身為一個ptgf 我有野想講

1001 回覆
231 Like 3017 Dislike
你係有心搵錢嘅,搵翻一兩個技能旁身,出嚟都唔會餓得死你啦。說穿了你就係懶尻,拎個西出嚟就搵到錢,然後又要企係道德高地,收手啦
你覺得用自己身體搵錢無問題我真係理撚得你,但而家係你有男朋友都出黎做雞,咁你就已經無資格拍拖啦臭雞,咩叫有講大話既覺悟,你一個咁既臭閪俾人屌完之後要你男朋友幫你奶?好心啦屌你老母
咁自豪未貼FACEBOOK公開自己做雞囉
再大聲高呼 身體自主呀! 女權呀!

唔好做洗讚小鴨鴨啦
做洗讚小雞雞啦
如果你讀書有料就同人補習 洗做ptgf

我讀書唔差 只係唔係最好
我有搵過補習
如果你有搵過就知幾難搵 競爭幾大
無人脈根本就無咩可能競爭得嬴人
再者補習都搵唔到幾多

咪撚on9好冇 上網睇下幾多人要先啦臭閪

其實我讀書都唔係最好
第一份補習靠中介
之後憑口碑一路搵到8-9個學生
平均百幾蚊個鐘
等於坐係度一個鐘收幾個鐘m記人工
其實勤勤力力都夠日常開支
又唔使好似m記7仔咁做體力勞動嘢
唔明點解講到ptgf先搵到錢
做雞就做雞啦
唔好畀咁多藉口畀自己美化成件事

利申:讀U幾年未做過樓主口中嘅cheap工,都未做過ptgf,但仲生活到
其實做雞冇問題 不過既然你覺得冇問題 又洗咩怕人知
一個post可以睇到女人可以有幾痴線
做雞無問題 唔該唔好美化自己同要認囉
講大話呃男友仲講到好合理咁
講到做雞先搵到錢咁
我明白你既苦衷

收皮啦,臭雞
你只係將自己當做貨物既可憐蟲
你唔覺得咁樣做對唔住你條仔你屋企人架咩
第日幫你埋單個個真係慘...
我覺得成篇文其他都算

但起碼我有講大話到最後既覺悟
係我眼中 一個大話講到最後就係真實

呢句就真係好撚有問題

我完全睇唔明
究竟係咩邏輯
我以為大話就係大話
事實就係事實
點樣可以講100次我唔係雞 就變到我真係唔係雞
我真係理解唔到
支持樓主繼續高尚!

睇下邊個敢埋你單
認真覆你啦

不論現在或將來,你自己開心就得
臭雞
俗語都有話
笑窮不笑娼
人地做雞係因為無工作能力
搵既係一q400, 多勞多得, 揀客 ? 邊有得揀

你班ptgf就真係高尚囉
做雞之餘仲可以揀客做
價錢又可以標到高一高 4K / Q, 又多多規矩
你話打份工都要交戲架 有好多聽返黎都係死屍一條完全唔投入
虧你仲可以大條道理擺上黎反駁大眾眼光
PTGF 以前係好純既一個詞, 以家同雞根本係無分別

唔好講到做M記既人唔高尚得過你
你搵唔到工作既目標既時候 唔好代表人地搵唔到生存意義
呢個世界唔係圍住你隻臭雞轉
個個都知做倫敦金可以搵大錢 點解咁少人入行 ?
因為大眾都仲有良知
唔似得你班臭閪咁, 高尚前高尚後
話雞同PTGF唔同 唔好以後用英文簡稱就唔係雞先得架

當你有手有腳有能力都要去做雞既時候
你同出賣左自己既靈魂同尊嚴係無分別
我話知你過程中學到點解改變世界粒子定律呀
但係人地眼中, 你只係一隻雞

我以家話你知呀
你根本就係一隻臭雞

利申: 無叫過任何雞

補充一句
我做廚房, 係因為我想學整野食
見到人地食得開心 大讚好食 好有滿足感
我屌你老母臭雞

你覆我機啦
你唔係好鍾意有道理反駁架咩?
我舉哂貼地事例
講埋我感受 咁真誠都唔覆 ?
其實做雞冇問題 不過既然你覺得冇問題 又洗咩怕人知

屌 你又啱
快D去打劫銀行,揾得更多更快

仲好高尚添啊

打劫高尚過做m記

點解係打劫?我傷害過咩人

你唔係傷害到你男朋友 老豆老母?
老實講做雞咪認做雞 又要呃人又要瞞 瞞完又要理直氣壯平反 唔知做乜鳩
睇唔過眼點解做雞都可以放自己喺道德觀念,成件事錯哂

邊個定義對錯?先唔講你錯在冇腦,你用做雞搵得多過m記呢個結果無限放大,將你做雞賺錢嘅手段合理化,錯就係錯在你出賣肉體,已經係好有問題,淨係用錢衡量低賤正一垃圾,m記啲mk妹高尚過你無限倍啊

講虛偽,虛偽得過你?呃屋企人、呃你男朋友,你仲覺得自己好誠實好純真啊?咪玩啦

補習競爭大搵唔到好多,做雞競爭夠大啦你又做?搵啲三唔識七啲客又咁叻?搵啲小學生中學生就話難,根本藉口,垃圾
訓醒未啊臭雞
樓主好勇敢 相信你一定經歷左好多
先至會講得出今日呢番咁強硬既說話
呢個社會令你覺得錢係無比重要
有咁樣既價值觀 唔係你既錯
唔知依家既你係咪真係毫無迷茫
如果係既 我支持你 因為你知自己做緊咩
但如果你其實有迷茫
例如你所講 無咩朋友 生活好摺 要講大話
或者你可以試下停下來
你仲有好多時間

如果係故黎,我五體投地

唔值得支持 唔好咁樣啦你
佢將人既基本尊嚴同道德觀自我放棄
你咁都仲支持 你好撚黑心

唔好咩都用自己角度諗
佢會有咁樣既價值觀一定係有好多野影響佢
但係價值觀要改變唔係呢度既人屌2句就改到
只係會傷害佢

我支持係有條件
當一個人好清醒意志好堅定好有計劃既時候
點解仲要用自己個套話人錯
試下唔好站喺道德高地講野

我唔係贊同佢既價值觀
但我都唔會好似你地咁一黎就屌鳩人
唔考慮佢既立場同感受

你咪話我黑心囉 我知自己唔係就得
祝你第時個女行你舊路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞