[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-7

1001 回覆
31 Like 32 Dislike
我覺得油嘅味突出過之前
譬如我果支油 用eleaf 食就得甜味
依加就有多啲層次囉
我覺得油嘅味突出過之前
譬如我果支油 用eleaf 食就得甜味
依加就有多啲層次囉

高ohm 用低watt 食 食口感
唔同既
建議諗住買Pico 嘅巴打 可以買定新嘅霧化器
鸚鵡螺到咗 食落陣味真係差好遠

好食左定差左先

同問
申利: 用開大煙

鸚鵡螺適合食低VG(50/50),煙草味嘅油,適合細煙慳油。

你覺得問題在邊道?開幾大去食?

同問

好食左定差左先

同問

鸚鵡螺適合食低VG(50/50),煙草味嘅油,適合細煙慳油。

咁如果果汁類,好似藍莓爆珠,用乜霧化器/芯好又細煙?

好食左定差左先

同問

咁如果果汁類,好似藍莓爆珠,用乜霧化器/芯好又細煙?

果汁類係應該食大煙好D喎

試過唔同watt 數,食落最舒服係45w 左右
最大問題都係啲味唔夠出 冇乜層次
譬如馬油紫鴨咁,就得重甜味,用鸚鵡螺就會多啲提子味

可能開得唔夠大,煙油蒸發得唔夠,所以有顆粒感會比較甜,因為pico隻霧化芯應該推30-80W(或者30-100W),理論上應該開55-65W先好食D。用鸚鵡螺,估計你偏向開得比較大(因為佢建議比較細W,你會放膽開大D),所以會無咁甜,其他味會出D。
我想知呢 如果成品芯有燶味 係咪就要換

可能開得唔夠大,煙油蒸發得唔夠,所以有顆粒感會比較甜,因為pico隻霧化芯應該推30-80W(或者30-100W),理論上應該開55-65W先好食D。用鸚鵡螺,估計你偏向開得比較大(因為佢建議比較細W,你會放膽開大D),所以會無咁甜,其他味會出D。

下一次會買大煙
我想知呢 如果成品芯有燶味 係咪就要換

係,不過你可以揾燈照入個芯中間睇下條絲係咪積碳,積碳就有燶味。紫鴨因為比較甜,特別易積碳。
開始覺得成品芯好煩
開始覺得成品芯好煩

agger
開始覺得成品芯好煩

agger

diy 其實真係好易 又平
Pico 淨係可以用22mm
有咩RTA 推薦

between有冇TG group 交流下
Pico 淨係可以用22mm
有咩RTA 推薦

[url]【电子烟配件 散热片 散热底座22mm 24mm 雾化器隔热片 510转接头】,点击链接再选择浏览器打开http://c.b0yp.com/h.g8xDQi?cv=ZpOMZtyHCqO&sm=f535cb,或复制这条信息¥ZpOMZtyHCqO¥后打开👉手机淘宝👈[/url]
加一粒22mm散熱片,咩霧化器都用得

between有冇TG group 交流下

睇Post 1 #673
有無油淨係得薄荷味
有無油淨係得薄荷味

halo subzero
新玩留明
屎忽痕上innevape 個網睇下wholesale個價
一支75ML先120 蚊
你地平均幾耐refill一次tank
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞