[Mac撚] 用家/買機集中討論(5) 4月出新機?

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
今日送部macbook黎點知就唔到拎,同左個司機講聽日送同埋打埋上DHL apple 專線轉聽日送係咪就得?

Yes

thx bro
今年好大機會有mac pro更新 等咗咁多年終於等撚到喇

Mac Pro 應該細改
大改起碼要18/19
改版個project啱啱先開始

IMac Pro 年尾有望

理得佢大唔大改 依家換高一階cpu當降價真係冇可能買落手 作為一個workstation嘅效能mac pro 已經out晒date 就算冇大改 配置跟返今年嘅硬件已經有足夠嘅誘因入手
部macbook air 呢幾日lag lag 下,想問可以點搞?
係咪要好似windows 機咁清下ram?

部macbook air 呢幾日lag lag 下,想問可以點搞?

Reboot 或者 reset smc

官網有details

Reboot 或者 reset smc

官網有details

thanks
希望Apple延遲12" nmb推出係為咗解決butterfly keyboard問題
我今年要買macbook pro
唔敢買2016
2015又唔太抵⋯⋯
希望Apple延遲12" nmb推出係為咗解決butterfly keyboard問題
我今年要買macbook pro
唔敢買2016
2015又唔太抵⋯⋯

同一個情況 imac又未出新
打算等年尾先買2017版嘅macbook pro
主要想拎嚟返學用加取代desktop做屋企主機
想問擺屋企插mon長期用好唔好?
同埋主要係文書做功課加photoshop執相另外會玩fm
mbp係咪應付到以上用途?
依家買IMAC 27" 5K 係咪好傻
但搬完屋趕住換機 等唔到年尾

你呢d case 要焗買就無計啦

其實新imac係咪同樣價錢 但買到更好嘅野?

今年傳有兩種imac

第一係換內部cpu gpu ssd 之類既imac

第二部係新design 既imac pro

今日啱啱訂咗iMac 27" i7 512GBssd m395
我諗下代都應該改做冇得自己加ram, 索性而家買算
你地點清潔keyboard 啲油呀果啲?
你地用咩抹個moon 我用緊佢送個張野 黑色包到成個信封咁個張 會唔會奶野
你地用咩抹個moon 我用緊佢送個張野 黑色包到成個信封咁個張 會唔會奶野

鹿皮
我想問有冇得張一部macbook個mon延伸去第二部macbook個mon到架
我想問有冇得張一部macbook個mon延伸去第二部macbook個mon到架

平平地買個mon好過啦
翻新品 13.3 吋 MacBook Pro 2.7GHz 雙核心 Intel i5 配備 Retina 顯示器
HK$8,448
呢部有沒得諗唔想要轉插
大家type-c轉插係邊度買? 大概幾錢?
2017年點解仲有咁多白癡仔買MacBook Air?

個顯示器廢到幾乎係垃圾

因為貪平?又想用Mac?

An機都好多垃圾mon,唔見你去笑尻佢地
翻新品 13.3 吋 MacBook Pro 2.7GHz 雙核心 Intel i5 配備 Retina 顯示器
HK$8,448
呢部有沒得諗唔想要轉插

唔好
128gb 好快玩完
手機用128gb都就爆

128ssd配個外置hdd
利申手機用16gb
你地點清潔keyboard 啲油呀果啲?

清唔到
用過酒精棉又唔得,膠紙痴佢又好似起到啲,但好快又係咁
甩手一部最新Macbook air
有單有3年保養 2月係豐澤買 99.99%新
買完唔多用
盒呀 套呀 全部齊
意tg:Tikks

買個陣所有保養咩咩咩加埋9000幾
7500求巴絲接手 同新機一樣

Config?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞