[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(15)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
咁啱lexar設計有問題姐應該. 不過間嘢都執9咗喇.
analogue component 本身value就會drift. 係唔同溫度,濕度都會drift.
莫講話煲唔煲。 如果唔係啲儀器唔會有每年做一次calibration呢樣嘢.

有啲component value drift 就會影響聲音。
比大陸公司收購左
但我張野寫韓國生產
咁收購左唔代表廠關門嘅,同埋可能係samsung oem 生產。唔係好多間記億卡廠。

有得揀我都揀三星但係我去嗰陣見唔到有三星512GB
咪來來去去果幾個牌子
你見佢包裝有行貨標籤就買得㗎啦

可以行多幾間相差大概幾十蚊
行開邊度就係邊度買
off-topic

Tidal個software真係好垃圾。
Spotify幾時先肯出lossless plan
想問有冇入耳式無線藍牙耳機介紹?(想要無膠塞個種)
$1000以下
點為止無膠塞果種入耳? CM? 定係你意思係earbuds?
哦!原來叫earbuds
就係唔要earbuds
即係airpods個款
版權大戰有排搞

我覺得似netflix 通殺咁先賺錢
正路應該係airpods架啦。不過out咗你budget.
而家好似無咩tws 會出earbuds 有都係啲好平果啲大陸嘢。
不過我都唔係好識。但其他識嘅巴打答你或者你去wireless post應該會有多啲建議.
版權都係錢嘅問題。label唔會限比啲咩平台,佢越多平台有越好。
除非一隻碟有好多發行商 歐洲又一個,美國又一個,日本又一個。

netflix 個windows app真係狗都唔屌。 我而家windows無剷edge就係用來睇netflix.
你post條link入面全部都有有耳膠...
我正想講..
Fostex HP-A4BL師兄覺得點
今日去試覺得幾正
呢個價錢唔使買佢。不過個個人聽感唔一樣。如果自己覺得正就去馬

同樣價錢我會買佢, 除非你需要balance headphone out.
https://jdslabs.com/product/element-ii/

或者大陸嘢Topping D50s(DAC) + A50 (amp)
呢set就有balanced headphone out.
有d巴打feedback都話聲唔錯
不過數據上推力細,如果你headphone唔易推就加多部THX AAA 789
O吓T

部saturn真係好精緻

聽講好似將PS1 mod機都好聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞