(絲入)絲打係邊到買bra?(2)

1001 回覆
46 Like 4 Dislike
想問下
我朝早度上圍92 下圍72
到左夜晚上圍依然係92 下圍變74
係咪正常架
會唔會係因為食飽左
咁我應該買75E/75D定係70D
想問下
係咪正常架
會唔會係因為食飽左

正常呀,你會有食野咖嘛
如果係呢啲尷尬位我覺得你兩款都試會好啲
始終有啲帶無咁好彈性,又有啲帶超級好彈性 真係話唔埋
想問下
係咪正常架
會唔會係因為食飽左

圍差20,試70EF 背帶窄過頭就試下75DE

點解咁多絲打咁好身材 我就
唔該晒上面幾位絲打
想問下
係咪正常架
會唔會係因為食飽左

咪又係兩團脂肪
同埋聽講胸大手臂會粗 其實有冇根據
想問下
係咪正常架
會唔會係因為食飽左

咪又係兩團脂肪

着錯bra啲肉走去手臂同背就會變厚變粗?
想問下
係咪正常架
會唔會係因為食飽左

咪又係兩團脂肪

其實唔係,好似係講緊都係附近位啲脂肪組織理論上會差唔多
即係你好難小腿幼到骨咁但係大脾粗到欣宜咁咁唔make sense
我估係咁
想問下
係咪正常架
會唔會係因為食飽左

咪又係兩團脂肪

其實唔係,好似係講緊都係附近位啲脂肪組織理論上會差唔多
即係你好難小腿幼到骨咁但係大脾粗到欣宜咁咁唔make sense
我估係咁

所以一般瘦啲嘅女仔會平啲
開始改食白肉同豆漿奶類 又限糖分 高大一變肥變卡比獸咁 操身材又唔想腰粗 放完復活節break多咗成吋 太多junk food
不過都要投資買幾個靚bra

白肉健康好多,又冇咁肥。
重申一啲錯誤觀念,操身材唔會變粗。男人都要操十世先爆肌,我咪點會咁易操到變粗。
不過糖份可免則免,對胸、皮膚都唔好。

利申曾經瘦係健康瘦,有線條。但由於天生身長腳短,腳點睇比例上都係粗

So true ,咁易爆肌男人唔洗操得咁辛苦
再加埋女人本身就比男人難操得起
除非你走去食肥仔奶粉

女仔本身脂肪比例高啲 肌肉量少 我日日做腹都係變平only冇突肌仲要平得好慢 btw我食過肥仔奶粉完全冇用仲要肚瀉

就算做重訓,開頭有機會變粗先,因為脂肪燃燒比肌肉增生慢,只要keep住做番啲有氧減番脂肪就冇事。唔好信啲人話脂肪會變晒肌肉

我連續兩星期一星期做5日gym都冇變粗 不過我本身係削底好難長肉長肌

有啲女仔天生可能肌肉會多啲firm啲,所以可能易練啲。但我脂肪比例多好多,肌肉難練

如果66-67圍係咪都係著70圍?

理論上65會好過70,試穿為準,例如上胸圍85下胸圍66-67,試65DE,同70CD
如果70試著已經要扣最入,其實已經唔fit,因為好快你著著下就太鬆,無得再扣入多一格,咁樣就太浪費錢!

冇錯,揀bra我會揀扣最出啱啱好,可以著到半年(堅手洗的話)

自膠

自己有幾個用咗兩年 size太細 係時候替換

所以真係要最少都要每半年度一次。

有時係條帶鬆左個杯又未wear咁點算

帶可拆就換帶

又唔會無野睇嘅,不過唔會覺得你好大波就真
GHI 真係仲有 不過個款係點大家都明 如果好在意款嘅真係要做足功課搵黎搵去尋寶咁
f 以下叫春可能真係平時買開果啲無乜就當無,無好認真去搵過

上網買其實好多選擇但我廢事講了,太多人介意無得試/換貨煩

唔介意冇得試

大細胸好common,如果有壓逼要大多cup,或者揀個杯形唔同試下
大波真係唔洗諗著恤衫,除非著黎扑野或者oversize look

其他野等其他絲打答 我唔識

緊係唔係啦,馬莎啲裇衫胸位特登整闊啲,前面仲有暗扣,唔會走光架

wacoal呢個系列我試過 覺得無特別作用 可以慳翻
不如買恤衫 其實好多設計for大波嘅恤衫,我記得bravissimo有出

如果想再平啲,唔介意基本款,仲有一間叫urkye
不過唔知肯唔肯寄香港 (間野波蘭)
個人覺得啲衫板型有少少長,不過袖位perfect
開始改食白肉同豆漿奶類 又限糖分 高大一變肥變卡比獸咁 操身材又唔想腰粗 放完復活節break多咗成吋 太多junk food
不過都要投資買幾個靚bra

重申一啲錯誤觀念,操身材唔會變粗。男人都要操十世先爆肌,我咪點會咁易操到變粗。

利申曾經瘦係健康瘦,有線條。但由於天生身長腳短,腳點睇比例上都係粗

除非你走去食肥仔奶粉

女仔本身脂肪比例高啲 肌肉量少 我日日做腹都係變平only冇突肌仲要平得好慢 btw我食過肥仔奶粉完全冇用仲要肚瀉

就算做重訓,開頭有機會變粗先,因為脂肪燃燒比肌肉增生慢,只要keep住做番啲有氧減番脂肪就冇事。唔好信啲人話脂肪會變晒肌肉

我連續兩星期一星期做5日gym都冇變粗 不過我本身係削底好難長肉長肌

有啲女仔天生可能肌肉會多啲firm啲,所以可能易練啲。但我脂肪比例多好多,肌肉難練

練肌先要有脂 絲打比啲心機一定得嘅 我依啲紙片人都成功增上BMI16.X 見到個胸有大左最開心
花園街

除非你走去食肥仔奶粉

練肌先要有脂 絲打比啲心機一定得嘅 我依啲紙片人都成功增上BMI16.X 見到個胸有大左最開心

首先要堅持到 胃口食大咗好難收。
着露肩衫但唔慣用nubra,有冇邊隻冇帶bra好用?
想買波波小姐但聽講勁離罩

絲打咩size 我買the little bra company 睇個名都知冇大杯 不過美國size大cup少少 e.g.佢個30C同pj30DE差不多 着緊佢個strapless好正

香港有冇舖啊?
我好細咋 稔我PJ 30D差不多

香港d bra成日個杯岩,但個圍太闊

大細胸好common,如果有壓逼要大多cup,或者揀個杯形唔同試下
大波真係唔洗諗著恤衫,除非著黎扑野或者oversize look

其他野等其他絲打答 我唔識

緊係唔係啦,馬莎啲裇衫胸位特登整闊啲,前面仲有暗扣,唔會走光架

東京去intesucre
Amphi Lesiage香港都無 搵代購

wacoal呢個系列我試過 覺得無特別作用 可以慳翻
不如買恤衫 其實好多設計for大波嘅恤衫,我記得bravissimo有出

一次quote哂先,唔該哂咁多位絲打俾意見

Bodibra JJ cup講緊成$759一個,join左套票都成500幾一個,仲要尾數要俾cash
其實同其他牌子原價買比可能仲貴dd....
但係又唔係特別襟著,我之前買落幾個都係唔夠半年玩完
好彩本身都係同個friend夾一人一半
上次買左一個bra+緊身衣仲淨4千幾quota

都係諗緊去東京掃一堆番黎好過

Salute舊款都係差唔多姐,料靚好多囉,仲日本製,寧願你去sogo買 不過如果你唔係咁like尖杯就無辦法,因為Salute比較尖型

其實本身唔著尖bra已經出街成日俾人望
咸濕目光奇異目光好奇目光
好驚著尖bra會更誇張...

日本bra好多都尖 去日本嘅intesucre有narue賣,係圓,又少女,又唔貴,又足碼(3-4百)
唔想顯大你可以睇下Private Shop入面有Prima Donna薄杯得一層布,不過唔知仲有無賣大碼,太耐無買唔記得

唔該哂絲打

絲打咩size 我買the little bra company 睇個名都知冇大杯 不過美國size大cup少少 e.g.佢個30C同pj30DE差不多 着緊佢個strapless好正

香港有冇舖啊?

著nude bra 囉 我都係咁

除非你走去食肥仔奶粉

首先要堅持到 胃口食大咗好難收。

試下轉下野食份量?例如以前食5份飯2份菜轉做3份飯同4份菜?

香港有冇舖啊?

著nude bra 囉 我都係咁

TLBC最大去到美個C杯 即係一般size D cup咋

我都比人話背肉好薄,同你size咁上下,但啲人會覺得我大 我自己睇就適中喇

咁我又冇人覺得我大 佢地話差不多咁上下不大也不小但我就覺偏小

你幾高?

要胸大我另願有162-164高度好過,胸適中夠用就已經好完美。任何野都係取個平衡係最好

最弊係未到適中呢

173女漢子 除非H cup先叫突出

除非你走去食肥仔奶粉

16.x 自己最輕都係18 當時DSE加有做運動先咁瘦
自己宜家用75D個杯咇肉 條帶較到最近仍然攝到隻手 明顯粒Lin高過cup尖 利申舊bra wa記買

除非你走去食肥仔奶粉

16.x 自己最輕都係18 當時DSE加有做運動先咁瘦
自己宜家用75D個杯咇肉 條帶較到最近仍然攝到隻手 明顯粒Lin高過cup尖 利申舊bra wa記買

我仲要皮膚黑 係campus試過有人以為我係non local來自泰國之類嘅地方 絲打應該係個杯太細?
C以上F以下嘅絲打
建議一年去一次泰國Wacoal買半至一打返黎
泰國Wacoal又平又薄又好著

不過冇乜靚款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞