身為一個ptgf 我有野想講

1001 回覆
231 Like 3017 Dislike
想要錢無錯,邊個唔想要?
做雞都無錯,自己既決定黎,無人會理你

但踩其他工作低賤呢下有d 無謂。
如果真係有過人之處、有本事搵到大錢之後看輕呢個世界既都還好。呢d人我見唔少,佢地有本事搵到錢咪笑人低賤囉。係無品左d,但有料講呢啲野喎。
區區一隻雞?算啦
收皮啦臭雞
頭段我理解
後尼尾原來你係呃住男朋友做,仲要將自己講大話合理化
分手啦屌你老母
To long no read
死臭雞 你覺得你個閪黑d定黑鮑個閪黑d
計我話唔洗理黑唔黑 反正都係臭既
我勸你咪撚嫁人 費事累撚左人要人戴綠帽

唉屌打漏左 幾錢晚
頭段我理解 笑貧不笑娼
後尼尾原來你係呃住男朋友做,仲要將自己講大話合理化
分手啦屌你老母
做ptgf還做ptgf,攻擊埋m記7仔做咩
誰也不比誰高尚,你踩低人合理化ptgf就好撚cheap,屌你老母

岩啊
我唔歧視你係ptgf定雞,但唔好攻擊其他人
就係見到你用職業睇人高低貴賤先覺得你on9
唔好踩住人地扮高尚 你cheap唔係做雞係你個人格仆街
咁你係咪雞?

我只係知拎住四五十蚊人工浪費青春時間
仲低賤過雞
對唔住要我靠勞力生存我做唔到

講咁多其實都只不過係想走捷徑既矯情之人
鷲哥出左黎未?
你都痴撚線 唔好再抬舉PTGF嘅地位啦 好聽咪叫PTGF囉 唔好聽咪叫雞囉
$40個錢有幾浪費人生?做M記有幾低賤?
自己做雞冇人阻到你 個閪就你自己嘅 你鐘意周街任人入都冇人理
但請你唔好踩低其他人 踩低其他自己較自己一雙手辛辛苦苦咁賺錢嘅人 你冇資格踩人
最後我好登你父母可憐 個女做雞賣肉仲可以理直氣壯
最後希望你早日生性病
講到尾都係因為你廢,無能力由正規途徑搵到錢,你先做雞啫
你講到自己點都好,都掩飾唔到你係一個無能廢柴嘅事實
最可悲係即使你覺得連登仔無去體會你嘅處境和感受,你卻同時之間無去顧及你男朋友和家人知道你做雞之後會有咩感受
你有講大話講到底嘅覺悟,但可惜你嘅覺悟只會為你身邊最親之人帶來傷害
係你決定要做雞嘅果一刻開始,你已經失去左遠比金錢更加重要嘅事物,你話你可唔可悲?
比起返低賤工種拎最低工資
得閒仲要比啲咸濕阿叔阿伯言語性騷擾甚至摸pat pat
靠討好男人生存落去實在容易太多
做ptgf即使無性交易 可以摸/攬/摷下已經可以賺到筆非常可觀既收入
最起碼我係做ptgf既時候 我完全無返低賤工種果種浪費時間感覺
我用身體討好男人
我可以搵到好多錢
我可以搵到好多錢去填補人與人之間果份不公平
我可以搵到好多錢同時間去做自己想做既野

為左錢俾人作摸/攬/摷 仲話唔低賤
你個思想仲低賤過人地返最低工資
做雞就認啦
放過你男朋友啦
你都痴撚線 唔好再抬舉PTGF嘅地位啦 好聽咪叫PTGF囉 唔好聽咪叫雞囉
$40個錢有幾浪費人生?做M記有幾低賤?
自己做雞冇人阻到你 個閪就你自己嘅 你鐘意周街任人入都冇人理
但請你唔好踩低其他人 踩低其他依靠自己一雙手辛辛苦苦咁賺錢嘅人 你冇資格踩人
最後我好登你父母可憐 個女做雞賣肉仲可以理直氣壯
最後希望你早日生性病
做m記有幾低賤,自食其力賤得過你做雞?

其實做雞都係自食其力 發唔發覺好多人有呢個謬誤 不道德交易=唔係靠自己勞力 其實個concept好錯 唔係要幫ptgf 只係覺得屌人時都要logical d
你唔洗同我地講,呢翻說話留翻同你未來老公同男友講,佢地實會明你心意
屌你老母,講咁多做乜鳩,咪又係雞!
唔理佢假膠定點 唔可以比依種風氣存活係依度 至少喺連登 咁多00後上 唔可以比佢扭曲思想
Part time
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞