[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(15)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
只不過呢邊啲嘢利潤大 而且存倉空間細

你一隻大耳牛都係賺你嗰幾千銀
但同等線材包裝盒佔嘅空間可能賺到你幾萬

你做商家老都知咩事啦
夜巴有入過黎呀
當時屌鳩"升級線"呢個terms嘅巴打我都唔記得左個名LU
我啲連接線全部都係mogami/sommer/van damme/gotham audio
買線自己焊。邊隻有貨就買邊隻。

耳機線一係淘寶300-500蚊之內嘅代用, 一係用原裝
又係時候sell人買Faudio Major 印象中係香港牌子
佢都幾好人。 佢識有啲賣iem 嘅鋪頭。主動幫我拎discount
而家好熱鬧,一日10頁8頁,追唔到
sorry 我瘋狂推post
實而不華

仲有belden 都唔錯
啊beldon我都有用。但我只係用佢嚟做DB-25 snake cable
因為beldon啲線最幼.
包裝盒係點賺錢法
呢隻 唔⋯⋯
只可以講呢隻人聲唔算突出
其他嘢講咗我驚隔離班人衝入嚟打鳩我
熱鬧D好呀,HIFI PO果邊幾日先1個POST,仲要唔係覆人
你多D理論POST,多D討論先有意義
淨係講邊隻好過邊隻,有咩意思,人人口味BUDGET配搭都唔同
佢意思係用佔一部耳機包裝盒嘅倉庫位置可以放好多升級線。
而升級線呢啲"補品" 係暴利。 咁變相你賺多好多錢.
iem買過三條線
一條係campfire條原裝線嘅4.4頭 當時買二手佢唔跟線所以我先買嘅
一條係labkable嘅銅線 千零蚊 當時為左比對FXA2玩4.4先買嘅
一條係ALO嘅reference 8 4.4, 舊年十一月係美國官網買好平就買條返黎玩下
剩低嘅全部都係跟機線

仲有個貪玩係淘佬到買嘅4.4毑去4pin xlr公轉插
諗住買左部A4BL可以玩下個平衡
早排係TG認得我嘅巴打都係hifi post嘅人
不過我好少睇hifi post. post就更少.
而家唔興講神圈架啦
放心講冇人會嘈你
between 我租幾日都淘左條線換落lcd-x 到。Audeze 果條太長。噚日收到手工唔錯,同埋好軟, me 最like

今日拍多左條hd800s version.
400蚊鬆啲一條
770, 880, 990三對好似取向都唔同
http://mobile.soomal.com/doc/20200008490.htm

利申:有買過隻IT01S 再調EQ 去舖頭A B test隻「 」咁就慳咗8000 雖然最後都係放咗出去
夜巴都好好人同好吹得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞