[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(15)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
聽嘅歌唔同姐,我聽開metal、rock 又間唔時聽下Michael Jackson先覺得k712未係咁岩我姐
metal k712 完全唔啱聽, 個人聽metal 鍾意LCD-X 同Arya.

利申: metal撚
應該係,我聽jpop同aimer多
搭單問adi-2 pro推唔推得好hd800 or hd800s?
**SE

grado啲聲目前係我覺得最岩聽METAL嘅耳牛黎
但諗緊好冇等香港有HEMP嘅水貨賣定係買GH3
從來無聽過Grado 啲headphones
夠有突。我adi-2 dac 同 adi-2 pro 都有。兩部嘅amp 推力一模一樣。
仲唔快啲搵DEMO試
唔知點解一直對呢個牌子嘅headphones 無咩興趣。可能因為個look
個樣真係麻麻地, 亦都戴得好唔舒服
但聽METAL我就覺得用ZX300試都好撚正
good enough
視乎contract 點簽, 通常由label 簽artist.
label 可以係發行商,可以唔係發行商
通常contract 會簽幾多隻album, 比如3隻album.
或者幾多年。 當然當中亦可以有附帶條件,比如有義務免費出席label 嘅活動。。etc. 可以好複雜

至於分成都係傾,有啲contract 可能係版權歸創作者 label 賣出或播放streaming, 創作者會有royalty 分成,但少到仆街。 亦可以係label 買斷
亦有可能係cd 收入全數歸label, 演唱會同merch先有得拆。

所以都係睇到底contract 點簽。
balanced mode同SE分別大唔大?
唔知。無用過個balanced headphone out 亦唔打算用
mola mola 差不多成十年了
應該係死約?
唔知, 點解唔直接問label?
MDR-R10
HE90
有啲好奇GH3係點嘅聲
話哂都係限量野黎

順便問埋SR325E點睇
DMA仲有套HE90 BO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞