Router路由器 集中討論區(30) 記住睇#1 新用家勿買煙條CPU Router

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
toto-link 係支那牌子
我都覺好似有少少大才小用
但係咪如果想行Wi-Fi 6的話就得 asus隻zen wifi同netgear rbk852揀
屋企用緊RBK40 部主既放係廳
自己間房lan線有問題死哂 一直都係用緊wifi收
其實可唔可以係子機到插條lan直接連電腦 (之前試過插 無反應)
其實係咪可以咁做 只係我插錯野?
咁不了
唔該
如果你400呎就更加唔洗wifi 6 mesh 啦,不過你驚收唔晒,你不如買linksys mx5300 買單支試左唔得先再買多隻

asus zenwifi xt8, netgear rbk852 都一定要一對買 $5xxx
不如你睇#1 睇下有咩心水
想問velop有冇好似orbi既ethernet backhaul技術?
即係主router同衛星之間插lan線直接溝通
Toto link支那野 進軍韓國既品牌
2頻好似冇
買兩部主要係因為我係房打機拉lan線要橫跨成間屋
咁不如買多部駁條lan去打機
多謝咁多位巴打建議
wd同toshiba
死雞不了
velop 雙頻一樣可以用lan 做backhaul 接駁做溝通
屋企隻ax56u買左返黎個零月 但間唔中都會有device斷線之後search唔返個5g wifi signal, 會係咩問題
已入手ac86u
爬左下文 買左d-link ax1500

希望唔好唔啱用
單支mx5300 已經夠400呎啦 我其中之一啦
Velop AC4400得2個port, 唔多夠用
有冇邊隻mesh router又細部又多port又平又行到1000mb?
主/子機 lan port 係用到的
我用緊日版水牛純粹個人喜歡
做咩
間唔中我都會 但有好多因素
多啲reboot下modem同router
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞