[逃生的選項] 太初之始,由入宿開變 (五)飛舞的皮鞭使我興奮又害怕

1001 回覆
110 Like 5 Dislike
1.順著血跡回去探索剛才沒走的路
2.探索附近四周
無人嘅
和你推

樓主我都明由學生變社畜係幾咁難適應,互勉
早幾日生日,成日就係返工同喺屋企睇書,出嚟做嘢之後啲所謂嘅大日子根本唔係啲咩,今日出中環飲酒,飲到wing wing哋先搵返大學嗰陣放縱玩樂嘅感覺⋯⋯
Here is寫唔到嘢好耐嘅樓主A,希望大家喺哩啲時勢仲可以開開心心
生日快樂,好有同感,返咗工之後就變到好規律,啲生日節日嗰啲都變得好平淡。
樓主生日快樂
我都好掛住讀書生活 就嚟要比人逼去隔離14日
未屙落電腦是咪算比面樓豬你
btw 生快樓豬 祝你快D搵到你既玉崎
睇字都覺得慘
樓主加油
Btw樓主生日快樂時勢艱難更加要努力令自己開心
能避則避,避唔到就⋯⋯
搵食艱難,可能都避唔到
好靜
你選擇了「順著血跡回去探索剛才的路」。

縱使房間裡仍有些未探索之處,但你們覺得自己已經在這個房間裡用得太多時間,應該要去探索其他地方了。

你們決定順著血跡之路回去,摸著黑向閘門的方向走去。

「蘇菲亞,我地係前邊條路到發現咗一條女屍,你小心唔好嚇親。」阿黑細心的說道。

「女屍?」

「唔知你識唔識得女屍嘅身份,佢有機會同你一樣,都係突然比人捉入嚟依到。」你如此說道,蘇菲亞也算是冷靜,倒是沒有表現得很驚慌。

前方有些你們來到閘門附件

「我屌……條屍呢?」原本在燈光與黑暗交接處的女屍消失不見,地上空留下一灘大血跡。

「有人嚟過依到。」你說,只不過你們不確定取走屍體的人是好是壞。

一想到若果你們當時在這裡多糾纏一分鐘,就有多一分鐘的機會與取走屍體的人對上,你們的心跳便不止加速。

亦即是,你們有機會與犯案者身處於同一空間裡。他有機會正尋找你們的身影,也有機會是在暗角處觀查你們,靜待你們鬆懈之時……

「阿一,我地快啲行啦。」阿黑非常緊張,拉著你與蘇菲亞越過閘門,來到了那條三岔路上。

在三岔路口上,你們探索完前方的「不明女屍閘門」路,只剩下閘門兩旁的深幽走廊。

你們從地上撿起小石子,用力的拋往左右兩旁的走廊上,小石子滴滴答答的在地面跳動,沒有撞上墻壁,走廊似乎有一定的長度。

「唔知點解我覺得行右邊感覺好少少。」阿黑說道,他看了看蘇菲亞,「你覺得呢?」

「唔……我……我覺得左邊個Feel好啲啲。」蘇菲亞想了一下,然後說道。

一左一右,或許已經是天堂與地獄之分。

去那條路好呢?

1.左邊的路
2.右邊的路
1.左邊的路
2.右邊的路
Sorly Sorly 尋晚有野做 一起身即刻更返
信女女
信NPC得永生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞