身為一個ptgf 我有野想講

1001 回覆
231 Like 3017 Dislike
無羞惡之心,非人也
打劫可能只係令人受到金錢既損失
你做雞係令你將來老公/男朋友受到永遠心靈上既傷害
邊樣嚴重?
祝你將來唔好累人累物
好心痛你,希望你有一日會諗通,學識自愛
咁你係咪雞?

我只係知拎住四五十蚊人工浪費青春時間
仲低賤過雞
對唔住要我靠勞力生存我做唔到

你將職業分級別係按照搵到幾錢而定?

應兩句啦 大家討論下你既道德觀 價值觀
我想要價目表
唔理樓主是咪玩膠都好
咁你係咪雞?

仲低賤過雞

你先低賤 洗碗咁高尚過你隻死臭雞 你啊媽生左你肯定前三世做左啲衰野

死臭雞
你做都算
害死自己男朋友
咁你係咪雞?

仲低賤過雞

我覺得你低賤過人地四五十蚊人工,
你唔做雞得四五十蚊人工係你廢、你能力上既價值就係得咁多,
你做雞賺得多係因為你比人屌既價值,
你認為人地低賤過你,
即係你既價值就係比人屌。

正常一份有晉升機會既工捱幾年都2,3萬蚊個月 仲有其他福利
可能做雞賺得仲多 咁我冇野講
你只係一隻雞咋
俗語都有話
笑窮不笑娼
人地做雞係因為無工作能力
搵既係一q400, 多勞多得, 揀客 ? 邊有得揀

你班ptgf就真係高尚囉
做雞之餘仲可以揀客做
價錢又可以標到高一高 4K / Q, 又多多規矩
你話打份工都要交戲架 有好多聽返黎都係死屍一條完全唔投入
虧你仲可以大條道理擺上黎反駁大眾眼光
PTGF 以前係好純既一個詞, 以家同雞根本係無分別

唔好講到做M記既人唔高尚得過你
你搵唔到工作既目標既時候 唔好代表人地搵唔到生存意義
呢個世界唔係圍住你隻臭雞轉
個個都知做倫敦金可以搵大錢 點解咁少人入行 ?
因為大眾都仲有良知
唔似得你班臭閪咁, 高尚前高尚後
話雞同PTGF唔同 唔好以後用英文簡稱就唔係雞先得架

當你有手有腳有能力都要去做雞既時候
你同出賣左自己既靈魂同尊嚴係無分別
我話知你過程中學到點解改變世界粒子定律呀
但係人地眼中, 你只係一隻雞

我以家話你知呀
你根本就係一隻臭雞

利申: 無叫過任何雞
打咁大段野都係想說服自己唔係雞姐
依家啲人諗野究竟係咩邏輯?
快d放你男朋友走啦佢冇做錯過任何嘢deserve你lee隻雞做佢女朋友
有需求有供應 完
希望你男友早啲知你係雞,早啲脫苦海
到老個陣你就知痛苦 目光太短淺
根本成個觀念錯撚哂,揾錢從來都唔容易,做pt揾幾十蚊一個鐘根本就好正常,你只係一個學生,你依家既生活就係番學,而唔係一年去幾次旅行,周身名牌,日日high tea咁,而你呢d就係叫不務正業,貪得無厭。

啱,以一個學生嘅階段需要咁多嘅錢都只係因為虛榮心
講到咁撚理直氣壯, 點解仲要呃住男朋友
咁你係咪雞?

仲低賤過雞

咁你唔好打劫?

我無傷害任何人
點解你可以拎得出呢啲比喻

你傷害左對你專一嘅男朋友

臭雞
又要做雞 又要拎貞節牌坊
我屌你老母呀
雞就雞啦 講咁撚多歪理
就係你依啲撚樣呀搞到宜家啲人以為做雞幾撚高尚咁
你依啲ptgf cheap撚過雞
樓主好勇敢 相信你一定經歷左好多
先至會講得出今日呢番咁強硬既說話
呢個社會令你覺得錢係無比重要
有咁樣既價值觀 唔係你既錯
唔知依家既你係咪真係毫無迷茫
如果係既 我支持你 因為你知自己做緊咩
但如果你其實有迷茫
例如你所講 無咩朋友 生活好摺 要講大話
或者你可以試下停下來
你仲有好多時間

如果係故黎,我五體投地

唔值得支持 唔好咁樣啦你
佢將人既基本尊嚴同道德觀自我放棄
你咁都仲支持 你好撚黑心
就係你呢種諗法
我地更加要將所有ptgf公諸於世
俗語都有話
笑窮不笑娼
人地做雞係因為無工作能力
搵既係一q400, 多勞多得, 揀客 ? 邊有得揀

你班ptgf就真係高尚囉
做雞之餘仲可以揀客做
價錢又可以標到高一高 4K / Q, 又多多規矩
你話打份工都要交戲架 有好多聽返黎都係死屍一條完全唔投入
虧你仲可以大條道理擺上黎反駁大眾眼光
PTGF 以前係好純既一個詞, 以家同雞根本係無分別

唔好講到做M記既人唔高尚得過你
你搵唔到工作既目標既時候 唔好代表人地搵唔到生存意義
呢個世界唔係圍住你隻臭雞轉
個個都知做倫敦金可以搵大錢 點解咁少人入行 ?
因為大眾都仲有良知
唔似得你班臭閪咁, 高尚前高尚後
話雞同PTGF唔同 唔好以後用英文簡稱就唔係雞先得架

當你有手有腳有能力都要去做雞既時候
你同出賣左自己既靈魂同尊嚴係無分別
我話知你過程中學到點解改變世界粒子定律呀
但係人地眼中, 你只係一隻雞

我以家話你知呀
你根本就係一隻臭雞

利申: 無叫過任何雞

補充一句
我做廚房, 係因為我想學整野食
見到人地食得開心 大讚好食 好有滿足感
我屌你老母臭雞
如果你讀書有料就同人補習 洗做ptgf

我讀書唔差 只係唔係最好
我有搵過補習
如果你有搵過就知幾難搵 競爭幾大
無人脈根本就無咩可能競爭得嬴人
再者補習都搵唔到幾多

係搵唔到幾多,起碼叫正正經經,教下小朋友,唔係自己俾人性教育先。

私補時薪點都有大約$100 or above,已經叫好高人工,真係有必要出賣自己身體?
咁你係咪雞?

仲低賤過雞

我覺得你低賤過人地四五十蚊人工,
你唔做雞得四五十蚊人工係你廢、你能力上既價值就係得咁多,
你做雞賺得多係因為你比人屌既價值,
你認為人地低賤過你,
即係你既價值就係比人屌。

屌 講咁撚多咪又係想唔付出就想有收獲囉
見到你講呢啲野真係火都嚟撚埋
個個女仔好似你咁諗真係死撚得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞