Router路由器 集中討論區(30) 記住睇#1 新用家勿買煙條CPU Router

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
係coverage方面,mx5300係咪好過大過ac4400?同埋穿牆力水 唔該
唔係一定ac咩
打錯字係*變哂行ac
ax86u 熄咗佢個濕鳩 Game Device Prioritizing 網速會穩定返好多(預設係開咗
開擴大 TTL 值會快多少少

Spoof LAN TTL value 開唔開都係差唔多
你而家wifi行到咩速度?
冇諗過隻ax86會咁既表現
無試過其他台
m1 慢成0.6 mb
r7100 都係1mb
用緊華為sim card 手指就3mb到
閂咗雙wan,淨係一條 1000M 入,lan to pc = 8~9xxM,wifi 2xxM (但好奇怪開咗 vpn 反而上返 490M ),唔知係 iOS 定 router 兼容上問題
綽頭功能通常close左佢都會好好多
事實係做到,只係唔穩,上 steam down game 都有 2G 網速,有哂圖無得拗。

p.s. 張圖唔係我,係 fb 有人用 hkt 2x1000m plan 做到呢個效果。
一單還一單,做到還做到,穩定還穩定,而家佢就係否定 1+1 呢樣嘢
又要捱到佢出fw
睇返 ax88u 初初出都係隔一個月到出一次 fw
希望幾個月後問題可以解決
1000mb Pccw師傅拉完線test 網速有幾百
點解自己test得9x 直插 cat6
ASUS ac58u仲啱用?
Ax56u 好定係mx5300好? 依家鋪門口
呢度多人d 想問下其他野 本身公屋n年前由廳上網制拉線入房嘅上網制(一路無用光纖plan),而家想上1000mb 光纖 plan 。 如果想轉番用廳個制出線, 係咪叫寬頻師傅係機房拉條光纖入廳就可以?
最後支持左美帝
Fw有事 asus會對高階router更新都會密
Ax56u自推出都現今 都無出過新fw
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞