身為一個ptgf 我有野想講

1001 回覆
231 Like 3017 Dislike
樓主我想認真同你講
你生活艱難覺得生活唔公平想做你認為開心既事係你既選擇
但你唔可以標籤其他工為低賤工種
低賤?無低下階層既人就唔會有完善既社會
咩崗位都要有人做 你想像下無左個班你名為低賤工既人生活會幾咁不便
每個人係社會都有佢嘅角色
一個人盡力做好自己工作為社會貢獻就應該值得尊重
睇你口吻 我覺得你連基本尊重都未識
淨係向錢睇 假如PTGF都係$40 1個鐘你會唔會覺得自己好低賤?
唔知你幾多歲 但係如果你唔明白依樣野嘅
我諗你好容易會因為生活嘅嘢唔開心
希望你可以將來會成熟啲
你搵得多錢 唔代表你高尚啲
m記 711好多人都覺得辛苦架啦
佢地都係努力賺緊錢
你覺得ptgf俾到你可觀既收入
不過你冇衡量到 呢份「工」既缺點
咁好賺 咁全部女都去哂做啦 仲洗打工咩
我諗好多女仔都猶豫過要唔要做ptgf 援交
因為中學黎講 最重視既係 錢 同埋 attention
有客俾錢你 仲要俾客讚你好 讚你正 拎到滿足感
但係之後你有冇諗過做人老婆/媽媽既時候 你望住你另一半 你啲子女 會唔會有一絲罪惡感
講近少少 你望住自己父母會唔會愧疚?佢地生塊西俾你唔係俾你俾啲客屌架
一句到尾 你都係為左金錢出賣自己身體
女仔既身體要自己保護
唔好話人笑你 因為你真係on9
btw
見好多人都講 笑貧不笑娼呢句
但係呢句初初嘅意思好似係寸鳩當時啲人竟然笑窮人都唔笑做雞嘅人,指出時勢敗壞,係反話黎(無記錯的話)
唔理係咪都好,而家係笑鳩你呀笑你做雞啊死臭雞
雞咪雞囉
人地想點搵錢咪點囉
有需求就有市場啦
你地唔屌 大把人係後面排緊隊啦

屌醒一個得一個
有乜所謂
依家咁多女人偷偷做雞
反正我都搵唔到女朋友㗎啦
都唔關我事

遲啲你埋單咋

點解我要係呢種世代生存
收入低既工就低賤
出賣自己肉體就唔低賤
其實你知唔知低賤點撚樣用
想要錢無錯,邊個唔想要?
做雞都無錯,自己既決定黎,無人會理你

但踩其他工作低賤呢下有d 無謂。
如果真係有過人之處、有本事搵到大錢之後看輕呢個世界既都還好。呢d人我見唔少,佢地有本事搵到錢咪笑人低賤囉。係無品左d,但有料講呢啲野喎。
區區一隻雞?算啦

做雞去取笑做7仔嘅人
即使人工低過你又點
一舊錢就買起咗你喇 臭雞

收聲啦
想要錢無錯,邊個唔想要?
做雞都無錯,自己既決定黎,無人會理你

但踩其他工作低賤呢下有d 無謂。
如果真係有過人之處、有本事搵到大錢之後看輕呢個世界既都還好。呢d人我見唔少,佢地有本事搵到錢咪笑人低賤囉。係無品左d,但有料講呢啲野喎。
區區一隻雞?算啦

做雞去取笑做7仔嘅人
即使人工低過你又點
一舊錢就買起咗你喇 臭雞

呢句岩, 用錢買得起你,邊撚到高尚啊
樓主,公開人做雞
唔係為左睇人仆街
你要記住
你有得揀
但你唔可以剝奪其他人揀唔揀你做另一半
你係瞞鳩住佢既情況下講到咁冠冕堂皇
到最後你咪一樣唔撚俾你男朋友揀
如果你兜口兜面同佢講你做ptgf佢都接受你既
咁先叫對等
先叫有得揀
你以為我潤鳩你?
唔係
你睇睇呢個世代d香港男仔丫
正常少少有個西都捧人上天
對自己無自信又唔閪識改取自己
久而久之對自己無要求
對女人就更加降到無要求
你公開自己做過雞咁又點姐
我信一定有男仔受你
只要你接受自己做過雞既後果
降低返自己揀男人既要求
Then really ok
上進既野邊撚個唔想
睇你點trade off姐
不過唔好又要魚又要熊掌
希望各位手足儘快公開樓主真人相
講完
On99
講到尾你都係因為自己係女人呢個身份去換取酬勞
乜撚野叫40蚊一個鐘你真係接受唔到?
有手有腳唔撚去用勞力賺錢 反而就以自己係女人去出賣身體
以為自己好撚高尚?咪又係臭雞
如果你唔係女人 照你所講你接受唔到 咁你點撚樣生存?
依家啲港女啲思想真係好撚恐佈

我唔信佢一萬蚊屌一次佢唔出呀
做咩只做熟客 咁都只係做熟客既雞
講到自己咁高尚
我估佢咪又係唔會拍拖前係同自己男朋友講自己係雞 同接受唔到佢叫雞
怕辛苦就做雞又要唔認 你估轉個名就轉到個本質? 雞就雞啦
btw
屌 你 收 幾 錢 一 個 鐘
想知樓主驗咗身未
做ptgf咪姐係做雞
仲作埋一堆藉口去合理化自己做雞
又踩低收入低既正當職業
樓豬真係好野 價值觀完全崩壞
八十幾個正評
而家d人價值觀
btw 祝你做雞做到七十歲
樓主男朋友好似係初戀,樓主真係害人不淺
link:
https://lihkg.com/thread/37595
樓主無錯

肉身只係物質 ,人應該追求精神上嘅滿足,例如貪慕虛榮 ,捨棄肉身,買個令手袋係第一步

Asso仔,每月洗得2000蚊
80幾個係咪全部都係雞?

你自己都睇唔起人 憑咩要人尊重你

同行只能偷偷留下正評,然後轉身離去

咩思想
你自己都睇唔起人 憑咩要人尊重你

佢只係隻雞,如果香港有奴隸,佢地應該就係
臭雞
至於你話我做雞即係呃男朋友
我認我係呃 但起碼我有講大話到最後既覺悟
係我眼中 一個大話講到最後就係真實
而呢份講大話到最後既覺悟有好多代價
包括我唔可以似其他ig女神咁經營個幾千followers 既ig 日日自拍拎存在感
識朋友都要好小心謹慎 因為識多個朋友 就多一個機會比人認出黎甚至起底
因為咁我生活好摺

所以你地睇我地唔起唔緊要
但唔好搞笑到叫人公開自己做雞
話自己睇得起公開自己做雞既人
現實係點所有人都好清楚
更加唔好講叫人返低賤工做生做死得一萬幾千
我夜晚出黎幾個鐘
有時已經可以賺其他人半個月甚至大半個月人工
日頭其他時間我可以做自己鍾意做既野
我可以儲錢 我可以規劃將來
呢啲係我返上面啲低賤工永遠都唔敢想像

出呢個post既原因唔係話想美化/或者叫其他女仔去做ptgf
只係想你唔好講到返m記做洗碗好高尚咁
做呢啲工種一啲都唔高尚
即使而家比我揀多一百次
我都唔會有一次選擇返去果啲工作之中
只會後悔點解一開始要浪費時間係果啲地方
m記七仔唔係屬於我既地方
永遠都唔會係

笑撚死人 呃鳩男朋友比帽都可以咁理直氣壯 收收皮先你同個堆「我憑自己本事借的錢 為什麼要還」既一樣
明明就貪錢又大洗 唔撚做m記你可以去幫人補習 難聽講句 我都係返一份時薪55既pt 咪又係照樣去住旅行都儲到錢 鬼唔撚係你想買名牌咩
用到咩規劃將來真係笑死人 岩呀買撚夠名牌去撚夠旅行 咪留塊牛肺比你條仔執囉 真係笑大人個口 做雞學人講將來

你呢類垃圾 屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞