身為一個ptgf 我有野想講

1001 回覆
231 Like 3017 Dislike
做雞就係想輕鬆月入 4, 5萬

唔係為咩 一買一賣

我唸有PTBF都會一堆人狗衝去做 但無價無市 成班友係到葡萄PTGF賣西搵錢 但自己無得賣J搵錢

照你咁講個個走去做ptgf 得啦
讀書把撚
推埋個老母出去一齊做啦
既然可以為左一堆鈔票可以連自尊都冇埋😂😂😂

拿 呢個係個人價值觀問題

有人覺得可以賣 有人覺得唔賣得

你覺得自尊好值錢咩? 有人覺得出得起錢就可以買起自尊

做你咪做飽佢囉
但唔該唔好話做m 記低賤
出賣身體先係最低賤既生物😂😂😂😂
仲要係為左一堆鈔票
笑死😂😂😂

你留言還留言 可唔可以唔好咁撚多表情
社會都有錯 唔應該為錢而出賣
有錢就屌得既臭雞學人講尊嚴😂😂😂😂
屌你老母 錢[size=4]錢[/size=4]錢

最後又係

學人講不公平,然後做ptgf,去搵錢,變返公平??

我冇閪,得條J,焗住去炸雞

又可以同邊個講唔公平啊???

垃圾
其實根本不能用錢拉近公平,就算你消費水平如何超蓮、沈月。

但你一同佢地比較相處,佢地真係千金,自己係草根。

呢個世界沒有公平,只是你如何調適自己在不公平的世界下生活
咁你係咪雞?

我只係知拎住四五十蚊人工浪費青春時間
仲低賤過雞
對唔住要我靠勞力生存我做唔到

我覺得你低賤過人地四五十蚊人工,
你唔做雞得四五十蚊人工係你廢、你能力上既價值就係得咁多,
你做雞賺得多係因為你比人屌既價值,
你認為人地低賤過你,
即係你既價值就係比人屌。

佢聽得明就唔洗做雞啦
我唔清楚你屋企狀況
如果你係因為唔想屋企負擔加重嘅選擇去做ptgf
我只能同情你、希望你做多排草好一筆上岸
女仔時間就係金錢,愈老就愈唔值錢
但當你有學識,年齡唔會使你貶值速度成直線下滑

但如果你係為滿足物慾嘅,其實做ptgf 時效好短,過多幾年你就未必搵到呢個價,而且你乜都唔識,無野叻,到時又係要做返你口中所講用勞力換來金錢嘅工種

希望你明白錢一生流流長,搵唔哂
而且呢個世界一向唔公平,從來得兩種工,一係靠腦一係靠勞力,靠偏而得財永遠唔會耐

學生妹比心機讀書搵個專長啦。
屌,你夠膽同你條仔講先喇。係人前咪扮單純,人後就呃住成村人賣身。
你賣唔係唔得,但講大話就唔啱。
你可以繼續做pt gf搵你既錢, 呢個世界大把方法搵錢, 但唔好以錢去講高唔高尚。乜撚野被人需要, 大把工搵得少過ptgf都被人需要架啦。

何況你既客需要既係一個真正既女朋友, 一段真既愛情, 你其實只係一種貴既代拍替品, 你份職業可以真正幫到人? 有幾撚高尚?
搵到錢=高尚
你第時會唔會叫自己個小朋友出黎做?
你覺得過到自己就得啦 其實其他人點講唔重要 大家價值觀唔同
點解要show off 點解要拎存在感 高尚d
點解會有人覺得做雞會係岩?做雞唔係賣淫咩 唔係癌法架咩
影衰曬女性 正臭雞
仲要話返工賺錢唔夠洗
你自己生活模式有冇檢討下先
人唔笑
講到尾你咪又係雞
講咁多根本你自己捱唔到,覺得擘大對脾就搵到錢好輕鬆,而且賺錢仲多過人地番m記7仔,所以你選擇做雞
ok fine 你要做雞係你既個人決定,做雞唔犯法,唔會影響到人(除左你屋企人同男朋友),但點解你會好意思去仲屌番人地番m記7仔先係低賤既工?
我覺得人地番既工高尚過你好多喎
人地起碼係靠自己勞力賺番黎既錢,人地可以大大聲咁講比其他人知自己d錢係邊到黎,你呢?
利申:藍絲
點解會有人覺得做雞會係岩?做雞唔係賣淫咩 唔係癌法架咩

打錯字 *犯法
我唔清楚你屋企狀況
如果你係因為唔想屋企負擔加重嘅選擇去做ptgf
我只能同情你、希望你做多排草好一筆上岸
女仔時間就係金錢,愈老就愈唔值錢
但當你有學識,年齡唔會使你貶值速度成直線下滑

但如果你係為滿足物慾嘅,其實做ptgf 時效好短,過多幾年你就未必搵到呢個價,而且你乜都唔識,無野叻,到時又係要做返你口中所講用勞力換來金錢嘅工種

希望你明白錢一生流流長,搵唔哂
而且呢個世界一向唔公平,從來得兩種工,一係靠腦一係靠勞力,靠偏而得財永遠唔會耐

學生妹比心機讀書搵個專長啦。

做幾年等如人地幾十年
你可以繼續做pt gf搵你既錢, 呢個世界大把方法搵錢, 但唔好以錢去講高唔高尚。乜撚野被人需要, 大把工搵得少過ptgf都被人需要架啦。

何況你既客需要既係一個真正既女朋友, 一段真既愛情, 你其實只係一種貴既代拍替品, 你份職業可以真正幫到人? 有幾撚高尚?

你sure d客係想搵愛情?
我屌你老母啊 一開始睇都仲冇乜嘢
都係你自己驚辛苦,又要大洗
屋企冇錢就省d啦,又要學有錢人去幾次旅行,買名牌,好威威啊?
你做雞你自己選擇,但你好唔好咪撚呃鳩你男朋友啊?你知唔知個男仔知道自己條女做雞有幾hurt啊屌你老母
仲懶高尚咁以為自己,做雞咁撚多藉口
一句到尾你怕辛苦,冇料賺血汗錢,走去呢個行業賺快錢。
死垃圾
咁撚有道理, 又唔見你去你老母個墳度告解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞