(絲入)絲打係邊到買bra?(2)

1001 回覆
46 Like 4 Dislike
香港無我size,係日本wacoal買開,佢條young line好靚,1000yen已經有一套

係咪acute?

原來係我…對唔字 好似伏左你出去咁
如果唔中意有鋼圈 類似sport bra既應該喺邊買好
同埋68係咪會着壞胸
我係一邊大啲一邊細啲 有無絲打都係咁
著開VS 同la senza (係美國同加拿大買平好多)係32C但係我知自己一定無C
想係香港買 但係好似見前面啲牌子都好貴 無岩學生買既bra PJ又話著壞胸 點好
(Sor我無追post
著開VS 同la senza (係美國同加拿大買平好多)係32C但係我知自己一定無C
想係香港買 但係好似見前面啲牌子都好貴 無岩學生買既bra PJ又話著壞胸 點好
(Sor我無追post

無追咪追左先
同埋68係咪會着壞胸

68 帶壞是常識

Sport bra 好多地方都有,運動牌子,uniqlo,cotton on,h&m 都有

Sport bra 好多地方都有,運動牌子,uniqlo,cotton on,h&m 都有

邊間好啲
marks & Spencer 高質
認證買開

系咪無手洗

入內衣洗衣袋洗衣機手洗程序

我係唔會用機洗,全部都手洗,啲bra無論貴定平都係我啲寶貝

以前都會手洗,而家懶入袋洗算

手洗要㩒返啲水出黎成日驚㩒壞

唔會啦 點都要買返兩個看門口
(Sor我無追post

無追咪追左先

美國size個杯大啲架 美國C=亞洲D

唔會啦 點都要買返兩個看門口

垃圾gap緊year 唔係學生
我起la perla買開 好好著 啲款都好靚
有冇絲打用過undercover 我覺得幾平有啲都好好着

(Sor我無追post

無追咪追左先

美國size個杯大啲架 美國C=亞洲D

睇你買咩美國bra姐,歐美英D其實對照返亞洲都係D,並無外國bra就偏大一杯嘅說法

反而應該考慮返唔同牌子/唔同系列個圍同亞洲bra對照,70=32依個轉換方法唔一定岩
如果你70C買Claudette 32C一定離罩再加圍鬆,但依啲唔係叫偏大,係買bra本來就要睇個圍做人,有啲牌子係70=30,或者70=28,唔一定70=32

不過唔同brand始終唔同計法 都係比個大概
今日去埋Oysho有65圍 但都真係足65圍
留名學野
平時自己買bra冇墊通常34a 有dd 墊既就34b
總之就好平果種啦
舊年著左一年蔡太倒 佢親自幫我度就拎左36A比我 再改下個bra咁 但今年係mode marie買佢拎75c比我 到底我係咩size mm係咪同bodibra果啲一樣 又係報大幾個cup左
因為我都幾肯定自己係一定著唔到c :0)
但我係屋企度 下圍係73 上圍84 咁應該係75a?
不過下圍我唔知應該計吸氣定呼氣果陣(吸氣果下下圍會大啲?)
同埋我覺得自己個胸唔係冇肉 但好唔集中 啲肉好似去哂下面咁(姐係愈近鋼圈位先至多肉)點解決好 應該買邊種bra
我著mm其實都係想著靚個胸 但佢其實都幾緊 姐係你會feel到有野包實哂個胸 但追post又見到有絲打話有野cool住胸會影響佢發育 咁我到底應該著唔著
乜太真係好西,先唔講佢推介好唔好,要我俾個胸其他客睇我真係接受唔到
講緊男朋友都唔係想睇就有得睇啦,仲要俾陌生人睇
都唔識尊重人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞