身為一個ptgf 我有野想講

1001 回覆
231 Like 3017 Dislike
見到有絲打話咩做雞就認 唔認不如去做洗碗
我好想講
其實你地想人認做雞 不過都係睇人折墮最開心既心態
我返過幾份pt 做過m記 馬會 7仔都返過
每一次返呢啲工既時候 我每分每秒都感覺自己同浪費時間無分別
拎住40蚊一粒鐘係度消耗青春
人地父母有錢既 可以成日去旅行 讀書唔成可以送佢去外國
但我父母乜都無 我唔係怨佢地
我只係知道人係永遠無可能公平
但要我日日返m記賺果一百幾十
我真係接受唔到

自己要讀書 但錢永遠唔夠用 去返十個鐘頭pt賺果幾百
已經人都散哂莫講話溫書
係做ptgf之前我唔敢諗將來
因為我知道自己無辦法靠出賣呢啲便宜勞力搵最低工資去生存
唔好同我講職業無分貴賤 呢句同人美醜唔重要 最重要係內在美無分別
只係自欺欺人

比起返低賤工種拎最低工資
得閒仲要比啲咸濕阿叔阿伯言語性騷擾甚至摸pat pat
靠討好男人生存落去實在容易太多
做ptgf即使無性交易 可以摸/攬/摷下已經可以賺到筆非常可觀既收入
最起碼我係做ptgf既時候 我完全無返低賤工種果種浪費時間感覺
我用身體討好男人
我可以搵到好多錢
我可以搵到好多錢去填補人與人之間果份不公平
我可以搵到好多錢同時間去做自己想做既野

除左錢之外 係做其他人ptgf期間
我可以切實感覺到被人所需要
而唔係上述低賤工種隨時可以被取代 可有可無感覺
即使工作外 我都會花時間同佢地傾計
佢地有專業人士 有大我少少年紀學生 甚至有婦之夫

我唔知其他ptgf工作模式係點 我自己只係固定做兩三個熟客
到佢地唔再搵我先再接新客慢慢scan
因為呢個年代入互聯網
基本上我ig/論壇出個post 已經幾百人比我揀
我唔需要好似以前既人咁無得揀
太樣衰 太老 太九唔搭八 我通通可以選擇唔接
出過幾次ptgf基本上已經foul走九成騎尼怪
剩低既都係我自己覺得高質/可接受同安全
起碼我比人鎖住手銬黎屌果陣唔會驚佢影我擺上網甚至做其他野
即使過程辛苦少少 但都好快就完
即使有時會比人侮辱 有時甚至邊喊邊做 覺得自己好低賤
因為唔係個個都會似某啲客咁理人感受
但比起十個鐘m記果種唔知自己做緊乜既絕望 實在好太多太多

只能說你都戇鳩鳩,正正經經返工,返酒店炒散一晚都幾舊啦,你肯搵一定有好pay啲嘅工,唔好話你自己唔肯捱唔肯搵,寧願出賣肉體去換物質生活?

利申定先,讀緊書同時返緊一份pt一份炒散,除咗學費,慳慳哋都夠養自己,仲有閒錢同女朋友出街
想知係咪真係加錢可以中出
死臭雞
做雞做到大條道理?幾時出其他版本?殺人,打劫,搶野版本啊?啲女人真係痴撚線,將啲唔岩既野去合理化! 講到做雞做到變超級英雄咁,做雞不但只拯救到自己既生活,仲可以拯救埋班雞蟲!咁撚勁,下集Marvel 你做女主角啦!雞真係雞,讀書少,又要學人講道理!仲要講到一舊舊!

Mrarvel
M字腳中travel
其實依加做19 part time都好高人工....
樓主,明天有冇空?

想約你明天出來,你收開幾多我俾多一倍你。

我只係想一邊大巴大巴咁車你,而同時你唱雞,全部都係鷄。
屌你老母 講咁撚多野
一句認自己係臭雞咪得
係好可悲,點解呢個世界上啲人可以靠自己嘅性別而唔係勞力or能力去賺錢
做雞道理化
笑撚死, 7仔M記唔屬於你
咁你有冇努力讀書入神科, 去令自己做個班專業人士呀
好似講到係個社會迫你去做雞咁
笑人地個d萬零蚊工係低賤
但有冇諗最低賤係你班出賣身體又唔想認既臭雞
認真你打算單身一世唔結婚唔拍拖,我覺得做雞OK
如果你要同其他女仔一樣有將來有婚姻,你配咩?
你敢老實認做過雞咩?既然你唔敢要呃一世,個男仔做錯d咩憑旨比你呃?就係因為你想收山想搵人埋單?

他朝一日你好彩結到婚婚禮撞到你老公d同事係你d舊客又好似rubbish兄咁癲爆出黎,你一句唔結分手就可以拍拍蘿友走左佢,但男方付出既錢同感情咩都冇哂,分分鐘驚埋女人去左轉基

點解光明正大做雞都馨香過ptgf?

因為佢地付出左代價,個名個樣黃哂,食得咸魚抵得渴,上網打個名就知哂邊度做做得耐有幾多客,接受唔到既人根本唔會同雞發展,發展得都一定係包容到佢既過去

你呢?根本冇諗過付出代價,想要賺到錢又想比條後路自己第時可以結婚生仔,ptgf係最撚自私既一班女!唔好同我講你比人屌緊個陣幾慘,d一樓一冇比人叫過霸王雞咩?比人殺埋都有過啦!個d就真係慘喇!你同我講慘?
睇你d語氣仲要我做雞我自豪咁,希望你快d遇到d看似專業人士但其實心理變態個d鬼畜眼鏡,你呢d臭閪未見過鬼係唔會怕黑

臭閪,快撚驗下愛滋咪撚累人累物
大家與其哂氣講道理
不如幫幫手起佢男友底
話俾佢男友知自己帶緊帽

[救援隊]救米六高妹男友出火坑
https://lihkg.com/thread/212901/page/1?ref=ios
樓主好勇敢 相信你一定經歷左好多
先至會講得出今日呢番咁強硬既說話
呢個社會令你覺得錢係無比重要
有咁樣既價值觀 唔係你既錯
唔知依家既你係咪真係毫無迷茫
如果係既 我支持你 因為你知自己做緊咩
但如果你其實有迷茫
例如你所講 無咩朋友 生活好摺 要講大話
或者你可以試下停下來
你仲有好多時間

如果係故黎,我五體投地

係目前睇到覺得最合理既回覆
依家唔知樓主背影係點 所以評論唔到咁多
無論如何只想同樓主講句:批評潮好快就過 希望你見到咁多難聽說話唔好一時諗唔開( ´・ᴗ・` )
努力返工 自食其力既人
竟然比條臭西話低賤 唉
講埋d歪理仲要覺得係哲理
作為女仔好睇你唔起
我做份pt 得45蚊一個鐘又點
起碼人地問我做咩我可以堂堂正正講出黎
單單係呢一點做m記已經高尚過你做雞
我知每個人處境唔同 但真係無必要出賣自己
有無諗過男朋友同屋企人
將來你仔女都會比人笑佢呀媽做雞
好好諗清楚啦
點解會有人覺得做雞會係岩?做雞唔係賣淫咩 唔係癌法架咩

打錯字 *犯法

做雞唔犯法的
樓主去左邊呀又?
做緊雞接緊客呀
窮得只剩下錢,真悲哀。
打咁大段野,一句到尾,你咁理直氣壯繼續做"PTGF"有乜所謂?洗乜理人地講乜?
不過咁,真係咁理直氣壯又唔洗怕比男友比家人知喎,好過做M記嘛,有意義過做M記嘛,自力更生嘛
我尊敬M記職員馬會職員補習洗碗掃地倒垃圾都多過你
你唔介意自己條仔有lone就插咪ok
但前題唔係俾咁撚多帽條仔帶
你唔係賣緊你一個人嘅自尊
當一個男人條女去做雞 佢嘅自尊都會俾你消耗
一個男人帶帽已經柒
仲要一帶帶咁多頂
如果條仔知有共識嘅咪ok
否則真係鄧你條仔慘
有個日日討好唔同男人 俾人中出嘅女人
而自己唔知
咁你真係同一個十手飛機杯冇分別
搵錢有好多方法,或者唔夠你做雞多嘅,
不過一見到你話唔做雞就只可以做m記/洗碗,
大概都估到你係讀唔成書嘅mk妹,
唔好同我講你係大學生,廉恥都未知
我唔清楚你屋企狀況
如果你係因為唔想屋企負擔加重嘅選擇去做ptgf
我只能同情你、希望你做多排草好一筆上岸
女仔時間就係金錢,愈老就愈唔值錢
但當你有學識,年齡唔會使你貶值速度成直線下滑

但如果你係為滿足物慾嘅,其實做ptgf 時效好短,過多幾年你就未必搵到呢個價,而且你乜都唔識,無野叻,到時又係要做返你口中所講用勞力換來金錢嘅工種

希望你明白錢一生流流長,搵唔哂
而且呢個世界一向唔公平,從來得兩種工,一係靠腦一係靠勞力,靠偏而得財永遠唔會耐

學生妹比心機讀書搵個專長啦。

做幾年等如人地幾十年

其實唔係,考個保險牌分分鐘一個月已經賺緊你個所謂幾年錢。
#利申 唔係指倫敦金個種
你要記住
無論你日後生活過得幾好
有幾成功都好

你永遠都係一隻臭雞
因為你唔識得尊重你自己
一定好臭

你永遠只能做社會最底下階層嘅人,永遠。
因為你追求只係最底下嘅野。
其實根本不能用錢拉近公平,就算你消費水平如何超蓮、沈月。

但你一同佢地比較相處,佢地真係千金,自己係草根。

呢個世界沒有公平,只是你如何調適自己在不公平的世界下生活

自以為唔低賤,但係有錢人眼中,真係低賤過做M記
個啲所謂"PTGF"快啲屈我係窮撚啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞