[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(15)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
包裝盒ok 啦
一隻耳機5千,咁你叫賣一張梳化5千嘅宜家傢俬情何以堪
反而耳機存倉,潮濕係好大問題,紙皮同啲earpad 好易有白點奶嘢,有木盒嘅話更要把關睇下有無蟲
然後快遞見到你有木盒試過寄唔到,問我攞除蟲證書

要我yap 返另外一個職員先過到骨
玩過dt880s

好似高頻5k 打上都+3db 咁
你講咗會係我打你 利申用家感覺良好 可能我個腦放同大家唔同
HEDD代理

嗰陣HEDD出咗隻Heddphonw AMT氣動式單元
見佢86SPL 直接放棄咗
700 g

https://www.hedd.audio/en/heddphone/

好奇手上LPGT 夠唔夠力推
Efficiency:
87 dB SPL for 1 mW

Impedance:
42 Ω
咁我相信heddphone 會帶得舒服過audeze lcd 嘅。LCD 帶超過2小時我會頭痛。
最慘 一齊去好似有入貨
但唔知點解唔肯拎出嚟做Demo
我o係度呀,有睇無講野之嘛
咩係lpgt?
HEDDphone 要90dB spl 大概需要120mW. 一般耳擴應該都ok
我覺得真正大廠同工作坊嘅分別
就係有無考慮佩戴comfort
輕,stress free
工作坊產品更好聲都咁話
呢個post 我有post 過benchmark 嘅分析link. 可以去搵下。
佢得返一隻貨同一隻demo.
墨菊

唔 喺台灣嗰邊舖頭嘅YouTube
好似話要唔少級數嘅AMP 先至夠推

雖然佢之前拎出去展覽嗰陣好似用手機比人哋聽
過左去就算啦,係我唔著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞