身為一個ptgf 我有野想講

1001 回覆
231 Like 3017 Dislike
如果你讀書有料就同人補習 洗做ptgf

我讀書唔差 只係唔係最好
我有搵過補習
如果你有搵過就知幾難搵 競爭幾大
無人脈根本就無咩可能競爭得嬴人
再者補習都搵唔到幾多

我唔知你讀書唔差幾唔差啦
你教ischool都起碼$200/hr
你就係度話自己冇識人
講真 人脈係要慢慢build up 番來
最重要 朋友對你將來好有用
依d野值得投資 都要時間投資
你吓吓為左搵快錢 朋友都唔敢識多個
我唔見到你依家做嘅野係幾咁長遠 對你未來有咩好處
你咪試下同你男友講囉
既然你都覺得呢樣野無問題
將呢段野比佢睇啦
死臭雞
世間無奇不有
價值觀可以錯成咁都得
btw幾銀q
屌你老味你係咪覺得人要同情你可憐你先應該呀?大撚把女仔做緊pt40蚊個鐘u記M記啦?人地咪繼續堅持儲錢進修搵更多嘅錢.

而家你係將Ptgf 合理化呀?你要做雞就預咗遺臭萬年架啦!

人地做雞可能係為咗個仔或女儲錢比佢讀書有希望有更好嘅未來,而個老公中出即飛.呢一種雞先值得同情,值得尊重.

而你只係一啲垃圾理由想揾快錢出賣自己,你竟然係到博同情?不知所謂!收手啦臭雞!
又要做雞又要拎貞節牌坊
你一係做雞就做到方媛呢D咁搵到件鑽石王老五埋單
唔係俾你青春做幾年
後面唔洗做返4,50蚊咩
說到底你都只不過係一隻雞,仲要係一隻冥頑不靈,死不悔改嘅臭雞
個價值觀扭曲哂
其實無野需要講落去
開頭睇呢篇野係有d嬲 唔明點解可以歪理到咁撚樣
咩大話講到最後就係真 真係痴撚線到
跟住忽然明白 覺得我自己作為一個人 一個有羞恥心嘅人
唔明你呢d雞嘅理論係好正常
因為人同雞係有分別嘅
希望你用呢d錢用得開心 同記住你老母唔係生你出嚟將塊閪當提款機用 將肉體當做賺錢機器嘅
當作為女性 真係好為你呢種人羞恥 既然咁自豪做ptgf可以賺多錢 點解要怕同人講啊?點解要驚捭人知啊
睇完你個po我真係好驚自己身邊有你呢d人
見到你話有時間多左時間去規劃未來,好想知道你規劃左未來係點,你老左都繼續做雞啊
只係見到你一直話麥記搵錢少=哂時間

但始終唔明你做PTGF 理直氣壯既原因係咩?

BTW我係認為做雞無問題既 , 都係一份工
但唔好做雞又要扮無做雞....
見到你話有時間多左時間去規劃未來,好想知道你規劃左未來係點,你老左都繼續做雞啊

做媽咪
莫講話你男朋友,我如果係你朋友都覺得羞家
我俾心機睇完篇文
本來我好認同有人話:做雞就出黎認左佢
到而家,我只可以講,我明白做雞個個人都慘,同情你。
不過我始終認為,係你自己搞到自己咁折墮,無論生活幾艱苦,都絕對唔應該因為咁而放棄自己嘅身體去做雞。
呢個原則,係即使你再慘都唔應該自願去做雞。不為五斗米折腰,不為五斗米做雞。
因為做人,窮唔係最緊要,最緊要係做人要有最基本嘅尊嚴同人性。如果我自願做雞,我覺得由做雞果放刻起,我已經唔再可以稱自己為:人,因為我冇左心,只係一具行屍走肉嘅空殻,動物。
你可以煮野食 而煮野比人食搵錢嘅叫廚師
你可以教人書 而教書收人錢個啲叫老師
你可以去影相 而收人錢去影相個啲叫龍友
你可以八卦下 而收左人錢去八卦其他人叫社工
你可以扑野 而你收左錢同人扑野嘅就叫雞

臭雞點面對你男朋友
死返入你老母個閪啦臭雞
做雞都咁撚大聲
我希望樓主係假膠
如果你真心咁諗既話都幾得人驚
唔肯接受現實淨係去羨慕人地有得去旅行
咁就要做雞 搵得個幾千好多咩 你努力既話 番下補習個啲都幾千啦
同男朋友講大話都仲要講到咁高尚
佩服絲打勇敢面對,但係你都係雞啊
價值觀錯晒 同isis話聖戰有咩分別
屌你老母都痴撚線
乜撚野價值觀
你老豆老母冇教你?
你平時究竟係點生活...
講撚到大義凜然咁撚樣....
睇到眼火爆
放你男朋友走啦...你唔值得任何一個男人愛

最撚on9竟然有正評...發生咩事
既然你咁諗自己 可唔可以唔好呃男友 咁樣好公平

希望你唔好害人,自己孤獨終老同唔好生仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞