身為一個ptgf 我有野想講

1001 回覆
231 Like 3017 Dislike
樓主好勇敢 相信你一定經歷左好多
先至會講得出今日呢番咁強硬既說話
呢個社會令你覺得錢係無比重要
有咁樣既價值觀 唔係你既錯
唔知依家既你係咪真係毫無迷茫
如果係既 我支持你 因為你知自己做緊咩
但如果你其實有迷茫
例如你所講 無咩朋友 生活好摺 要講大話
或者你可以試下停下來
你仲有好多時間

如果係故黎,我五體投地

唔值得支持 唔好咁樣啦你
佢將人既基本尊嚴同道德觀自我放棄
你咁都仲支持 你好撚黑心

唔好咩都用自己角度諗
佢會有咁樣既價值觀一定係有好多野影響佢
但係價值觀要改變唔係呢度既人屌2句就改到
只係會傷害佢

我支持係有條件
當一個人好清醒意志好堅定好有計劃既時候
點解仲要用自己個套話人錯
試下唔好站喺道德高地講野

我唔係贊同佢既價值觀
但我都唔會好似你地咁一黎就屌鳩人
唔考慮佢既立場同感受

你咪話我黑心囉 我知自己唔係就得

咁如果有一刻你覺得親手手刃你雙親係正確
咁你好堅定就一定係冇對錯?
人係應該鼓勵其他人向善
我唔係企係道德高地
我只係唔希望有人鼓勵其他人放棄自我尊嚴同價值
我冇屌樓主 我只係覺得佢咁出賣自己同有咁扭曲既價值觀好可憐

你咁支持人地放棄自我尊嚴 真係好撚仆街
你明唔明呀
攞性別黎搵錢真係好撚低賤
臭雞
講到好撚有骨氣 唔甘心浪費青春係垃圾工到

屌,咁撚識諗就讀好啲書 讀個專科辛苦少少都餓你唔死 再唔係努力啲考個政府eo再搵人結婚都好丫

講到尾即係又無料 又唔甘心捱 就講到做雞係不甘心自己慘況先做

死臭閪港女把含撚咀最閪多歪理

真係臭西
其實你有無諗過點樣同男朋友交代?
係啊翻普通嗰嗰pt係好辛苦
我自己都喺一間成日比香港人屌嘅公司翻緊pt
日日都要企
有時爆獲又要ot
唔止要企,要跑嚟跑去
仲要比客問候全家
但係即使係咁我都無諗住靠塊閪嚟搵食
係啊做人ptgf搵錢係好快仲搵得多過普通西工pt好多又舒服喎同人出吓街拖手仔又加200攬吓又加300嘴嘴又加500比人屌埋埋單分分鐘有幾千蚊講緊只係兩三個鐘嘅事你兩三個鐘仲搵得多過我翻一個月
但你覺得啲錢真係靠你自己努力搵翻嚟咩?
你收到你啲恩客啲錢嗰刻有無一種羞恥嘅感覺?
人地問起你點搵咁多錢嗰陣你好唔好意思同人講你啲錢係點搵翻嚟?
本身香港女仔口碑已經唔係好
而家仲要爆單咁嘅嘢出嚟
而家就好似香港女仔=雞
我真係多謝你啊
我真係求吓你同你啲同行唔好同人拍拖結婚
唔好害人啦唔該

你話你冇傷害過人
咁你有冇諗過你傷害左男友
你呃鳩佢喎 人地一心想搵個正正經經ge女友
你話莫講話留個處比佢啦 雞都做撚埋
咁對佢公平咩??
除非你同佢坦白自己做過雞
佢又接受 咁你贏
但唔好同我講佢唔知就咁事都冇
講到香港得七仔m記雞三份工可以做咁
到底你能力有幾低
講撚到自己做雞好撚正確,屌你地班臭雞係有問題咁?同埋無論你幾多野打幾多字你都係臭雞,係改變唔到既事實
男友個part 都唔知你打乜柒野 攞撚正牌呃鳩條仔 順手作返個覺悟去victimise 自己 最後仲有錢收 仲方便過我去捐精添呀屌你老母
咁你係咪雞?

我只係知拎住四五十蚊人工浪費青春時間
仲低賤過雞

對唔住要我靠勞力生存我做唔到

正宗拜金港女臭雞格
做雞其實唔低賤
真係為生存為仔女做雞唔低賤,人地係無得揀先做雞
有得揀唔做雞你係要去做雞
仲有乜撚野好有覺悟諗住呃佢呃到最後
係人講大話都想呃人呃到最後架啦
一句到尾自己貪錢想享樂又想捱少啲苦就走左去做雞,仲要扮到好撚崇高
收皮啦臭閪,你好撚臭啊
我明白無父幹有幾慘
我同你一樣 我f.2就一直半工讀 一直挨
但我從來都無諗過用自己既身體黎搵錢
當然做ptgf呢個係你既選擇
你做ptgf係無錯
但係你呃你男朋友
你諗下你自己所做既事對得住你男朋友?
你依家已經傷害緊你男朋友

利申 藍絲
但如果你其實有迷茫
或者你可以試下停下來
你仲有好多時間

如果係故黎,我五體投地

唔好咩都用自己角度諗
只係會傷害佢

我支持係有條件

我唔係贊同佢既價值觀
唔考慮佢既立場同感受

人係應該鼓勵其他人向善
我唔係企係道德高地

瞞住男朋友做雞都支持人?
雞就係雞 你只係係到美化自己賺錢嘅想法 你做得ptgf 姐係你預咗出賣身體換取金錢 唔好同人講你有幾清高 你要記住 你只係一隻臭雞 係我眼中 揾m記 7仔嘅女仔仲吸引過你呢d臭雞
咁你係咪雞?

仲低賤過雞

正宗拜金港女臭雞格
做雞其實唔低賤
真係為生存為仔女做雞唔低賤,人地係無得揀先做雞
有得揀唔做雞你係要去做雞
仲有乜撚野好有覺悟諗住呃佢呃到最後
係人講大話都想呃人呃到最後架啦
一句到尾自己貪錢想享樂又想捱少啲苦就走左去做雞,仲要扮到好撚崇高
收皮啦臭閪,你好撚臭啊

講到底,咪又係為咗你嘅臭雞虛榮心
咁你係咪雞?

仲低賤過雞

做人做到唔見得光,要提心吊膽,為咩?
回頭是岸啦,最多咪洗少啲錢
利申 窮絲
有33隻雞正評
話時話,收幾錢,係咪人人唔同
我唔係吹奏igshop 雖則igshop d 契弟態度差到爆 但係都係辛辛苦苦用自己勞力去賺錢
同呢d igptgf 唔願意去付出勞力而用自己肉體賺錢既人 我會欣賞igshop 多d
祝樓豬孤獨終老 做雞做到老再攬住做雞搵返黎既錢過埋下半世
乜野叫做講大話到最後就成真實
你呃到自己呃唔到人
事實擺在眼前就係你貪錢 出賣自己
你講咁多野之前不如問下自己 到底咁著重錢/物資黎做乜野啦
買完手袋 扮靚靚 咪又係為威為勢 為哂命
講到尾完撚全係貪慕虛榮 貪物質 貪錢
都算 好做唔做 走去做雞 講大話既雞
無撚得救
咁你係咪雞?

仲低賤過雞

咁你唔好打劫?

我無傷害任何人
點解你可以拎得出呢啲比喻

得啦咁即係雞啦
有正評 乜撚嘢事 on9
香港教育制度嘅失敗
所謂ptgf嘅價值觀就係
錢>一切
因為唔洗再受資本主義限制?
好似好合理?
收皮啦
大把人冇父幹 冇家庭
住hall 學費 生活費 全部自己afford
人地都係一星期返三四日工
溫習有冇時間跟本就係時間管理問題
睇少陣電話 hea少陣 時間就大撚把
另外 阿姐 你都識話自己係學生
一個鐘做啲普通pt得4 50有咩出奇
你嘅勞力憑咩咁值錢?
醒少少嘅都識搵補習 短期抄散 全部都過百per hour
賣身從來都唔係問題 問題係做就認
唔好作咁多藉口講到社會迫你咁
亦都唔美化自己嘅原因
我最撚燥燉你男朋友慘
做過就坦白 如果佢遲啲知道咗
跟住反轉頭話佢唔愛你?
收皮啦 你呃人在先 憑咩話佢?
最後醒你一句
不要問人為甚麼 問自己憑什麼
但如果你其實有迷茫
或者你可以試下停下來
你仲有好多時間

如果係故黎,我五體投地

唔好咩都用自己角度諗
只係會傷害佢

我支持係有條件

我唔係贊同佢既價值觀
唔考慮佢既立場同感受

人係應該鼓勵其他人向善
我唔係企係道德高地

瞞住男朋友做雞都支持人?

有人支持果一下 支持果條友先最撚痴線
你話你冇傷害過人
咁你有冇諗過你傷害左男友
你呃鳩佢喎 人地一心想搵個正正經經ge女友
你話莫講話留個處比佢啦 雞都做撚埋
咁對佢公平咩??
除非你同佢坦白自己做過雞
佢又接受 咁你贏
但唔好同我講佢唔知就咁事都冇

人哋話只要講大話講到最後 佢就唔覺得呢個係大話呀 真係唔知呢啲價值觀要去邊度學 痴線 同佢根本冇討論空間
屋企人嫌男朋友窮點算

https://lihkg.com/thread/12296/page/1?ref=android

大家一齊睇隻臭雞啲舊post 幫手起底

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞