(絲入)絲打係邊到買bra?(2)

1001 回覆
46 Like 4 Dislike
絲打們好
最近減肥啲bra開始唔係好fit身
準備換過一堆矯型bra
去某尖沙咀矯型bra shop著開b 啱先自己量就a

有邊間好介紹?

有無上下胸數據呀?

背肌厚其實你自己側邊睇就會feel到?

點睇啲肉有無走晒去背脊
你試下企直度上胸同90度彎底腰度上胸就會知道 個數愈遠就代表啲肉愈走位
著開Wacoal既絲打路過

你上下胸圍幾多??? 有數字先幫到你搵size

脹唔脹卜卜好睇你本身胸形係點

例如木瓜胸嘅人會上胸無乜肉,the啲,但係就易夾線咁

張圖唔方便貼啦 想知自己咩胸形禁入去睇啦
http://4.bp.blogspot.com/-DwL0ZJPbP44/UoBrIqotF3I/AAAAAAAADKU/ReB0gPODBYo/s1600/breast-shapes-new.jpg

背肌厚其實你自己側邊睇就會feel到?

點睇啲肉有無走晒去背脊
你試下企直度上胸同90度彎底腰度上胸就會知道 個數愈遠就代表啲肉愈走位

如果上下圍相減之後係2個cup中間應該點揀?
例如16cm咁 都係揀返c嗎?

http://4.bp.blogspot.com/-DwL0ZJPbP44/UoBrIqotF3I/AAAAAAAADKU/ReB0gPODBYo/s1600/breast-shapes-new.jpg

請問有係絲覺得VS bra 好唔襟?
呢排著開regina miracle 細個發育著wacoal到18歲自己買bra 因為媽咪買d款都係肉色 買過bla bla bra 貪款靚 後尾著左兩三年 發覺背脊愈黎愈厚肉 所以呢排買Regina miracle 著左就一年 好舒服
平時自己買bra冇墊通常34a 有dd 墊既就34b
總之就好平果種啦
舊年著左一年蔡太倒 佢親自幫我度就拎左36A比我 再改下個bra咁 但今年係mode marie買佢拎75c比我 到底我係咩size mm係咪同bodibra果啲一樣 又係報大幾個cup左
因為我都幾肯定自己係一定著唔到c :0)
但我係屋企度 下圍係73 上圍84 咁應該係75a?
不過下圍我唔知應該計吸氣定呼氣果陣(吸氣果下下圍會大啲?)
同埋我覺得自己個胸唔係冇肉 但好唔集中 啲肉好似去哂下面咁(姐係愈近鋼圈位先至多肉)點解決好 應該買邊種bra
我著mm其實都係想著靚個胸 但佢其實都幾緊 姐係你會feel到有野包實哂個胸 但追post又見到有絲打話有野cool住胸會影響佢發育 咁我到底應該著唔著

你咁嘅情況,又講到自己下半有肉,不如彎身90度度埋係幾多,下胸圍拉緊度下幾多

同埋你著bra有無提鋼圈呢?你跟第一版個段片著一次,調整返肩帶,睇下你買果啲75A仲岩唔岩?分分鐘著返岩高度覺得個bra細添

mm著75C係著成點先?包實曬個胸?係咪成個罩笠曬個波?請睇下607樓同上埋上幾個po判斷一下766樓

果啲乜乜太又出黎害人,明明70/75圍俾80圍屌你老母 著到個胸散曬

我彎身90度都係得84 其實唔係話好有肉 只不過一定唔係平哂咋 下胸圍拉緊係72

著bra提鋼圈我係去完mm買bra之後個姨姨教左我! (灣仔個姨姨幾好 )著返自己啲75a有啲岩岩好有啲個bra邊會壓胸 咁我就嘗試帶75b啦 完全冇pad果啲75b又'long'唔到成個bra (我唔知係咪因爲我個胸啲肉係下邊 心口基本上冇肉 所以75b帶完又唔係fit )

Mm著75c係岩岩好呀 全日都冇移位咁 好fit 會露1/4出黎 但我諗應該係個size又係報大左? 不過個姨姨係簡左有啲pad既比我帶

我果陣見到x太拎80a都嚇左嚇 心諗唔係掛係咪姐係我又肥又平

呢位絲打好有耐性! 多謝你答得咁詳細
平時自己買bra冇墊通常34a 有dd 墊既就34b
總之就好平果種啦
舊年著左一年蔡太倒 佢親自幫我度就拎左36A比我 再改下個bra咁 但今年係mode marie買佢拎75c比我 到底我係咩size mm係咪同bodibra果啲一樣 又係報大幾個cup左
因為我都幾肯定自己係一定著唔到c :0)
但我係屋企度 下圍係73 上圍84 咁應該係75a?
不過下圍我唔知應該計吸氣定呼氣果陣(吸氣果下下圍會大啲?)
同埋我覺得自己個胸唔係冇肉 但好唔集中 啲肉好似去哂下面咁(姐係愈近鋼圈位先至多肉)點解決好 應該買邊種bra
我著mm其實都係想著靚個胸 但佢其實都幾緊 姐係你會feel到有野包實哂個胸 但追post又見到有絲打話有野cool住胸會影響佢發育 咁我到底應該著唔著

75A同70C都拎來試下
70C你可以著得耐啲

其實我都著過70b 個杯就fit 個圍都唔覺得緊 但係問題就係我著左70既話背脊著衫會見到中間果節肉 係好似唧出黎咁 因為我背脊都幾多肉 所以唔敢著70
不過呢排特登去做gym操埋背!希望遲啲冇咁多肉
I want 豐胸
好似漏左氣既唐記包點咁

絲打有冇過瘦?我自己就增肥後大左兩cup

100磅倒, 155cm, 著Regina Miracle既D cup
我係想除左bra既時候"上半球"都可以漲d唔係竹筍胸

絲打我同你一樣 D cup竹筍胸
我95磅 160cm,想上半球漲啲,增肥有無用?
I want 豐胸
好似漏左氣既唐記包點咁

絲打有冇過瘦?我自己就增肥後大左兩cup

100磅倒, 155cm, 著Regina Miracle既D cup
我係想除左bra既時候"上半球"都可以漲d唔係竹筍胸

絲打我同你一樣 D cup竹筍胸
我95磅 160cm,想上半球漲啲,增肥有無用?

想問下透bra邊係咪正常? 係個bra唔啱size定點?
想問下透bra邊係咪正常? 係個bra唔啱size定點?

即係離罩?
已經著唔到3/4 出哂腐乳 舊bra75D
如果咁嘅情況係咪著全cup好啲?

腐乳
副乳唔關全唔全cup 事喎

腐乳
副乳唔關全唔全cup 事喎

通菜
會否試下75D比較好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞