身為一個ptgf 我有野想講

1001 回覆
231 Like 3017 Dislike
其實無野需要講落去
開頭睇呢篇野係有d嬲 唔明點解可以歪理到咁撚樣
咩大話講到最後就係真 真係痴撚線到
跟住忽然明白 覺得我自己作為一個人 一個有羞恥心嘅人
唔明你呢d雞嘅理論係好正常
因為人同雞係有分別嘅
希望你用呢d錢用得開心 同記住你老母唔係生你出嚟將塊閪當提款機用 將肉體當做賺錢機器嘅
當作為女性 真係好為你呢種人羞恥 既然咁自豪做ptgf可以賺多錢 點解要怕同人講啊?點解要驚捭人知啊
睇完你個po我真係好驚自己身邊有你呢d人

佢當八達通嘟炸 臭雞
做人做到你咁... 真係唔知可以講乜 好自為之啦下
真撚係惡性循環
臭雞比人中出 生左個女 之後灌輸呢啲'道理'比個女聽 之後個女大左無錢又去做ptgf 又唔小心比人搞大左
死臭雞
好臭呀躝開d啦
你價值觀都好有問題下
你係大洗到要賣身先夠用定點
普通大學生求其補下習都好夠洗
我都係女仔都好鍾意買野
都唔會做雞去滿足物慾
同埋點解你會覺大話講到最後就係真實
呃咗人就係呃咗
你男朋友好慘
放過人啦
希望你唔好比男朋友知道真相
果種感覺比死更難受..
講到尾我做雞搵錢多過你班毒撚
點解可以將做雞合理化
姐係家下係咩世界,賣肉既人賤格就一定
唔係同我講苦衷,你肯做一定餓你唔死
實情係個人懶又要錢咪賣肉,完全唔係迫不得已
職業冇分貴賤唔係講緊臭雞呀
人地以前做雞冇得揀先做
你地有得揀都走去做都算,重要拎貞節牌坊
1. 人工低 = 低賤? 但係果D人比你活得有尊嚴,
富貴不能淫,貧賤不能移。

2. 唔夠錢,有好多方法去搵錢。

3. 基本上就係父母比唔到用錢做自己野,我估計就係消費、玩樂等等,有錢人不會佔大多數,好多人都係在有限資源中自得其樂,會否係你份人唔易滿足?

4. 以身體換錢,再用錢去生活,不等於你活得有尊嚴了,你在那班嫖你的人面前,都係一件性交易的貨。你同佢地傾計,了解到佢地世界,不等於同佢地平起平坐。

5. 你揀客,好似令你有控制權了。
實際上,每個人都有對自己的控制權,你不等於高人一等,反而,他人並未屈服過於金錢之下~

6. 你話講大話,講到最尾就係事實,咁係你對你男友既良心不足,你愛既只係自己。呢個正正係性關係亂的人容易出現的毛病,無哂愛及家庭的價值。
唉做雞做到你咁7都第一次見

講真做你男朋友真係好慘 有時間去check 下你有無性病啦 唔好累你男朋友啦放過佢啦 死臭雞
其實做雞唔洗學歷架
你咪撚再讀書啦 出黎做ftgf啦
放過你男朋友啦 見到都覺得慘
正正經經做雞都得到更多尊重

宜家衝出來柒博屌, 雞之天性也
好嘔心
我翻m記搵最低工資都唔會做雞
死臭雞
樓主好勇敢 相信你一定經歷左好多
先至會講得出今日呢番咁強硬既說話
呢個社會令你覺得錢係無比重要
有咁樣既價值觀 唔係你既錯
唔知依家既你係咪真係毫無迷茫
如果係既 我支持你 因為你知自己做緊咩
但如果你其實有迷茫
例如你所講 無咩朋友 生活好摺 要講大話
或者你可以試下停下來
你仲有好多時間

如果係故黎,我五體投地

唔值得支持 唔好咁樣啦你
佢將人既基本尊嚴同道德觀自我放棄
你咁都仲支持 你好撚黑心

唔好咩都用自己角度諗
佢會有咁樣既價值觀一定係有好多野影響佢
但係價值觀要改變唔係呢度既人屌2句就改到
只係會傷害佢

我支持係有條件
當一個人好清醒意志好堅定好有計劃既時候
點解仲要用自己個套話人錯
試下唔好站喺道德高地講野

我唔係贊同佢既價值觀
但我都唔會好似你地咁一黎就屌鳩人
唔考慮佢既立場同感受

你咪話我黑心囉 我知自己唔係就得

同自己份職業完美融合左,衝出黎比人屌。

Btw既然你講到返一個鐘得幾十蚊既PT都浪費時間既話,咁我勸你都係唔好晒幾個字打篇咁既文啦,把握時間搵多幾個客啦臭閪
10年後睇番包你後悔
講到尾咪又係臭雞
幾錢Q?
雞即係雞,根本你就唔識做人
正臭雞
做雞都仲可以講到無問題咁
咪又係雞
臭雞,同條仔分手啦,一陣又害撚左個好男仔
樓主做一年就上車喇,你呢?
咁你係咪雞?

我只係知拎住四五十蚊人工浪費青春時間
仲低賤過雞
對唔住要我靠勞力生存我做唔到

咁你唔好打劫?

我無傷害任何人
點解你可以拎得出呢啲比喻

你已經傷害左你男朋友啦臭雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞