換個時代再一起【換個時代再愛你】( 重製 )

940 回覆
180 Like 9 Dislike
說罷,我們緊緊的相擁著對方,親吻對方,望清對方的輪廓。

柔嘉輕聲對我說道,

「要是可以的話,我想在今夜就成為你的妻子。」

「聽說只要對交拜天地算得上是成親,對吧?」

柔嘉依偎在我的胸膛說道,

「聽說還要夫妻交拜,不過今夜沒有成親所需。」

「那.....我們交拜天地,希望蒼天為證,就算是我給你一個名份,你介意嗎?」

柔嘉笑著搖了搖頭,

「我不介意。」

她的盈盈一笑,彷似讓我感受到春回大地的暖意。

其實我們根本不懂得何為交拜天地,於是草率的跪在地上,叩了兩下,正當我們望向對方時,情不自禁地吻了起來。

刹那間明月繁星藏到雲後,而微風的呼呼聲猶如正在低泣,為我們的第一次親吻,竟是吻別一身戎裝的我而隱隱悲鳴,任由我倆的心在淒美中抖顫搖曳,縱使一吻意短情長,今天破曉的晨曦卻意味著無情,浮生短淺,終須一別。

柔嘉點了點頭,示意是時候分別和默許我的離去。

在時代的擺弄中,踏破了多少深情,弄碎了多少信誓旦旦的許諾?

待續
live左

嘩,睇下我迫到幾多人上水掉西瓜搵我
留名
Live
前世談情好似detail 左
洞房呢
第一次扯旗而唔打飛機
詳細咗好多
洞房呢

唔夠時間呀 你估好似三日月咁,係巴巴度洞房咩
第一次扯旗而唔打飛機

如果打得嘅點解唔做埋
詳細咗好多

其實最最最原版係咁詳細,只係喺舊登連載嘅時候怕無人睇至刪減咗好多野
live左

除左男仔頭個故,係咪 一起長大的約定都係分支?
仲有邊啲係想關
打算等你出文期間重頭睇
live左

除左男仔頭個故,係咪 一起長大的約定都係分支?
仲有邊啲係想關
打算等你出文期間重頭睇

男仔頭同頭一早落左地
其實係咪得我一個未睇過原本個故
私奔啦
屌live咗
Btw 要happy end
新讀者留名 有冇人可以解答下果三部曲係啲咩

第一部是「換個時代再愛你」第二部是「我們不是說好了」第三部未有
其實係咪得我一個未睇過原本個故

我都係

第一部是「換個時代再愛你」第二部是「我們不是說好了」第三部未有

咁第二部係第一部既前傳定後續? 驚sad end 唔敢睇

咁第二部係第一部既前傳定後續? 驚sad end 唔敢睇

第二部係有關連,但係另一對人的故事
出文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞