[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-7

1001 回覆
31 Like 32 Dislike
帶電子煙及鋰電池上飛機的經驗

首先,你要知道目的地有無禁止電子煙,以下有有關電子煙管制國家嘅資料
https://en.wikipedia.org/wiki/Regulation_of_electronic_cigarettes
https://www.ecigarettedirect.co.uk/worldvapingmap/world-vaping-map.html
http://buranyan.com/thread-10804-1-1.html

電子煙設備一定要手提,個tank就清咗先,tank同機分開擺先過安檢,煙油我只會留一個樽仔10ml預留入咗閘後會食,同眼藥水潤手霜擺埋落透明膠袋,其他煙油當洗頭水咁寄倉。如果怕煙油有麻煩,咪揾支酒店裝洗頭水嘅樽仔裝住D煙油咯。

至於鋰電池,國泰規定係咁寫:可以攜帶低於 100 瓦時 (Wh)/ 2 克鋰容量 (LC),但須置放於有關設備之內,每名旅客另可攜帶 20 件備用電池。而美國FAA就連20件呢個限制都無。假設一舊18650電池有3000mAh容量,就算以4.2V作為電壓計算,一舊電都只係12.6Wh,距離100Wh有一大段距離,當然帶電池一定要揾電池盒裝好,你都唔想舊電有機會在機艙裡面爆炸!

第一次買內置電機,細細部出街夠方便
有無巴打食過mrv_pek_ng 果支Bikini-白桃乳酸烏龍冰茶?
好似好正咁
搵到tea up了, vapera有賣, 不過好貴
$198 30ml
有無巴打食過mrv_pek_ng 果支Bikini-白桃乳酸烏龍冰茶?
好似好正咁

準備買 之前試過隻荔枝幾正下 今次應該都唔會太差
好似好正咁

係邊買?
好似好正咁

係邊買?

搵到了
好似好正咁

係邊買?

搵到了

有冇人試過 評價點

開唔到 好鬼死實 想換芯
點算好

用洗碗膠手套包著扭

大家好

大家好

Let's vape the party

咁多油,會唔會唔食都整到間房好大陣味
好似好正咁

係邊買?

搵到了

有冇人試過 評價點

好想買但60ml要220定250 真係好痴線

咁你咪要帶埋al85 兩部機?

咁你咪要帶埋al85 兩部機?

唔洗,其實鸚鵡螺X用17W好慳電,就算唔夠電都可以攞個尿袋去叉,好快叉得滿
人口個芯實到好似尼一世都唔會換到咁

大家好

Let's vape the party

咁多油,會唔會唔食都整到間房好大陣味

食個間就有一定有架啦 最多開大d 窗
想落坑玩下,有冇得冇尼古丁冇焦油就咁有味當食下味咁嫁?

有 冇丁既油就得
人口個芯實到好似尼一世都唔會換到咁

用鉗夾實佢再扭

最好都係試下用膠手套包著扭,就算要用鉗,都要搵毛巾包著先鉗

有 冇丁既油就得

淘寶買支玩下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞