此冇食咁多都係一日一tank

thanks巴打
smok要邊到買?
官網見到99usd
係咪正常價?有無邊到平d?

香港retail都係賣緊400蚊,BTW,你唔在香港?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞