Router路由器 集中討論區(30) 記住睇#1 新用家勿買煙條CPU Router

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
話時話mx5300電腦版介面係咪冇得較得殘中
呢隻好誇張貴過部router 要極速我都係插返lan綫算 不過查過呢張用返博通係有加成的
wifi card整ax200夠做 support以後router上wifi6 近端極速差唔多 ac88要連86u先食到4x4
同埋連得wifi有幾何咁快 行遠d加多部device速度已經跌曬落去
當然有錢買黎連ax89x ac5300個d就唔同講法
閂proxy重開機再唔係update driver手動set dns
搞唔掂就大絕reset router reset pc network setting

lan出二百幾好慢wo試下連唔同位測再排除邊part拖慢咗
去深水埗新高登腦場搵

不過一般啱插頭同W數電壓啱, 唔一定要原裝嘅, 有萬用牛可以用, 都係鴨記五金電器舖同街邊搵吓, 華輝可以問吓職員有冇多插頭萬用牛

價錢唔知
信仰
thx for answering 我知有好多replacement
但應該唔少人ac換ax會有垃圾俾我執
希望有巴打賣
Intel AX200
我見好似冇天線
會唔會接收差
想請教下netgear m1係咪要用QC3.0插頭先可以長插AC電
另外想問下黃銅有冇得買TS-9天線 上網好似唔多見有地方賣

唔該
有冇 update firmware
搵尖嘢吉一吉佢後面 reset 個掣睇下
依度有無人有玩openwrt
ax200係塊chip 你咪買返有天線個d
asus有pce ax3000/ax58bt 不過同其他牌子比都係貴
依組router都係用左2-4年
我諗真係用到壞先再轉AX
或者等10Gbps網速普及先
張卡向下兼容無問題 有新買新
就算買返ac卡都唔使整隻頂級啊嘛 又唔係配頂級router都夠錢換隻ax router
明白
前日入手左ac86u
set完之後電腦連到wifi 上到網
但手機ipad連到wifi 上唔到網
有無高手可以指教下
想請教吓,部r7000今日應該過熱,自己熄咗機
google過啲人話加部usb風扇去降溫,想問work唔work?
另外r7000個usb頭,可唔可以用嚟供電俾個風?
thx
Netgear Orbi有冇custom firmware?我覺得個firmware應對Security Threat方面好流
AX都係二百幾
ASUS隻AC88憑咩賣咁貴

請問我剛用pccw 1000m 下載咁低但上載高咁多 係咪好唔正常?
asus好似出左ax卡架喎
咪就係lo
4x4天線成set嘢都係頂級 人地用黎配旗艦級router
等wifi6出多幾款chips就應該有呢個級數啦
紙面數據用ax200嘅同 ac88一樣快嘅 不過一隻要ax router另一隻要4x4博通ac router
我見到丫
係好奇AC88貴喺邊度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞