[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(15)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
我都覺得好大機會。依家好多dap, amp 有se 同ba 嘅通常se 會明顯差啲。做個幻覺ba 係會好啲。
所以我基本上唔會買有se同ba 嘅amp.
講真我覺得V281 係最好聽嘅headphone amp.
佢最多distortion/saturation. 但就係好聽。
本來想買嘅但金x 死都唔肯減多啲比me
另外一間相熟賣pro audio都有入嘅舖頭就賣晒冇再入貨。

正價買個headphone amp呢個價錢老實講個人真係唔捨得。
早排drop.com有團
多。 佢果種感覺係類似tube amp. .
冇留意。。。幾多蚊?
Sorry, 原來係V280,好似都$1200
之前試過Violectric 套裝夾HD800s,聽落悶
夾d刺激d headphone應該唔錯
係啦,出v590
v280 就無咩興趣。我覺得v281 個聲好大程度係係個preamp.
我無試過v280 但我試過lake people 啲head amp 完全唔同聲。
唔係完全似膽機,佢係有啲tube amp 嘅特性,就算細volume 都有好明顯嘅saturation. 所以先覺得係個preamp 既聲。
有啊。你guitar amp啲distortion 都係preamp出架咋嘛
但我記得個老細話最憎tube amp
佢仲有部新旗艦機,香港有冇得試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞