[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(15)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
789幾抵買我覺得,我都有入。
同埋推力都夠,雖然同BHA-1, V281 果啲怪獸級仲有距離。
但789 都應該絕大部份低sensitivity 啲headphone都夠volume.
果啲K1000呀HE-6 就唔知夠唔夠了.
呢啲無價!
當初就係連埋隻t60rp一齊買
雖然我而家用最多嘅係HD58X
但T60RP又真係幾好聲, 周不時都會拎返出黎聽
啲塵分分鐘十幾廿年前架
BTW有冇啲專清喇叭塵嘅師傅唔係好想自己搞
Genelec 如果係8000 series 其實都算好hi-fi聲。
不過8000 series果啲高音好forward. 聽得耐係好辛苦.

如果舊genelec 1000 series 果啲完全唔同,Genelec出名都係因為1000 series.但而家8000 series 多人用好多.
幫你推
個人喜好/endorsement/相對平/
同級黎講算平啦。佢係去到最新系列83xx 先貴姐
你見最多人用嘅8040a(6.5") 8050a(8")
studio 同相熟dealer 拎大概 14k 同20k 一對。
[member]當時我買嘅時候R現金價, 買完之後ect就將個建議零售價劈到同個現金價一樣[/member

搵T60RP都幾多人讚, 值得一試
但係呢隻對我黎講有啲重同埋都幾夾頭
真係"試"就值嘅
買嘅話,同價位有其他更好
有咩推薦?
Akg k612, k712嗰啲嘅聽感會好好多
要平板嘅話hifiman嘅都可以試吓

T60rp戴上去其實係舒服,係兩邊連接位會成日有吱吱聲
聲音偏冷、聲場細。所以佢以往型號嘅mod最起碼係換一對類似lcd 3嗰種厚嘅斜面耳墊,聲會完整啲同聲場正常返
呢世人都唔知有冇機會見到k1000嘅實物

btw789個se推唔推到hd800 or 800s?
輕鬆
high gain 唔過12點位
個人覺得k712冇t60咁雜食
同埋t60仲有個優點就係隔到下音嘅
如果諗埋要隔音嘅話我都係會揀返T60

btw最近派左一萬蚊搞到我又有啲想買隻k712返黎k712嘅音場好大好正
感覺我同你聽嘅t60唔係同一個型號咁
可能真係要搭返a4bl嚟聽

Between k812
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞