Router路由器 集中討論區(30) 記住睇#1 新用家勿買煙條CPU Router

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
幾錢入
asus 同 linksys都唔係美帝
不過同樣係台灣名牌
係咩 最後買左5300 2400
MR7350香港有得買未
用browser 入admin page 多d野set
Linksys算美帝啦係美國開 上手上上手又係ciscobelkin
打漏咗 半個美帝
總之就係外國勢力
今日見HKTVmall linksys有95折 mx10600$4750抵唔抵?
咁用電話test幾多mb
就係電話test
問返借左隻asus 86u sup 到4g sim卡手指
而家好少少有4mb

利申:住三家村
入web ui 開ca mode, 分開3條頻ssid, 5GHz1 就係5GHz ax
雖然係比郭台銘收購左,但係總公司仲係美國,都算美帝啦
抵啊 平左2百幾
各位師兄
小弟啱啱轉左1000m寛頻
隻router想喺房用 房有一條入牆lan線
想買隻router插ps4同一部desktop同一部laptop用
主要都係想打下機
喺budget唔多 under $1000下
想問下有咩選擇
請賜教
同樣等待中 見ax56u好似都唔少問題
咩問題
想知除咗 AX86U 仲有邊部 router 行到 Wan Aggregation 1+1=2G?
同問
想搵$1000樓下嘅router
但屋企大部份device都唔support wifi6
係咪唔應該買ax56u
定係其實冇影響

屋企500呎,1000m上網
而家喺廳最多上到4xxmb,多數2xx-3xx
一入房就慢勁多,有時睇1080p嘅片都load唔到
想問下MX5300 個mesh network 可唔可用lan線去connect 2個mesh router
Ax56u絕對無問題
始終粒cpu都新啲 穩定性都up
啱啱發現咗個問題,Android 10電話預設用隨機MAC地址,AX56U有時連接唔到,反而synology rt2600ac冇呢個問題,唔知係咪更新咗merlin問題,研究中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞