絲打一齊入黎討論bra舖

794 回覆
27 Like 4 Dislike
試過mm但改善唔到手臂肉可以點
上面d絲打個個都瘦底大波 有無d真肥絲講下著開咩牌子
背脊好撚多肉 著開satami 其實都唔差
鍾意佢包得多後面睇成件背心咁 不過唔知我買個款係咁定點 好緊係緊到無彈性嗰隻
有無d都係包得多但舒服d wacoal, mm, rm呢d岩唔岩肥絲?

買d全包既會唔會好d?
但係我覺得satami已經算舒服,不過好多人都suggest mm,我覺得你可以試下
試過mm但改善唔到手臂肉可以點

其實我覺得單靠bra真係好難減手臂肉,好似以前我去蔡太到買個d橋,著左幾次就冇著

如果真係想減做局部運動仲實際

雖然我咩都冇做
上面d絲打個個都瘦底大波 有無d真肥絲講下著開咩牌子
背脊好撚多肉 著開satami 其實都唔差
鍾意佢包得多後面睇成件背心咁 不過唔知我買個款係咁定點 好緊係緊到無彈性嗰隻
有無d都係包得多但舒服d wacoal, mm, rm呢d岩唔岩肥絲?

買d全包既會唔會好d?
但係我覺得satami已經算舒服,不過好多人都suggest mm,我覺得你可以試下

全包即係點
Satami包得多真係唔錯 d肉唔會必晒出黎
可能我買個款問題 一d彈性都無
不過包得多對我黎講係重要過舒服 寧願辛苦d都唔想必晒d肉出黎
最近要買新bra 唔想放棄satami又想試新野 諗住satami買d其他牌子又買d 等破產
留名
你地mm係着邊款 因為唔想透所以都係買素面既bra 但個姐姐話包得冇咁好 雖然買咗mm但會唔會買錯款冇咩效
另外其實個pad厚係好定唔好 有人話幫push up但有人話會帶壞個胸
新手巴打想學戴bra應該戴邊種
之前玩開rm, 某日屎忽痕去試mm
Mm真心托得好過rm,佢狂比bra我試,睇我中意邊隻款(全包/推高/勁收副乳...etc)再幫我調背帶+教我推副乳,出來效果真心靚好多
而且其實rm d款雖靚但真心無大size

Mm幫我度係80f
Rm就80d

不過我平時揹開斜揹袋。波gap成日食住袋帶 加上個人唔高,搞到個波睇落好大,著衫都好撚麻煩,有咩方法睇落唔好咁大 同有無大波c打試過nubra?有露肩衫但驚nubra 托唔起
你地mm係着邊款 因為唔想透所以都係買素面既bra 但個姐姐話包得冇咁好 雖然買咗mm但會唔會買錯款冇咩效
另外其實個pad厚係好定唔好 有人話幫push up但有人話會帶壞個胸

我試過佢好多款,最尾買左依個,感覺上中意呢個多d,
C打可以比張相問下個staff拎黎試下

通常我簡就無pad,有pad一定唔簡,個感覺好似一大舊肉 ,仲要搵綿花壓底咁

睇咗2頁(同埋之前係高登)我見到咁多位好推介mm
留名研究
btw 有無人有副乳
勁撚麻煩成日突舊on9肉出嚟
btw 有無人有副乳

搵d側包高d既
btw 有無人有副乳

搵d側包高d既

d骨位會頂到流血
想瘦手臂但唔太想個胸變大
bodibra 俾我嘅感覺就係on9
唔知點解
佢好似啲碼都係打飛機碼

岩喎Bodibra真係On9 貴到飛天不突止款又少 ($600左右一個bra 啲款唔靚料又唔係好 利申已經係正常大細32C都可以無乜款揀)
同埋啲Size吹到勁大 我C cup比佢吹到F

我有朋友e 左右俾佢吹到I cup
同埋我好在意佢無得自己揀一定要佢啲顧問揀俾你
好似俾人湯咁

其實佢唔係吹大你個碼 係分得細
個陣我中學開始用 個sales姐姐好好人教我無hard sell
以前去開蔡太, 但實在太撚遠+麻煩
想轉會 留名

蔡太會俾佢鬧 唔想睇

佢初初有鬧我 近幾次都冇wo

你冇野唔好佢唔會鬧你
如果絲打既情況好撚嚴峻 又決心矯形既 真心覺得bodi最好 非打手
本身我係八字 c cup 帶左兩年左右矯型完 有e 當然係正常碼唔係佢個間既e啦
係貴既 我個陣$700一個 一次買兩個 3/4個月要換一次 都洗左好多千 幣在又無得你唔換 撥左副乳個cup裝唔曬
買左套票 無記錯係買$4000 就有$4500可以用
而家緊係無買啦 貴到hihi 不過仲keep到個型 只要唔係著d 19bra就ok 矯完型就過橋抽板
Just sharing

Braoloagy千千其其唔好買 如果有效度bodi係9級 佢只係1級
個時去買唔知係趕收工定阻住佢食飯 勁快同我揀完度完size 而且佢比人試個個display bra已經好鬆 等佢寄過黎期間勁擔心唔岩著要去換又等多半個月 不過最後都係岩著既 所以話d sales係經驗豐富😂
我買左$2000 1set 有5個bra,1件短矯型背心,1件長背心. 未開曬黎用已經唔想繼續用 因為要手洗再擺係平面度long乾 都幾麻煩,唯一好在係有6個扣 有排先要換
Too long ..........
Ps 係決心先考慮啦 真係辛苦d既 但係d副乳呀 背脊肉乜乜乜係可以推去前面 主要問題都係貴囉
留名
https://youtu.be/dqRdPpIeKwA

由B按到D加上當時生活環境關係經常性食雞 之後帶矯形再升左
只要肯努力日日花15分鐘按會有成果
我今日去左葵廣間mm
有啲特價bra做緊買二送一
帶落真係推得好靚勁集中 帶到自己都嘩嘩聲
同埋個staff ivy姐都有教點帶幫我撥
真心唔錯
但佢幫我推果陣加拿大有汗果下我勁唔好意思

我早兩日都去左葵廣買
都係ivy幫我揀
千零蚊買到三套 好抵

我都係聽左上面位c打去左葵廣搵ivy買
一入去我問佢有冇咩功能內衣
佢話佢地全部bra都係功能內衣
可能佢知我唔係好識揀
佢揀左幾個push得唔同效果既比我試
最後揀左個push得最勁同普通既試下

佢話我都有啲副乳 帶佢地啲bra3個月後可以返去比佢睇下有冇改善
Btw Ivy都幾好 教左我點樣正確帶bra 又幫我推肉入個bra到 佢話我之前一直用錯方法推

我今日去左葵廣間mm
有啲特價bra做緊買二送一
帶落真係推得好靚勁集中 帶到自己都嘩嘩聲
同埋個staff ivy姐都有教點帶幫我撥
真心唔錯
但佢幫我推果陣加拿大有汗果下我勁唔好意思

我早兩日都去左葵廣買
都係ivy幫我揀
千零蚊買到三套 好抵

我都係聽左上面位c打去左葵廣搵ivy買
一入去我問佢有冇咩功能內衣
佢話佢地全部bra都係功能內衣
可能佢知我唔係好識揀
佢揀左幾個push得唔同效果既比我試
最後揀左個push得最勁同普通既試下

佢話我都有啲副乳 帶佢地啲bra3個月後可以返去比佢睇下有冇改善
Btw Ivy都幾好 教左我點樣正確帶bra 又幫我推肉入個bra到 佢話我之前一直用錯方法推

我都想去呀 但怕醜
睇嚟mm唔錯
有機會試下

利申:試過triumph、satami,宜家著wacoal
之前玩開rm, 某日屎忽痕去試mm
Mm真心托得好過rm,佢狂比bra我試,睇我中意邊隻款(全包/推高/勁收副乳...etc)再幫我調背帶+教我推副乳,出來效果真心靚好多
而且其實rm d款雖靚但真心無大size

Mm幫我度係80f
Rm就80d

不過我平時揹開斜揹袋。波gap成日食住袋帶 加上個人唔高,搞到個波睇落好大,著衫都好撚麻煩,有咩方法睇落唔好咁大 同有無大波c打試過nubra?有露肩衫但驚nubra 托唔起

唔好揹斜揹
我已經放棄左好多年
著衫都無辦法 就算著大兩個碼都會見到大波
結果就由佢
利申 H
想瘦手臂但唔太想個胸變大

咁你應該係去做運動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞