Router路由器 集中討論區(30) 記住睇#1 新用家勿買煙條CPU Router

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
唔識點樣可以分返開
入admin page
你可能係100mbpd plan
r7000p好多巴打 回報話不穩定
上網check 咗應該仲係broadcom wor, 除咗呢樣仲有咩衰,俾個心理準備我
應該係100mb 但100mb都有得分5G同2.5G?
wifi 5G/2.4G
入admin page 有得拆返開

係咪開返排程就得
untick 5G 2.4G 相同設定
巴打唔講都無諗過有得untick thz
呢隻好似得amazon 先有
見你咁多問題退返去之前得閒就試下逐樣逐樣就test 起碼知道邊到出事
兩部腦lan to lan/wan to lan/wan to wifi throughput test下 係cpu、wifi定device有問題
r7000p 衰係衰在係base on r7000 加mu-mimo chip 落去,唔係原生cpu 支援,額外加chip 做,唔穩定係好正常
pccw
新手心急得滯 買左rbk50但屋企個nighthawk r7000唔支援
想問邊個router配呢 謝謝
屋企唔大,但個wifi俾主力牆擋哂信號隔一幅牆5g都上唔到,應該用單一router定mesh?
要用返orbi rbs50/40/20個d先夾到
多數份約保證50% 速only
有600 你已經咬佢唔入
2.4G 咪收到
要5G mesh啦
不過你要睇下 mesh擺位做唔做到先
rbk 唔係 1套咩?
rbr 先係主機
rbs 先係副機
聽電話嗰個話起碼要有700先正常
用緊隻千年R6250..
但呢幾個月...每半個鐘斷一次線..好定時..(1326, 1356, 1426, 1456咁)
1分鐘左右自己會醒番..
有無巴打知道係咩問題
想買velop ac1200, 有冇邊到有優惠?
冇優惠既話, 邊到買好?
想問下
wifi晶片Boardcom / Qualcomm
邊間會好啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞