Router路由器 集中討論區(30) 記住睇#1 新用家勿買煙條CPU Router

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
冇野啦, 原來同一位巴打
用緊asus ac66u
請問想升ax係咪ax56u好???
Lan to lan都咁慢真係要check check
見特價買咗netgear R7000P, 上網搵好似無r7000P 可用第三方firmwear。想問就咁用官方firmewaer係咪都夠,其實有無需要flash firmwear?

另外,pc 連wifi 我上唔到192.168.1.1, 用電話連wifi又上到wor,可以點攪
未過七日有冇得退貨
一般都有 你係邊到買?
我年頭買左linksys velop ac4400,
setup完用speedtest測速up/download有8xx Mbps,
但係每當用左一段時間,大約1個月左右再測速就會低過100Mbps,要reboot過部linksys先會上返8xx Mbps,
依半年都係咁,要定期reboot先去返正常速度.
係咪我個野壞左
定係有乜嘢setting要搞
係咪三房兩廁? 一隻ac86u 夠做
[member]問下大家 2千想玩mesh wifi6係咪得mk62簡[/member]
hkbn?
緊係
r7000p 祝你好運
用手機入admin page 一樣set到野
最平好似係 linksys 嘅入門ax mr router x2
mr7350 唔知幾時先到香港
dns server 連google / cloudflare 會唔會好啲

Router隔離

房入面
唔會

呢款satellite mesh adaptor 點睇?
想加隻係走廊位但唔想鑽牆(orbi rbs 要轉牆加mount ) tp link 又唔鐘意, orbi rbw30 又冇哂貨
linksys 呢隻好唔好?
同埋我發現我無得揀5G/2.5G 係咪個plan問題
巴打 唔好意思 如果一房一廳 家用1000mb寬頻,用ac86u點睇,我見到仲有隻rt-ac68u 呢隻平啲,你點睇
用緊隻AC68U 3年幾, 依排成日斷下斷下咁, 我個房既接收問題嚴重左,check speedtest得 1mb 上下載
諗緊入唔入手AX58U好

紅線係隻ac68u, 紅點係我個床位
電子嘢唔係有新買新咩,r7000p衰d咩?
粒chips唔係Broadcom 改左高通
set咗合并雙頻?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞