Router路由器 集中討論區(30) 記住睇#1 新用家勿買煙條CPU Router

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
500呎康和式諗住買RBK40 放廳同主人房 點睇
無啊 係咪要買 類似子母 果喲WiFi 路由器?
點樣去到依到 睇係唔係用緊wifi6?
應該無掛, 睇完呢個POST, 再上網SEARCH, AC86U算係好唔錯既一款,
之後再入手 雖然家中行100M
但入au68u抵啲喎 for你case
2款我都睇過, 正價就差一段距離, 但二手價錢差5多,
早排咁岩又搵到款比較新既2手

而且我預遲下預用埋1000M
入門220j / 220+ 都唔錯
rbk40已停產睇就rbk20 或者velop ac4400
咁二手價梗係買ac86u
Bookmark左先
web ui 右下角ca mode -> wifi setting
2.4GHz ax, 5GHz1 ax, 5GHz2 ac
分開3個名連就肯定自己連緊ax, 但用ios 唔儲會顯示,得android 10先會係wifi logo 有顯示6字
我都係拆notebook隻hddd出黎放入case
買external已經搵唔到pmr
sad but true,連internal pmr都唔多啦
激死我,畀部 AX86U 撚咗幾日,網速又跌到去 4XXM,搞咗好耐 settings 都解決唔到,要攞去代理到睇下咩事了
Wifi6 正常應該有幾多 如果1000m
想問下岩岩裝左smartone個家居寛頻1000mb,平時都係打下機,電視睇下netflix,如果用ax56u係咪夠哂用有突?如果唔揀呢隻仲有咩選擇?
我講嘅網速係 lan to pc
至於 wifi 都有 3XXM 到
網上行係咁sell我月費$68裝佢哋隻linksys ac2200 router, 有冇人用過?係咪好啲?
自己出去買啦,依啲sell得多數中伏
我隻ax58u均速都係4百左右
1000m / 11 pro testing
wifi 都算... lan to pc 都咁嘅速度真係接受唔到,唔經 router 直連即刻上返 9XXM ,肯定唔關 modem 事,我未用過咁垃圾嘅 router,新買都咁多問題
reset完原廠
插線上返7xx~8xx 上下載

wifi 5G 有5xx~6xx 上下載

係咪唔好再搞其他野比較好
睇返呢個page 既第7頁你就明, ax86 本身有問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞