絲打一齊入黎討論bra舖

794 回覆
27 Like 4 Dislike
女朋友用Regina Miracle
啲帶好粗
不過睇得出係舒服既
之前玩開rm, 某日屎忽痕去試mm
Mm真心托得好過rm,佢狂比bra我試,睇我中意邊隻款(全包/推高/勁收副乳...etc)再幫我調背帶+教我推副乳,出來效果真心靚好多
而且其實rm d款雖靚但真心無大size

Mm幫我度係80f
Rm就80d

不過我平時揹開斜揹袋。波gap成日食住袋帶 加上個人唔高,搞到個波睇落好大,著衫都好撚麻煩,有咩方法睇落唔好咁大 同有無大波c打試過nubra?有露肩衫但驚nubra 托唔起

我會去satami買條帶拆到既bra,咁想著吊帶露肩可以著,不過satami呢種bra最大得E cup,我32F就將就咁著,不過都ok你可以去試下,但係你著nubra一定會托唔起

我有時帶左bra會著件底衫,會顯到細d,同埋你唔好揹斜揹袋囉,我都唔會揹呢d袋
其實我都想問,mm個d push係點架,同埋其實功能內衣係咪會幫你push?因為我覺得我係satami買既bra冇push到
個post 好多變態佬
其實我都想問,mm個d push係點架,同埋其實功能內衣係咪會幫你push?因為我覺得我係satami買既bra冇push到

我覺得push 同集中係有唔同
push 係向上
集中係左右向內
唔知你明唔明
satami 果隻我覺得係集中
其他厚pad 係底果啲係推向上 果隻就係push
我自己係咁諗
之前玩開rm, 某日屎忽痕去試mm
Mm真心托得好過rm,佢狂比bra我試,睇我中意邊隻款(全包/推高/勁收副乳...etc)再幫我調背帶+教我推副乳,出來效果真心靚好多
而且其實rm d款雖靚但真心無大size

Mm幫我度係80f
Rm就80d

不過我平時揹開斜揹袋。波gap成日食住袋帶 加上個人唔高,搞到個波睇落好大,著衫都好撚麻煩,有咩方法睇落唔好咁大 同有無大波c打試過nubra?有露肩衫但驚nubra 托唔起

我會去satami買條帶拆到既bra,咁想著吊帶露肩可以著,不過satami呢種bra最大得E cup,我32F就將就咁著,不過都ok你可以去試下,但係你著nubra一定會托唔起

我有時帶左bra會著件底衫,會顯到細d,同埋你唔好揹斜揹袋囉,我都唔會揹呢d袋

nu bra 真係拎黎叫唔好突點 同有小小集中就算
無承托可言
淨係拎黎著裙果陣著
留名
平胸邊隻好
女友著MM
試過mm但改善唔到手臂肉可以點

其實我覺得單靠bra真係好難減手臂肉,好似以前我去蔡太到買個d橋,著左幾次就冇著

如果真係想減做局部運動仲實際

雖然我咩都冇做

舉下啞鈴仔或者入左水既水樽
Yoga都可以修到線條
satami 足碼
其實我係無得揀
男朋友同呀媽都笑我做乜買四個一模一樣嘅bra

有個fd叫呀檸 AAcup 不過冇男朋友
satami 足碼
其實我係無得揀
男朋友同呀媽都笑我做乜買四個一模一樣嘅bra

有個fd叫呀檸 AAcup 不過冇男朋友

肯定唔係我
因為呀檸呢個名我只係網上用
btw 有無人有副乳
勁撚麻煩成日突舊on9肉出嚟
btw 有無人有副乳
勁撚麻煩成日突舊on9肉出嚟

我無副乳幫你唔到
幫你輕輕一推~
由細到大啲bra都係我媽求其幫我買
我year1先第一次自己出去bra舖度size買bra
然後戴regina miracle戴左年幾,
真心舒服,但八字波問題好似無明顯改善
mm係咪會work啲?
利申 32D
mm係咪會work啲?
利申 32D

我當你16歲先發育 你都兩年幾三年整壞左個胸
而家俾返兩三年佢recover 唔過份姐
我自己咁覺得
Lm
有冇瘦底絲介紹下?
我得32B喳
應該用邊間啱啲
上面d絲打個個都瘦底大波 有無d真肥絲講下著開咩牌子
背脊好撚多肉 著開satami 其實都唔差
鍾意佢包得多後面睇成件背心咁 不過唔知我買個款係咁定點 好緊係緊到無彈性嗰隻
有無d都係包得多但舒服d wacoal, mm, rm呢d岩唔岩肥絲?

買d全包既會唔會好d?
但係我覺得satami已經算舒服,不過好多人都suggest mm,我覺得你可以試下

全包即係點
Satami包得多真係唔錯 d肉唔會必晒出黎
可能我買個款問題 一d彈性都無
不過包得多對我黎講係重要過舒服 寧願辛苦d都唔想必晒d肉出黎
最近要買新bra 唔想放棄satami又想試新野 諗住satami買d其他牌子又買d 等破產

我手臂有啲局部性肉 所以我會想著啲有用嘅bra加運動減左佢
以前去開蔡太, 但實在太撚遠+麻煩
想轉會 留名

蔡太會俾佢鬧 唔想睇

佢初初有鬧我 近幾次都冇wo

你冇野唔好佢唔會鬧你

太多唔好
如果絲打既情況好撚嚴峻 又決心矯形既 真心覺得bodi最好 非打手
本身我係八字 c cup 帶左兩年左右矯型完 有e 當然係正常碼唔係佢個間既e啦
係貴既 我個陣$700一個 一次買兩個 3/4個月要換一次 都洗左好多千 幣在又無得你唔換 撥左副乳個cup裝唔曬
買左套票 無記錯係買$4000 就有$4500可以用
而家緊係無買啦 貴到hihi 不過仲keep到個型 只要唔係著d 19bra就ok 矯完型就過橋抽板
Just sharing

Braoloagy千千其其唔好買 如果有效度bodi係9級 佢只係1級
個時去買唔知係趕收工定阻住佢食飯 勁快同我揀完度完size 而且佢比人試個個display bra已經好鬆 等佢寄過黎期間勁擔心唔岩著要去換又等多半個月 不過最後都係岩著既 所以話d sales係經驗豐富😂
我買左$2000 1set 有5個bra,1件短矯型背心,1件長背心. 未開曬黎用已經唔想繼續用 因為要手洗再擺係平面度long乾 都幾麻煩,唯一好在係有6個扣 有排先要換
Too long ..........

如果真係有效,又唔會嫌貴喎
Btw絲打著左幾耐先改善到?
如果絲打既情況好撚嚴峻 又決心矯形既 真心覺得bodi最好 非打手
本身我係八字 c cup 帶左兩年左右矯型完 有e 當然係正常碼唔係佢個間既e啦
係貴既 我個陣$700一個 一次買兩個 3/4個月要換一次 都洗左好多千 幣在又無得你唔換 撥左副乳個cup裝唔曬
買左套票 無記錯係買$4000 就有$4500可以用
而家緊係無買啦 貴到hihi 不過仲keep到個型 只要唔係著d 19bra就ok 矯完型就過橋抽板
Just sharing

Braoloagy千千其其唔好買 如果有效度bodi係9級 佢只係1級
個時去買唔知係趕收工定阻住佢食飯 勁快同我揀完度完size 而且佢比人試個個display bra已經好鬆 等佢寄過黎期間勁擔心唔岩著要去換又等多半個月 不過最後都係岩著既 所以話d sales係經驗豐富😂
我買左$2000 1set 有5個bra,1件短矯型背心,1件長背心. 未開曬黎用已經唔想繼續用 因為要手洗再擺係平面度long乾 都幾麻煩,唯一好在係有6個扣 有排先要換
Too long ..........

如果真係有效,又唔會嫌貴喎
Btw絲打著左幾耐先改善到?

見到兩年了
絲打都話mm satami好
Bodi bra可以矯形但貴
我本身都係有啲八字波,D cup
諗住試下bodi bra先
mm係咪會work啲?
利申 32D

我當你16歲先發育 你都兩年幾三年整壞左個胸
而家俾返兩三年佢recover 唔過份姐
我自己咁覺得

咁你又啱 唔想以後都係八字波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞