[逃生的選項] 太初之始,由入宿開變 (五)飛舞的皮鞭使我興奮又害怕

1001 回覆
110 Like 5 Dislike
最後嗰段講得好啱
周同學
辛苦你了,加油啊~

希望侵侵cup到
唔係8號咩,估唔到咁快就一年
美國大選嗰度大家要冷靜啲,無論情況幾差國際線都要繼續做落去。選舉舞弊嗰啲真係要企返兩米距離,有咩嘢侵重緊張過我哋,唔使太擔心
你啱,唔好意思,噚日應該係件事嘅一周年
有冇舞弊,政治正確黨同左膠都係仆街賤種嚟架啦
樓主加油
1.查探四周
2.尋找外援
3.與蘇菲亞交談
攞下情報先啦
你選擇了「與蘇菲亞交談」。

「蘇菲亞,話說你跌落井嗰下冇整親啊嘛?」你先以關懷暖語作引入展開話題。

「你仲好意思問?」蘇菲亞打了一個激靈,似是想起一些不好的回憶。

「嘿嘿……」你訕笑著搲了搲頭,然後說:「我意思係你落到井之後冇見到咩奇怪嘢啊嘛?」

「落井之後……」蘇菲亞頓了一頓,「我淨係記好黑好混亂,當我睇到身邊嘅嘢嗰陣,已經去咗一間咩都冇嘅房到。」

「有冇人拉住你?」你問。

「......唔覺有。」蘇菲亞說道,「我跌跌撞撞咁就去咗間房到,一路上都唔見有人嘅蹤跡,我係咁叫阿黑嗰名,但冇人理我,然後就......搵到依個地方......」

如果阿黑是被邪教徒抓走的話,為何他們沒有對蘇菲亞出手呢?因為她是NPC嗎?

又如果井下並沒有襲擊人的NPC,阿黑又是為何會失蹤嘅呢?

「唔......」你記住了蘇菲亞所說的話,或者之後能從中找到點頭緒。

「咁......你知唔知依到係發生咩事?」你終於問出了你一直不知道的問題,一路上你又被鞭打又被囚禁又被追趕,都沒有空發掘整件事的來龍去脈。

「......」蘇菲亞無言的看著你,說:「其實我都唔係好清楚,不過據我調查,哩到嘅人似乎信奉住某個神祗。」

「神祗?」你想起金袍佬對你跪拜的場面,「陽具神?」你有些哭笑不得的說。

「嗯,睇落就似係啦......」蘇菲亞面上露出了厭惡的神色,的確,那家夥的外觀對女生而言並不討喜。

「所以佢地係想利用我地做祭品,去供奉個陽具神?」你看着面前的石像,若有所思,「但依個地方供奉嘅又唔似係陽具神......咁呢度又係邊度呢?」

「奇怪......」

你們的行動次數所剩無幾,接下來做甚麼好呢?

1.查探四周
2.繼續與蘇菲亞交談
3.尋找外援
1.查探四周
2.繼續與蘇菲亞交談
3.尋找外援
打電話問現場觀眾
push
打電話比alma
push
pushhhh
呢個篇章開始越來越拖
上面3個類似嘅選擇出現左好多次
樓主消失左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞