Router路由器 集中討論區(30) 記住睇#1 新用家勿買煙條CPU Router

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
我相信ac58u都夠做 但肯比錢 ac66u b1/ac68u 都夠

Ac86u一定夠
最後比sales 說左買d link既dir1750
Sor 遲左答你 希望你呢隻夠做 但一房一廳 應該唔難應付
Thanks巴打 希望開心使用!
EA8300 係LAN IP 192.168.1.1/192.168.8.x都連到嘅

Router WAN IP就119.開頭
用佢哋wifi咩意思
要1隻過全屋收到,除咗走廊位避牆,都冇乜機會1機全屋收到
就算收到都係得2.4ghz,你收到都情願用data算
上網google咗
都唔係好明真Ip即係點 巴打可摸以講多啲

即係reset to default再set過曬隻router+port forwarding?
http://www.quoquoapp.com/index.php?route=module/app_news&page=3&id=100
係唔係呢個因爲其實owner唔係我

ddwrt 話DO NOT attempt to hard reset/30-30-30 or erase the nvram on a Linksys EA series router as it may erase the CFE and brick your router
我怕brick咗我個frd隻router就仆街
明曬
我間屋同佢差唔多, 我想紅線位各放一部velop mesh router

我想問如果紅線位有拉線, 係唔係用velop ac1300同ac2200冇咩分別?
3頻既目的係其中一條頻道同第2隻mesh溝通, 咁兩隻mesh都有lan線駁住, 有冇第3條頻道係咪冇分別? 速度上應該差唔多?
有冇人知AX82U 點
有拉線最快 買返雙頻就足夠
咁大獲
1000港紙筆直
AC68U定邊部好

無乜特別要求
AC66U
orbi真係好垃圾
套rbk40用左一年 有時就勁慢有時狂connect disconnect
pc關機個wifi又會變到勁慢
炒firmware重裝一排又有問題
ax56u
同ac68u比分別係邊
除左係wifi 6
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞