(絲入)絲打係邊到買bra?(2)

1001 回覆
46 Like 4 Dislike

有冇絲打膊頭成日好痛?好似比針拮咁 係咪個bra帶得唔好?一坐低做耐少少野就會痛到仆街
有冇絲打膊頭成日好痛?好似比針拮咁 係咪個bra帶得唔好?一坐低做耐少少野就會痛到仆街

可能有關係,但係唔一定關事
我同屋企人都試過博頭痛,但係係頸椎突出

坐姿有問題啦,平時少郁動啦,低頭玩電話啦
做多啲呢個,拉返後個膊頭

你實係寒得多背縮得多,個頭成日中前,用錯肩頸力

依排對得電腦多我都有痛

依排對得電腦多我都有痛

係啦,所以真係未必關個胸/胸圍事,除非你勒到肩帶好緊搞到縮曬背啦 好多時都係姿勢長期有問題自己唔覺,搞到身體啲大肌肉無用力,細肌肉長期緊縮,會搞到肩頸肌肉勞損
做多啲運動血液循環好啲,同訓練返挺直個人,就乜痛都無

不過要留意嘅係如果你唔止痠痛,你會痺或者俾針針,什至手背會痛埋一份咁就要留意下
通常呢啲都係影響左個神經
我就是例子

依排對得電腦多我都有痛

係啦,所以真係未必關個胸/胸圍事,除非你勒到肩帶好緊搞到縮曬背啦 好多時都係姿勢長期有問題自己唔覺,搞到身體啲大肌肉無用力,細肌肉長期緊縮,會搞到肩頸肌肉勞損

不過要留意嘅係如果你唔止痠痛,你會痺或者俾針針,什至手背會痛埋一份咁就要留意下
我就是例子

呀檸絲打有冇做物理治療果啲 快啲好返呀

呀檸絲打有冇做物理治療果啲 快啲好返呀

有呀,不過頸椎突出其實好common,尤其係香港
個個姿勢都好差
好似兔兔絲咁講,啲壞習慣好影響啲肌肉,嚴重真係會影響腰椎頸椎
我而家有物理治療又有得閒俾中醫針下
其實最重要係改姿勢

[img]https://na.cx/i/400i123.jpg[img]

依排對得電腦多我都有痛

我就是例子

原來咁大獲 做野需要成日都要對住電腦
呢幾日仲大獲 non stop 5-6個鐘企係到畫畫 我用右手畫畫 所以依家得右肩痛 係比針拮個種痛 係咪都係睇醫生好

呢幾日仲大獲 non stop 5-6個鐘企係到畫畫 我用右手畫畫 所以依家得右肩痛 係比針拮個種痛 係咪都係睇醫生好

可大可小姐,又唔一定係 唔好自己嚇自己先
如果你sure 係過勞先會走出黎嘅又唔洗咁擔心
不過長期有就要正視下

我有親戚都係,長期揸重型車10幾個鐘,成日肩頸痛,痛左好耐,最後係條頸有骨刺壓迫神經搞到手都有痺揸唔到個軚先去做檢查,排期做左手術,醫生話高危手術
肩頸痛真係不容忽視 耐左唔理你就知大劑

好多人都係手痺或者其他位痺先重視 我都係

可大可小姐,又唔一定係 唔好自己嚇自己先
如果你sure 係過勞先會走出黎嘅又唔洗咁擔心
不過長期有就要正視下

係呀,有無事都好,都要改姿勢同運動先

聽朝認真stretch下先
Lm
有冇人係ig同zoey買過bra
有冇人係ig同zoey買過bra

邊間店?
你地深呼吸會唔會覺得有種cool住cool住嘅感覺

正常戴緊嘅時候又會唔會覺得cool住
你地深呼吸會唔會覺得有種cool住cool住嘅感覺

正常戴緊嘅時候又會唔會覺得cool住

依幾日冇着bra 冇出過街 下次留意下
想問大家點睇cotton on sports bra
之前試過nike好多款
一係就緊到透唔到氣咁 一係就岩岩好 但圍又太鬆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞