絲打一齊入黎討論bra舖

794 回覆
27 Like 4 Dislike
我由中學開始著矯形著左差唔多10年 絕對係買bra狂

Satami我個人覺得性價比唔高 佢係入唔同牌子既bra 有啲款會唔足碼 同埋洗幾但個月啲料就開始鬆 價錢300-400一個 學生負擔唔起

RM試過入去試但無岩碼

Wacoal中學買過 上年都買過但係而家已經唔岩著 (肥婆無計) 乘托力麻麻 個形都麻麻 啲料係okay既 唔建議買 長期著個胸形會唔靚

Triumph買過一個 無乜大碼款 成間鋪入得一兩個F 無G 個款幾靚 包得都okay不過成五舊水

VS就唔好講喇 收皮喇 4年前thanksgiving見佢買一送一同個fd夾 洗兩次起毛粒嬲到震 而家唔岩著都唔捨得dum

Aerie AE內衣褲嗰條line 無矯形 不過有光面款 靚款既大碼數 有折既時候有概400蚊倒有兩個 夏天襯衫之選 個人認為啲料好過VS
佢既底褲都好舒服 有時27.5美金有7條

Mark and Spenser中學有著 係靚既 但無大碼同一定會著壞胸

葵芳最多野食嗰層有一間bra鋪 個姨姨幾專業 大概200蚊倒一個 比較負擔得起

放眼神州: 試過淘過個bra翻黎 好似係70幾人仔 喜出望外咁好著 矯形之外包得好仲要谷得好好 連老母都叫我幫佢淘翻兩個 壞處係有條粗到阿媽都唔認得懶係靚既蕾絲帶

絕對唔建議任何絲打長期著唔係矯形既bra 你覺得自己平唔洗㗰咁多錢你就著喇 矯形可以著到你由a變c

有冇淘寶款介紹
今日去左mm 葵芳ivy都好好人 好專業 佢一摸就知我有咩問題 個bra帶到好集中 仲有75折
btw前日行過rm 試左8個 無一個得 完全托唔到又包唔到 雖然買2送1
點解我發育果陣食雞飲豆漿都係得b
我啲朋友仲覺得我係a
我同佢地講都唔信
btw細胸有咩推薦
試過rm mm satami wacoal
rm著75c satami著75b wacoal著70c mm著70c
唔知係唔係size唔啱 都唔係好舒服
點解我發育果陣食雞飲豆漿都係得b
我啲朋友仲覺得我係a
我同佢地講都唔信
btw細胸有咩推薦
試過rm mm satami wacoal
rm著75c satami著75b wacoal著70c mm著70c
唔知係唔係size唔啱 都唔係好舒服

好多野係整定的 勿強求 勉強無幸福
胸細咪好囉可以著68個啲靚款bra
利申 34E 好羨慕人地可以有咁多靚款揀
有冇人著mm肩痛?
btw 依加做75折個系列係咪差d? 好似300樓下一個
有冇人著mm肩痛?

我帶一陣已經有條痕係膊頭 可能係個帶較得太緊
唔係呀所有款都75折
呢排好多人講mm

著開RM幾舒服 不過雖然有鋼線兜住 但兩邊同腋下好似唔夠firm
mm會唔會好迫唔舒服
呢排好多人講mm

著開RM幾舒服 不過雖然有鋼線兜住 但兩邊同腋下好似唔夠firm
mm會唔會好迫唔舒服

我覺得rm最舒服 但佢d碼偏細 包唔哂
好似愈帶個胸愈左右擴開
有冇人著mm肩痛?

唔係呀所有款都75折

哇!多謝情報,搵日去買先
呢排好多人講mm

mm會唔會好迫唔舒服

我覺得rm最舒服 但佢d碼偏細 包唔哂
好似愈帶個胸愈左右擴開

Rm 始終唔係功能內衣
佢主打sell無痕布料 始終唔夠力水
背瘠多啲肉嘅都唔好著
照鏡見到走哂兩邊肉出黎 好肉酸
當初見佢colourful ,但係試左好多都係買唔落手
有冇人著mm肩痛?

唔係呀所有款都75折

Mm 個杯幾好cup 得幾實
之前著開wacoal 收工番到屋企沖涼個cup 都走左啲位
Mm 就好少走位 但係肩帶真係好辛苦
(係may 姐幫我較好我就無郁過 ) 會介到好痕
最緊要係佢較長度個扣竟然壓到背瘠兩邊都有印
係咪真係太緊??
*係個胸無走位先岩
我係葵芳ivy幫我較都係較到好緊 佢話咁樣先正確 個bra邊先會貼住個胸 先fit 我唸住自己偷偷地較鬆小小 因為真係太緊 膊頭痛 好似透唔到氣咁
lm
今日去左買mm 一買就買左5個
由以前70C到今日要買70E
雖然我覺得佢d size偏大
mm真係好好著

你用左幾耐時間升兩個cup?
同埋有咩秘訣?

冇計過幾時變大 大約半年到啦 個bra feel到好逼
但我一直懶同埋覺得貴 拖到尋日先買
之前有用過d膏係令佢firm d
但我好懶 一排就冇用
再按摩下飲下豆漿
同埋呢期好似食得多左雞 唔知關唔關事
我覺得戴岩bra佢自己會將你d肉撥返好 所以就會大左

C變E
依加係葵芳mm,好多人
樓上好多大胸絲打
著開 wacoal, 唔打算轉
mm 你地講到咁勁我都想轉
樓上好多大胸絲打
著開 wacoal, 唔打算轉
mm 你地講到咁勁我都想轉

我仲等緊,我之前著開satami,今次想試下mm
呢幾日想去買bra
有無人去過沙田mm 追左咁多頁post好似都無人去過
bra 背脊後面個個位個招牌好吉 你地係會剪咗佢定點
留名學野 介乎36c/ 36d
唔知係咪因為個胸形問題 次次都唔同size
我一直都貪平買好多靚但冇用既bra
開始覺得背脊愈黎愈厚肉
想問仲有冇得救 已經20歲
留名學野 介乎36c/ 36d
唔知係咪因為個胸形問題 次次都唔同size
我一直都貪平買好多靚但冇用既bra
開始覺得背脊愈黎愈厚肉
想問仲有冇得救 已經20歲

我覺得Hafina 修肉有效過mm
亦無mm/ bodibra 包得咁實,除左之後唔會有紅印
但修到肉

去過幾間,我覺得hafina 就元朗yoho 附近嗰間個姐姐fit 得最好
MM 就山林道姨姨
啱啱去咗葵芳間mm Ivy真係勁有心
教點戴bra嗰啲不在話下 仲教埋我應該點企 佢話我胸骨突係因為站姿唔正確
趁學生有折買咗三個 遲啲上嚟包膠
各位絲打不如講下有邊啲係好用得嚟又平嘅bra,學生真係無咁多錢
利申返:介乎65b同65c之間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞