[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(15)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
用緊Audient id4
audient之前出呢堆平價interface 算係同價位最好
包埋臭汗唔洗錢咩
因為RME 係德國無Import duty tax.
原味ear pad
都係
唔記得有呢樣野
golden 2380
512GB便宜得創見同Lexar

最後買256GB sandisk 170MB/s read 483
拎相機張sandisk 150MB/s黎換

原來聽DSD512建議有速度不會低於90MB/s read
都差成50蚊美金
不過諗諗下可以平成千蚊買對HD650返黎又幾抵

BTW HD6XX電腦直推得唔得
studio係咪用neumann多
neumann 嘅咩?
mic 就多人鍾意u87 同舊嘅就U47.
我自己就麻麻。但都多artist 中意。會指定
condenser mic

neumann啲mic有咩咁特別

我手上有隻senn記mk4 聽人話同neumann啲mic相似
但係究竟有咩特別點解咁多人鍾意用
u87 好多mid 人聲會好出。 我就係因為呢樣野唔鍾意, 要呢啲聲我會買Gefell.,

我屋企有呢一舊野 拎支螺絲批喺個窿嗰度搞兩搞真係會磁力勁咗

電線有冇用?
咁你鍾意邊隻condenser mic
superlux 見呢間台灣代工廠出好多貨
啲入門嘢其實得唔得?

但見出面啲studio冇支neumann 啲客仔會覺得你唔pro
仆街
2手野不了
唔通真係加小小系列?
我想問邊到有得試
Manley Reference C gold(已有)
Brauer Phantom classic
Gefell MT71s (vintage, 已有)
感謝
出去試既話要帶d乜
無聽過。

正如點解咁多studio 仲有咁多ns10m 係度
AMSR 咪係唔係可以自己砌?
應該會出到聲
可以一試
唔得大不了消磁再煲過
之前facebook group 咪好多人自己整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞