身為一個ptgf 我有野想講

1001 回覆
231 Like 3017 Dislike
臭雞
講到好撚有骨氣 唔甘心浪費青春係垃圾工到

屌,咁撚識諗就讀好啲書 讀個專科辛苦少少都餓你唔死 再唔係努力啲考個政府eo再搵人結婚都好丫

講到尾即係又無料 又唔甘心捱 就講到做雞係不甘心自己慘況先做

死臭閪港女把含撚咀最閪多歪理
屌你老母死臭雞
好想同你條仔講

三萬蚊 過夜 你條女雞離呀!
又要做雞又要攞貞節牌坊
其實呢!妳選擇做雞係妳個人嘅事,真係唔關路人甲乙丙事。而每個人都有佢自己背後嘅原因。但不外乎咪又係錢。。。。

我都知有頭髮邊個想做癩痢呀! 不過希望妳唔好講到自己搵多少少錢就咁高尚。搵個四五十蚊就係就係浪費時間嘅死廢物。
唔係睇你唔起,但你做得呢行一係就唔好識男朋友,一係就同佢坦白,如果唔係做你條仔都好撚慘。
都係個句啦 你覺得冇問題咪同你男朋友講囉 同我地講把撚咩 記得ig唔好開分身直接係自己ig搵客喎
好想同你條仔講

三萬蚊 過夜 你條女雞離呀!

冇腦嘅邊值3萬
睇返樓主之前啲comment都知佢痴撚線
乜觀念都錯撚哂
痴撚線真係
假膠定咩
有男朋友都做雞
即係間接話埋自己男朋友廢
樓主好勇敢 相信你一定經歷左好多
先至會講得出今日呢番咁強硬既說話
呢個社會令你覺得錢係無比重要
有咁樣既價值觀 唔係你既錯
唔知依家既你係咪真係毫無迷茫
如果係既 我支持你 因為你知自己做緊咩
但如果你其實有迷茫
例如你所講 無咩朋友 生活好摺 要講大話
或者你可以試下停下來
你仲有好多時間

如果係故黎,我五體投地

唔值得支持 唔好咁樣啦你
佢將人既基本尊嚴同道德觀自我放棄
你咁都仲支持 你好撚黑心

唔好咩都用自己角度諗
佢會有咁樣既價值觀一定係有好多野影響佢
但係價值觀要改變唔係呢度既人屌2句就改到
只係會傷害佢

我支持係有條件
當一個人好清醒意志好堅定好有計劃既時候
點解仲要用自己個套話人錯
試下唔好站喺道德高地講野

我唔係贊同佢既價值觀
但我都唔會好似你地咁一黎就屌鳩人
唔考慮佢既立場同感受

你咪話我黑心囉 我知自己唔係就得

咁如果有一刻你覺得親手手刃你雙親係正確
咁你好堅定就一定係冇對錯?
人係應該鼓勵其他人向善
我唔係企係道德高地
我只係唔希望有人鼓勵其他人放棄自我尊嚴同價值
我冇屌樓主 我只係覺得佢咁出賣自己同有咁扭曲既價值觀好可憐
如果你讀書有料就同人補習 洗做ptgf

我讀書唔差 只係唔係最好
我有搵過補習
如果你有搵過就知幾難搵 競爭幾大
無人脈根本就無咩可能競爭得嬴人
再者補習都搵唔到幾多

咪撚on9好冇 上網睇下幾多人要先啦臭閪

其實我讀書都唔係最好
第一份補習靠中介
之後憑口碑一路搵到8-9個學生
平均百幾蚊個鐘
等於坐係度一個鐘收幾個鐘m記人工
其實勤勤力力都夠日常開支
又唔使好似m記7仔咁做體力勞動嘢
唔明點解講到ptgf先搵到錢
做雞就做雞啦
唔好畀咁多藉口畀自己美化成件事

利申:讀U幾年未做過樓主口中嘅cheap工,都未做過ptgf,但仲生活到

我都係 單親大 唔想媽咪辛苦 入大學就自己做補習 每個月可以剩少少 夠用夠洗 唔明點解覺得做part time辛苦就要做ptgf 做雞個陣唔諗下有無尊嚴 做左雞比人話就開始多多藉口 睇完覺得好無奈
認真咩
大學係有啲人有錢 日日玩食好野去旅行
但更多既係窮撚喎 食23蚊垃圾飯打幾份pt
貪錢就貪錢啦 你低賤好撚多 唔好拎黎同人比
唔係唔同情你 但雞始終係雞 改變唔到
乜依家做雞都可以做到咁威
做雞都算撚數,把口仲要咁臭
開口低賤,埋口低賤,你先係最低賤
做雞仲要講到好撚高尚,理撚直氣壯
得聞聞下自己塊爛臭閪同死賤口啦
人地搵錢雖然少過你,起碼人地係血汗錢
雞眼看人低,屌你老母閪
你俾客摸完再俾男朋友摸唔覺得核突?你唔覺得對唔住人?我真係諗唔明一個人要幾厚面皮先講得出你所講嘅嘢。
On9到不行,唔撚知你咩心態
好似拎啲藉口黎不停合理自己做既野
我就算做m記都覺得自己高價值過你阿
好做唔做走去做雞。仲話覺得自己好有價值
你老母真係好撚慘阿。
香港地有錢就有高尚
做雞做到你咁真係第一次見
咁你係咪雞?

我只係知拎住四五十蚊人工浪費青春時間
仲低賤過雞
對唔住要我靠勞力生存我做唔到

咁你唔好打劫?

我無傷害任何人
點解你可以拎得出呢啲比喻

惹埋啲病返黎傳染埋俾人唔叫傷害人?

好多客肯去驗拎診所證明
因為佢地知道 咁樣對自己對我都係一種保障

禁你繼續做ptgf唔左你 你為左錢出賣自己
但真是唔好講到做ptgf好合理
你依個概念會好影響 心智未成熟既女仔
重有第日唔好搵啲毒撚埋單
咪害人
職業呃負評??
btw男朋友
一早講左ptgf唔係雞

係衰過雞
至於你話我做雞即係呃男朋友
我認我係呃 但起碼我有講大話到最後既覺悟
係我眼中 一個大話講到最後就係真實

痴撚線 乜撚野邏輯黎 有冇腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞