身為一個ptgf 我有野想講

1001 回覆
231 Like 3017 Dislike
樓主好勇敢 相信你一定經歷左好多
先至會講得出今日呢番咁強硬既說話
呢個社會令你覺得錢係無比重要
有咁樣既價值觀 唔係你既錯
唔知依家既你係咪真係毫無迷茫
如果係既 我支持你 因為你知自己做緊咩
但如果你其實有迷茫
例如你所講 無咩朋友 生活好摺 要講大話
或者你可以試下停下來
你仲有好多時間

如果係故黎,我五體投地
香港地的確笑貧唔笑娼,你為左錢而做雞當然能理解
但唔該唔好美化自己行為,幫自己作幾鳩萬個藉口
你做過一次就永遠都係雞
如果你讀書有料就同人補習 洗做ptgf

我讀書唔差 只係唔係最好
我有搵過補習
如果你有搵過就知幾難搵 競爭幾大
無人脈根本就無咩可能競爭得嬴人
再者補習都搵唔到幾多

屌你讀乜撚野書呀 讀撚完碩士咪又係幾十k 日撚日ot比客嘈 你唔同啦 繼續做雞一晚隨時高過其他人大半個月人工麻 好撚威喎臭雞
無話錯既 的確係笑貧不笑娼
不過唔洗企係道德高地到屌人囉
你覺得做雞咁馨香既話
你會唔同你男朋友/屋企人講?
不撚知所謂
你話你冇男朋友嘅咁你去做雞我冇意見
但你又要有男朋友嘅愛但自己又出去做雞任人屌
你覺唔覺得好講唔過呀?
都唔講道德敗壞果D
做雞做到你咁唔知醜我都係第1次見
我屌你老母,啲價值觀根本錯撚哂
咁你係咪雞?

我只係知拎住四五十蚊人工浪費青春時間
仲低賤過雞
對唔住要我靠勞力生存我做唔到

咁你唔好打劫?

我無傷害任何人
點解你可以拎得出呢啲比喻

惹埋啲病返黎傳染埋俾人唔叫傷害人?

屌你老母臭雞 無傷害人? 你隨時破壞人地一個家庭 呀臭雞 淨係識諗自己

男人去叫雞然後話隻雞破壞人地家庭。。。?
我會覺得你限死左自己係m記7仔既經歷
其實有好多唔同既工 可以學到好多唔同既野 係唔同方面黎充實你既自我
賣身係揾得多錢 如果我有個西我都覺得吸引
但到頭來你得到d乜 靠個西過成世?
錢依加滿足到你 你話俾到你規劃未來
你既規劃一失敗咁點 奮鬥幾年又出返黎做?
用錢黎填滿你呢個空殻註定失敗 因為錢只會繼續掏空你
臭雞
出賣自己身體去討好異性而獲取你所講嘅好可觀收入,你比任何一份工都更加低賤,更加唔好講你話做M記係低賤,因為一個咁低賤要靠出賣自己身體去賺錢嘅人,冇任何資格去話任何一份工種低賤!
好奇想知你賺左既錢多數用嚟做乜?
只可以講呢個工作唔係好健康
你第日一定後悔咁樣囉
啲道德價值觀錯撚嗮
how much?
睇下你之前d post
我都唔知講咩好
https://lihkg.com/thread/200566/page/1?ref=android
樓豬自己做就算做還做唔好美化做雞呢件事
做雞仲咁撚大聲周圍講
我同意你嘅講法

幾錢Q?
咪又係做雞 有乜分別
價值觀扭曲曬,做你男友真係三生有幸,更加唔好講屋企人果啲
返去同你老母講
「阿媽,你咁低賤㗎,學我做雞啦,搵到錢你就高尚啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞